też popieram Justynę w 100%. można wygłaszać kryształowe teorie do momentu kiedy nie mamy noża na gardle. A jeśli chodzi o zdrowie to żadna kasa jest nieistotna. Ja zapłaciłam mojemu lekarzowi za cesarkę 1000zł w gabinecie prywatnym do którego chodziłam całą ciążę. Nie chciałam walki i ponownego zagrożenia uduszeniem mojego dziecka. Mógł mi napisać skierowanie ale czy ono coś by dało? Brak wyrażnych wskazań, doskonałe wyniki zdrowotne itp., itd., nie sądzę żeby się zgodzili.
reklama
kota-behemota
Q & H team
dziewczyny, które jednak są zdecydowane na danie łapówki za CC w państwowym szpitalu, dlaczego nie pójdziecie ze spokojem rodzić, jak chcecie do kliniki prywatnej? Koszt wychodzi porównywalnie.
justyna3003
Fanka BB :)
no dla mnie 2 tys a 6-9 tys w prywatnej klinice to duża różnica, drugi argument jest taki, że skoro chodze od x lat do tego lekarza i zna on całą moją historię położniczą to chcę przy nim właśnie rodzić.
P
pinio25
Gość
no dla mnie 2 tys a 6-9 tys w prywatnej klinice to duża różnica, drugi argument jest taki, że skoro chodze od x lat do tego lekarza i zna on całą moją historię położniczą to chcę przy nim właśnie rodzić.
więc skoro jesteś jego pacjentką już x lat to powinien bez pieniędzy Cię potraktować tak jak tego oczekujesz...........
ale już mi się nie chce gadać na ten temat
justyna3003
może i mnie potraktuje-bo nie raz nie weźmie za wizytę czy jak chodziłam na monitoring owulacji usg...
Zresztą każdy robi jak uważa-ja zrobię tak właśnie i chciałabym nie być za to oceniana.
Zresztą każdy robi jak uważa-ja zrobię tak właśnie i chciałabym nie być za to oceniana.
Pyśka_:)
Szczęśliwa :)
Moim zdaniem jak coś się ma stać, to stanie się nie ważne czy się zapłaci czy nie. Nawet w najlepszej prywatnej klinice nikt nie zagwarantuje, że poród przebiegnie bez komplikacji i że wyjdzie się do domu ze zdrowym, żywym dzieckiem! Dlatego ode mnie usłyszą tylko "dziękuję"
Ot i to tyle mojego zdania w tym temacie!
Ot i to tyle mojego zdania w tym temacie!
P
pinio25
Gość
ja też już przez grzeczność nie będę się odzywała:-)
kota-behemota
Q & H team
6-9 tyś za cesarkę??? ciekawi mnie która klinika ma taki cennik
ja znam 2 prywatne kliniki i moje koleżanki rodziły tam właśnie CC na żądanie, koszt 1500zł.
ja znam 2 prywatne kliniki i moje koleżanki rodziły tam właśnie CC na żądanie, koszt 1500zł.
anka-skakanka
dziewczyny, które jednak są zdecydowane na danie łapówki za CC w państwowym szpitalu, dlaczego nie pójdziecie ze spokojem rodzić, jak chcecie do kliniki prywatnej? Koszt wychodzi porównywalnie.
dla mnie kwoty 8000-12000 zł (prywatna klinika) i 2000 zł ("podziękowanie") nie są porównywalne...
reklama
anka-skakanka
6-9 tyś za cesarkę??? ciekawi mnie która klinika ma taki cennik
u mnie w szpitalu powiatowym, rzeźnia totalna cc na życzenie jest usługą komercyjną płatną 8000 zł.