reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

PORÓD - nasze pytania, wątpliwości, obawy...

Dopiero w szpitalu będe miała robioną ale mam ją ze sobą przywieżć. Jedna położna mi kiedyś doradzała, żeby sobie samemu w domu zrobić przed wyjazdem do szpitala ale chyba się nie skuszę:)
No a niestety krasnoludki się zdarzają tylko wprawne dłonie położnych zbierają wszystko zanim ktokolwiek zdąży się zorientować :-[

reklama
:laugh: :laugh: :laugh: nie ma lekko, ale ja również jestem nimi załamana :laugh: :laugh: :laugh: może akurat nas to nie dotknie... i tej wersji się trzymajmy ;) :laugh: ja idę spać i mam nadzieję, że nie przyśnią mi się krasnoludki ;D

kurde ale sie wkurzylam , bo kiedys na jakims forum zapytalam sie lekarza czy nadmierne pragnienie ktore mam moze byc oznaka cukrzycy ciazowej a ten balas powiedzial ze napewno nie - taki gowniany jakis lekarz udziela porad na forum a gdzie sie nie przeczyta to znajduje ze to glownie ten objaw a jeszcze moja stara ginekolog bo powinna byc na emeryturze dopiero reraz dala mi jak jej pwioedzialam skierowanie na zbadanie ...boze ci elkarze to sie wszyscy nadaja !!!!

Poisy,nie denerwuj się,duże pragnienie może ale nie musi być oznaką cukrzycy. Ja ostatnio tez non stop chodzę spragniona a wyniki cukru mam w normie,może to przez te upały? Ale rzeczywiście poźno ci dała to skierowanie,może rzeczywiscie już wiek nie ten i pamięć ją zawodzi...

Poisy ja też bardzo dużo piję wody mineralnej a wyniki z cukru mam w normie ,i mam je często robione ..Tyle że mój gin woli jak zrobię badanie cukrupo posiłku ponieważ dla niego jest bardziej wiarygodne niż wypicie takiej ilości glukozy .

Poisy spokojnie z tego co ja wiem to nadmierne pragnienie jest objawem cukrzycowym ale jest tez typowym objawem ciazowym kiedy organizm gromadzi w sobie ogromne ilosci wody i musi ja filtorwac (wymieniac wody plodowe).Ja tez pije teraz wode litrami i mam dobre wyniki.Cukrzyca objawia sie tez bardzo silnym poceniem i straszna sennoscia, ktora tez bywa objawem ciazowym ;) Wiec glowa do gory ,zrob badania ale badz dobrej mysli :)

reklama
Do góry