reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród i ginekolodzy w Sosnowcu

Kira gratulacje !!!
super ze jestes zadowolona i wszystko poszlo w porzadku, to jest najwazniejsze ! :)
powiedz jeszcze jak dlugo po porodzie bylas w szpitalu z mala... ? aha i czy dzidzius jest z toba na sali non-stop czy tylko w dzien....?

Pozdrawiam

reklama
Wyszlysmy do domku po dokladnie 72 godzinach (wtedy pobiera sie dziecku krwe do badania z pietki). Jesli te 72 godziny wypadaja w ciagu dnia (to zalezy, o ktorej rodzilas), to jestes w szpitalu 3 dni.
Jezeli wieczorkiem, to wychodzisz po 4...
I chyba o terminie wyjscia ze szpitala decyduje tez to, czy dzidzius zaczal przybierac na wadze. Generalnie decyzja nalezy do oddzialu noworadkow.
Dzidzia moze byc z Toba 24h na dobe. Ale.... Mnie mala zabrali na pierwsza noc, bo mialam goraczke. Chcieli, zebym odpoczela i doszla do siebie.
Zawsze mozesz tez dzidzie "podrzucic" na noworodki i isc pod prysznic, do toalety, czy po prostu sie przespac troche. No i zabieraja maluchy wieczorkiem do kapieli, wazenie etc.
Aha... nawqet podczas tej nocy z goraczka mala byla przywozona do mnie na karmionko :-)

hej ja tez chiałabym rodzic w trójce bo mój lekarz tam pracuje.cała ciąze chodze do niej prywatnie.moze masz jakies informacje na temat co zabrac ze soba, co z porodem rodzinnym ile to kosztuje i w ogole inne wszelakie informacje.z gory dziekuje za odpowiedz

chce tam rodzic.niewiem jakie sa warunki co z porodem rodzinnym ile to kosztuje.mój lekarz tam pracuje chodze do niej całą ciąże prywatnie.jakie rzeczy potrzebne do szpitala.

Witam was:)
Ja niecaly rok temu rodzilam w jedynce  :) W sumie niebylo tak zle... umowilam sie z "siostra" na porod rodzinny, bo w tym szpitalu jest co laska,ale i tak nikt nieplaci(daja oni numer konta i sie wplaca-niby :p )Najgorsze w tym szpitalu jest to ze niechca dawac zbytnio znieczulenia, ja blagalam ale i tak nic z tego niebylo :(... moze i dobrze :). Siosotry sa super, poradza, pozartuja(kilka tam jest "surowszych" ale tez da sie dogadac), pani doktor na odziale noworodkowym jest jedna i tez jest spoko :).. Polecam :)

W 3 rodzila moja znajoam i cala noc sie meczyla -niebylo przy niej lekarzy,  a nad ranem okazalo sie ze dziecko sie zaczyna dusic, i wtedy raz-dwa i cesarka.

W 2 znow panuje grankowiec- juz od kilku lat :/ dlatego oddzial przenosza do gorniczego:)

Skyneti.. kurcze, nie wiem skad wytrzasnelas rewelacje na temat dwojki...
Moze nie straszylabys dziewczyn bezpodstawnie, podajac niesprawdzone informacje.
Oddzial bedzie przeniesiony a to dlatego, ze dwojka i piatka (szpital im. Sw. Barbary, zyli dawny gorniczy) lacza sie. Przeniesiony bedzie tez oddzial kardiologiczny, ginekologiczny (a nie tylko polozniczy) i jakies inne. Generalnie w dwojce maja zostac oddzialy "nieninterwencyjne", czyli np. geriatria. Ale gronkowiec nie ma nic do tego, tylko taka "polityka" sluzby zdrowia naszej lokalnej.
I znajdz mi oddzial w jakimkolwiek szpitalu, gdzie nie maja gronkowca ;-) To jest tylko kwestia zachowania higieny przy zabiegach, wkluciach etc. Po prostu, czy sie go "wszczepi", czy nie...

Kira25 gratuluję zdrowej córci! a jak ma na imię?jeżeli można?
Ja jestem z sierpniówek, pisałaś do mnie na temat dwójki.
Ja się w 100% zdecydowałam na 2., chodzę do Schaba.
Ale mam pytanko- czy chodziłaś prywatnie do lekarza i do jakiego i czy to on był przy porodzie czy ten który miał w trakcie twojego porodu dyżur?
I ważne-czy coś cię to kosztowało a jeżeli tak to choć podaj w przybliżeniu ile-lekarz,położne . Chodzi mi o tzw. wyrazy wdzięczności i czy coś dawałaś przed porodem.
Rozumiem że teraz nie masz czasu zbytnio odwiedzac forum i zazdroszcze bo ja już nie mogę się doczekać maleństwa a to dopiero połowa :)
ale bardzo będę wdzięczna za odpowiedz :)
napisz też jak sobie radzisz w roli mamy ;D
Pozdrawiam serdecznie :)

Mada, przepraszam, ze dopiero teraz odpowiadam, ale jakos mi sie zapomnialo o tym watku :-[
Mala ma na imie Emilka :-) Wazy chyba juz ponad 7 kiloskow (rosnie jak na potege) i koniecznie chce siadac :-)
Schab przyjmuje u mnie pod blokiem w przychodni :-), moze akurat tutaj chodzisz?? (na Sobieskiego) ;-)
Ja chodzilam prywatnie do Jackiewicza, przy porodzie go nie bylo... jakies 2 tygodnie wczesniej przeszedl na emeryturke :-)
Trafilam na super ekipe :-) (Lekarz nazywa sie Wyciagowski i byl fantastyczny, podobnie jak polozna, ale nie pamietam, jak sie nazywala).
Jedyne za co placilam to standartowa oplata za sale do porodow rodzinnych (50zl) + za osobe towarzyszaca (50 zl. momo, ze byly 2 osoby :-)
Zadnych wyrazow wdziecznosci poza werbalnymi nie bylo :-)

A mama jest byc fantastycznie :-) Juz nauczylam sie instrukcji obslugi corci i fajnie nam jest razem :-)

reklama
Kira dziękuje za odpowiedz :)
ja właśnie chodzę do Schaba na Sobieskiego , który ostatnio po raz wtóry mnie zadziwił pozytywnie swoją troską o pacjentke (pacentka z NFZ-nie prywatna).
Upadłam i na drugi dzień poszłam do niego a on prawie całą dwójke postawił na nogi(w tym dr Gałązke- również bardzo dobry lekarz i przy tym wyjątkowo wyrozumiały dla przerażonej ciężarnej), na szczęście wszystko jest dobrze i dzidzi nic się nie stało :laugh:
O Jackiewiczu te z slyszałam same pozytywy, zreszą nie spotkałam się z negatywnymi opiniami na temat lekarzy z dwójki.
Kira jeszcze raz gratuluje zdrowej córci i oby tak dalej, ja sie trochę obawiam nowej roli ale myślę że wszystko przyjdzie z czasem ::) ale na BB to chyba wogóle czasu braknie ;)
Jeszcze jedno pytanko, czymożesz polecić jakiegoś fajnego pediatre?

Do góry