reklama
Cat Ballou
Fanka BB :)
A wiecie ze ja nic nie słyszałam. Ale teraz juz pewnie usłysze jak wiem :-)
kroma
lena to mnie nie pocieszyłaś z tym rozrywaniem, ja się boję właśnie tego, wszystkie moje kumpele co miały cc i były świadome tomi o tym mówią, że czuć jak rozrywają, szarpią i jeszcze coś wpychają i się chce wymiotować. Ja chyba wole te bóle porodowe. Jakoś je przeżyłam.
Pyśka_:)
Szczęśliwa :)
Kroma wymiotuje się tylko w momencie kiedy się coś jadło ja miałam cc z zaskoczenia bo mi wody odeszły miesiąc przed terminem więc nie byłam na czczo. Dlatego też nie chcieli mi dać znieczulenia miejscowego tylko ogólne ale potem jednak dali się przekonać
kroma
ja i tak uważam że cc to tylko jak coś się dzieje, ale wiadomo nie każda z nas może urodzić naturalnie, choć cc to operacja i jest ryzykowna, ja się boję cc , miałam dwa i nie miło wspominam. Każdy inaczej podchodzi do tego, jakbym miała wybór to bym chciała naturalnie nawet mimo, że te skurcze bolą. No ale co ma być to będzie, jakoś będą musieli mi wyjąć mojego pasożyta ze środka :-)
ellenaa
Początkująca w BB
Ja chyba też będę miała CC z powodu przebytych 3 operacji oczu co wg. mojej ginki jest wskazaniem. Byłam nawet już u okulisty, ale nie wiedziała co wpisać do zaświadczenia i kazała przyjść po 20 tygodniu. Czy któraś z was miała takie zaświadczenie od innego lekarza niż gin, że ma wskazania do cc? Co w nim było napisane?
reklama
ja swoje dwa porody miałam w dwóch innych szpitalach i różniły się od siebie diametralnie pierwszy trwał o wiele za długo jak dla mnie a do drugiego podeszłam z pewnością że musi przebiec szybko i tak było .
trzeci również planuję w innym szpitalu - chyba lubię doświadczenia
wiem z autopsji że najważniejsze przy porodzie to oddech - prawidłowy - ciężki do wykonania przy skurczach ale pomocny no i ruch - wtedy idzie szybko. ja zaczynam naukę oddychania już teraz bo niby dla niektórych to banalne ale w normalnych warunkach nie oddychamy w ten sposób, ci którzy ćwiczą jogge wiedzą o czym mówię . na początku na pewno zakręci się nam w głowie ale później to już rutyna, wystarczy poćwiczyć dziennie 10 minut . a jeżeli rodzimy z partnerem to przypomnieć mu o tym aby nas upominał kiedy zapomnimy o oddychaniu bo i tak bywa.
trzeci również planuję w innym szpitalu - chyba lubię doświadczenia
wiem z autopsji że najważniejsze przy porodzie to oddech - prawidłowy - ciężki do wykonania przy skurczach ale pomocny no i ruch - wtedy idzie szybko. ja zaczynam naukę oddychania już teraz bo niby dla niektórych to banalne ale w normalnych warunkach nie oddychamy w ten sposób, ci którzy ćwiczą jogge wiedzą o czym mówię . na początku na pewno zakręci się nam w głowie ale później to już rutyna, wystarczy poćwiczyć dziennie 10 minut . a jeżeli rodzimy z partnerem to przypomnieć mu o tym aby nas upominał kiedy zapomnimy o oddychaniu bo i tak bywa.