reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród i ginekolodzy w Sosnowcu

W 2 zakładają zwykłe szwy bo po rozpuszczalnych podobno były reklamacje. Zdejmuje sie je po 10 dniach -średnio przyjemne. A rane trzeba wietrzyć w szpitalu jak najwięcej, nie zakładac majtek i przy każdym chodzeniu do toalety przemywac tantum rosa, ja sobie zrobiłam roztwor w butelce i polewałam, po czym osuszałam ręcznikiem apierowym. Szybko się wszystko zagoliło. A szwy których się wyjąć nie dało same wyszły po 2 msc.
Jezeli chodzi o panią od zzo z 2 to trzeba sobie wziąć od niej telefon i umowic sie wcześniej z nią, ze przyjedzie jak sie zacznie. Ja nie miałam zzo, ale słyszalam, ze podobno pomaga bardzo.
pozdrawiam

reklama
Czesc

Dziewczyny, a wiecie może jak sie nazywa ta lekarka z 2, co robi znieczulenie zoo?

Dzieki za info...

Pozdrawiam

Bezpieczniej chyba będzie, jak zadzwonisz i zapytasz, bo j nie jestem pewna i nie chce wprowadzic Cie w bład. Pozdrawiam:)

Brusia, dzieki, masz racje najlepiej zadzwonie do nich albo sie zapytam mojej gon bo ona tez pracuje w 2-ce, to bedzie wiedziala najlepiej :)

Witam dziewczyny
30 grudnia 2005 roku urodziłam slicznego zdrowego synka właśnie w 1! jestem z tego porodu bardzo zadowolona i nie zamieniłabym na zaden inny szpital. Położna była przekochana, choć ja byłam okropną pacjętką! Ciężko o drugą taką. Nikt nie traktował mnie przedmiotowo, a wręcz przeciwnie. Wszystkim lekarzom, pielegniarkom, połoznej a nawet salowym należą się wielkie podziękowania. Wszyscy udzielali mi wyczerpujących informacji i byli niezwykle pomocni, czego nie oczekiwałam po pierwszym porodzie pięć i pół roku temu. Wtedy rodziłam w 2 i może jest tam bardzo ładnie, wszystko odremontowane i naprawde piekna sala do porodów rodzinnych, ale nikt sie mną ne zajmował i wszyscy mieli mnie gdzieś, a pediatra doprowadziła mojego synka do takiego stnu że umierajacy trafił na OIOM. Nikt nie chciał mówić mnie, ani mojemu mężowi co dzieje się z dzieckiem. Wszystko wyjaśniła mi ordynatorka na OIOM-ie. To chyba tłumaczy dlaczego jestem zrażona do tego szpital.
Jedynka nie jest tak ładnie wyremontowana, ale opieka i podejście personelu jest naprawdę profesjonalne.

Opinie sa bardzo podzielone na temat szpitali 1 i 2. Mnie sie wydaje, ze to wszystko zalezy od czasu kiedy sie tam rodzilo i oczywiscie od zmiany personelu na jakas sie trafilo........ bo wszedzie sa i ci mili i ci okropni, ktorzy maja cie gdzies...... Miejsmy nadzieje ze my wszystki trafimy na ta dobra zmiane :) !

Pozdrawiam

Czesc

Dziewczyny jak czesto odbywaja sie zajecia w szkole rodzenia w szpitalu w 2-ce w Sosnowcu ?
Wiem, ze niektore z Was juz tam chodza, weic pytam, i jak dlugo trwaja?

Dzieki za info :)

Gdzie te Sosnowiczanki sie podzialy.... ? :(
Juz nikt tu nie zaglada....dziewczyny nie wyglupiajcie sie..... ktos rodzic musi w Sosnowcu....., moze w 2-ce? ;D
Hihihi pozdrawiam, i odezwijcie sie jak znajdziecie chwilke.

Pozdrawiam

reklama
Do góry