reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

PORÓD - nasze pytania, wątpliwości, obawy...

Ale wyrodna matka :mad: wiadomo, że praca jest ważna ale w takiej chwili to chyba się o tym nie myśli... no ja bym nie myślała... :(

reklama
MY też byłyśmy w szoku ,a jej matka tłumaczyła to tym że u nich jest ciężko zpracą ,dlatego nie przyznała się do ciąży .Głupota ludzka nie zna granic ,ale kończę ten temat bo to jest przykre i nawet nasze pielęgniarki płakały jak zobaczyły to dzieciątko

Ważne że my kochamy nasze maleństwa ,te duże ,małe i te w brzuszkach i nie możemy się doczekaćżeby je poprzytulać do serducha ,A praca? kij z nią ,potem będziemy się martwić

Dziewczyny mam pytanie.Czy przed porodem bedziecie sobie "golic krocze" ??? Ja slyszlam ,ze rana po nacieciu goi sie znacznie lepiej jak niema tam wloskow , no i z higiena jest mniejszy problem ::) I co kupujecie do hig. intymnej? macie cos poleconego? gdzies wyczytalam ,ze Ziaja z szalwia jest dobra

Golonko jak najbardziej uważam za obowiązkowe, a co do higieny to właśnie używam Ziaji i tego będę się trzymac bo jestem jak najbardziej zadowolona.

Ja mam zamiar byc lysa tam na dole ale mam tez nadzieje ze zdaze z tym goleniem!!! Poza tym plyny do higieny intymnej sa wszystkie dobre ale slyszalam ze najlepszy jest z kory debu (ale to nie moja opinia, bo ja uzywam rozne)
Co do nacinania to ja bylam przy pierwszym porodzie cieta i nie bylam wygolona na lyso ale tez to miejsce naciecia nie jest moim zdaniem owlosione! Moze troszke wloskow ale nie tak jak jest to z przodu!!! U mnie w szpitalu gdzie bede rodzic nacinaja tylko w razie koniecznosci, ale normalnie tego sie tu nie stosuje od razu jak sie polozysz na fotel!!!

Ja od zawsze się golę ,także raczej dla mnie to już normalka ,a w szpitalach wolą jak się jest wygolonym ,ponieważ gdyby nacięto to jest jednak rana.

reklama
Staram sie golić systematycznie a jako że sama nie potrafie (z powodu remontu korzystam z teściowej prysznica -bardzo mały) wiec zatrudniam męża ;D Nie moge sobie pozwolić na zapuszczenie długiej fryzury bo potem mąż sklina że nic nie widzi i mu ciężko z tym idzie. ;D U nas w szpitalu golą wszystkie jedną stara maszynką i z tego co wiem to dziewczyny narzekają.

Do góry