reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

PORÓD i wszystko co z nim związane.

Pinio ja mam miec cc, bo mu o to glowe susze. Moja gin nr 2 wcale nie uwaza, ze nadcisnienie jest wskazaniem do cesarki!!!
no i co, że nie uważa??jeden uważa a drugi nie uważa.......bierz ten papier od tego co uważa i nie wnikaj:-D:-D:-D:-Dja robię tak samo jak Ty....dulczę lekarzowi na każdej wizycie i też już na tak za moim cięciem:tak:i nikomu nie dam "koperty" bo płacę mu za pracę:-D taka mądra z Ciebie dziewczyna a takie masz pomysły hihihihihihih trzymaj kasę dla Krzysia a nie dziadowi będziesz dawać:tak::tak:za co?za pracę??a Tobie ktoś daje za pracę "kopertę"....???????????

reklama
ja popieram Pinio! nie nakręcajcie łapówkarskiego biznesu dziewczyny!!! lekarze i tak dostają naszą kasę ze składek, dlaczego np. nie dajecie pod ladą sprzedawcom w sklepie, jak się do Was milej uśmiechną? Na jedno by wyszło...

Koperty nie dostałam nigdy, ale.... na dzień nauczyciela, zakończenie roku szkolnego dostaję czekoladki :-D:-D:-D a to też łapówki ;-)

no i mój lekarz planuje być przy moim porodzie, więc chyba będę zobowiązana :-D

Ostatnia edycja:
oj, ja też nie jestem za dawaniem w łapę. no chyba, że decydujecie się rodzić w prywatnych klinikach, gdzie normalnie kupuje się usługę. ja chcę rodzić sn, ale nie będę się upierać i jakkolwiek nie wyjdzie, nie mam zamiaru nikomu nic płacić :no:

czekoladki i kwiaty na koniec roku to nie łapówka tylko podziękowanie !!!! ja sie niezgadzam z tym że to łapowka, naucczyciele czasem naprawde wypruwają żyły żeby te dzieci coś nauczyć, to jest podziękowanie rodzica za trud i między innymi pomoc w wychowaniu dziecka!!! bo szkoła też wychowuje, to co jak mi mąż pomaga i dostanie prezent to też to łapówka??

ale co do kasy dla lekarza? never!!!!!!!!!!!!!!!!!!! takie składki są odciągane że szok, grosze zarabiam chodzę prywatnie całą ciąże, mój lekarz był przy porodzie Oliwi za free,
teraz też będzie cięcie, jak będzie ok to dostanie jakis fajny alkohol w podziękowaniu, no bo zgodził się na cięcie z usmiechem na buzi ( czytaj: z przymrużeniem oka)

wiecie ja normalnie też jestem przeciwna "koperciarstwu" i wg mnie mam wskazania typu niewielka wada serca, choroba tarczycy, mega hemoroidy-ale jak spytałam osttanio od którego ze specjalisty mam przynieść zaświadczenie do CC to powiedział, że na chwilę obecną poza wskazaniami położniczymi liczą się tylko ortopeda(wady miednicy, ukl.szkieletowego) i okulista(mega wady wzroku). Mój lekarz jest ordynatorem i on decyduje na oddziale o cesarkach, więc chyba wszystko jest jasne. Wiem jak wyglądają realia, wiem, że dziewczyny są przetrzymywane ponad dobę przy porodach SN i wiem jak nieraz żle się to kończy, do tego po drodze straciliśmy troje dzieci i teraz sama ciąża jest mega trudna i leżąca i nie ma szans "na przebiegnięcie maratonu" czyli poród sn po leżeniu 10 mies-bo leżę od października.
Tyle przeszłam, że chcę przynajmniej o to jedno się nie martwić-i dam kopertę choćby nie wiem jak mi to ktoś miał mieć za złe-nie dam w szpitalu tylko w prywatnym gabinecie, a uważam że życie i zdrowie mojego dziecka jest wiele więcej warte niż to co będzie nawet w tej kopercie.

dla mnie czekoladki, kwiatki itd dla nauczyciela to też łapówka , poza tym nauczyciel za swoją pracę dostaje pensję, a to że nauczyciel wychowuje- no cóż taki jest zakres jego obowiązków ( przynajmniej w teorii)

a jeśli chodzi o dawanie lekarzom, to życie idealnie weryfikuje nasze podejście do wielu spraw.... Justyna tutaj bardzo dobrze wg mnie napisała

reklama
Do góry