reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

PORÓD i wszystko co z nim związane.

reklama
fakt :)

ja jeszcze nie rodziłam... ale moja koleżanka - mama trójki dzieci, powtarza mi jedno - ćwicz, ćwicz i jeszcze raz ćwicz mięśnie kegla. Podobno powinno się zacząć już na początku... 5-6 razy ścisnąć na 10 sekund - i takich sesji kilka w ciągu dnia... ja na razie nie ćwiczyłam, bo za każdym razem robilo mi się niedobrze! ale teraz jak nudności mijają chyba zacznę :)

Mój mąż na razie jeszcze nie jest zdecydowany w 100% na poród rodzinny, ale chyba jednak na to wyjdzie :). Nie chcę Go namawiać i mam nadzieję, że sam się zdecyduje, bo nie wyobrażam sobie, że miałoby Go wtedy nie być przy mnie. Koleżanka miała poród rodzinny i jej mąż wspomina go bardzo dobrze. W drodze mają 2gie dziecko i już postanowił, że na pewno znów będzie uczestniczył w porodzie :).

Mój mąż jest zdecydowany by być przy mnie podczas porodu. Niestety ale problem mamy z wyborem szpitala .
Heh ostatnio mam faze i czytam tu na tej stronce" wspomnienia z porodówek" no próbuje się przygotować. Prawda jest taka że panicznie sie go boje. Moja siostra ma 2 dzieci i mowi mi abym cwiczyła, i cwiczyła miesnie kegla to bedzie latwiej

Ja napewno chce żeby był jakkolwiek bede rodzić. W tym szpitalu który wybrałam mąż może byc nawet przy CC więc nie wymiga się drań :-p

Ja tam ostatnio boso rodziłam, moja koleżanka 5 miesięcy temu również - nie słyszałam o takim nakazie.

Jak leżałam na patologii to dziewczyna szła w różowych ;D

Ja nawet na cc miałam czerwone, bo pielęgniarki powiedziały, że nic mi do nóg nie doleci a po znieczuleniu będzie mi zimno więc lepiej jak sobie ubiorę ;)

Ale żeby białe skarpetki były obowiązkiem to nie słyszałam. W sumie każdy szpital ma swoje wymagania i może akurat w którymś trzeba :)

reklama
Do góry