reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród i ginekolodzy w Sosnowcu

Lunia-ja z czyściutkim sumieniem polecam dr Ornowskiego-był lub jest nie wiem jak tam dalej z 2 ordynatorem na ginekologii, oraz też dr Gałązkę. Gałązka odbierał mój poród-super lekarz, momentalnie przestałam się bać jak tylko przyszedł, a całą ciążę chodziłam do dr Ornowskiego-ma gabinet na Gospodarczej. Jest pomocny, ludzki i wyrozumiałyu choć bywają opinie że jest gburkiem-ale to nieprawda:tak:

reklama
Dzięki dziewczyny. Ja u Herjanowej byłam tylko raz, stwierdziła ciąże. Jestem z nią umówiona na dzisiaj i zobaczę co mi powie. Ale dla spokoju ducha pójdę jeszcze w poniedziałek do Gałązki. Słyszałam o nim praktycznie same dobre opinie. Nawet do niego dzwoniłam raz jak dostałam plamienia ale akurat w tym dniu nie przyjmował a ja byłam lekko przerażona więc poszłam do Herjan. Jeszcze raz dzięki:tak:

Cześć Dziewczyny..myślę, że czas odświeżyć nieco wątek:-)
wiadomo, że oddział położniczy w 2 istnieje i jest wyremontowany, więc będziemy na swieżym:-ptylko czy nadal jest tam miło? lekarz, który robił mi usg był bardzo miły i pielęgnarka także, wiec póki co jestem na tak:-)
a czy któraś z Was wie jak jest z porodem rodzinnym teraz? ile się płaci za tą przyjemność?mam nadzieję, że po remoncie nie podniosą ceny:baffled:

Cześć Mamusie:) Osobiście poleciłabym Wam szpital w Pyskowicach. Jest to szpital przyjazny matce i dziecku:) i laureat nagrody rodzic po ludzku. Ja rodziłam w Pyskowicach w sierpniu przez CC. (Choć mogłam wybrać szpitale bliżej położone- w Bytomiu albo tarnowskich Górach). Opieka fachowa, personel bardzo miły nic dodać, nic ująć. Fajne sale -tylko dwuosobowe i bardzo przytulne z łazienką. Same możecie sobie zobaczyć na stronie internetowej szpitala i w ogóle zwiedzić szpital przed porodem. Tylko dojazd...ja zdążyłam, a miałam ponad 30 km. Wy macie trochę więcej...ponad 40 km, ale szpital godny polecenia.

Hej :-)
Jestem z S-ca, ale rodziłam w Katowicach, na Ochojcu, w tym prywatnym szpitalu mającym umowę z NFZ.
W dwójce leżałam na ginekologii i wrażenia mam niefajne. Przywiozła mnie karetka (mdlałam ciągle), a oni 6 dni kazali mi czekać na wyniki badań krwi wiedząc, że mam kilka przewlekłych chorób :no: Możecie sobie wyobrazić, ile nerwów mnie kosztowała ta niepewność. Szybciej zrobiłabym badania w przychodni!
Dodatkowo położna z dwójki, kiedy przyszłam zadać kilka pytań dot. porodów, bardzo chamsko mnie zbyła mówiąc coś w tym stylu, że dowiadywać to się przychodzi z ogromnym brzuszyskiem, a nie wtedy, gdy go nie widać :angry:
Tak więc szpitala nie polecam. Chodziłam prywatnie do dr Gałązki, ktory mnie w tym szpitalu kompletnie olał...

No i okazało się, że w Sosnowieckich szpitalach nie ma nic napewno:tak:Miało być wszystko w jedynce, a jest zupełnie na odwrót.

Na parę tyg. przed porodem lekarz prowadzący moją ciążę uświadomił mnie że od 2 lipca w jedynce porodówka już nie przyjmuje. Pozostaje wybór między Zagórzem, dawną dwójką i Dąbrową. Tak więc zdecydowanie wybieram dwójkę. Rodziłam tam pierwsze dziecko i było OK. Trafiłam na bardzo miłe położne -lekarze też byli spoko. O Zagórzu nic nie mogę powiedzieć bo nigdy tam nie byłam. Słyszałam większość złych opinii..... Ale ile rodzących tyle zdań na ten temat.

Nie przyjmują do porodów i ciężarnych po 20 tyg. ciąży. Będzie remont porodówki i noworodków bo podobno (tak twierdzi położna od mojego ginka) po remoncie całe polożnictwo z dawnej dwójki ma być jednak w jedynce :confused: Także te przenosiny to tylko na czas remontów .... chyba. Nie można nic teraz powiedzieć napewno bo się u nas decyzje zmieniają tak szybko jak dyrekcja szpitala:-p
W każdym razie na 100% nie ma co się w tej chwili wybierać do porodu do jedynki.

reklama
Mamobartka ja dokładnie rok i trzy miesiące temu rodziłam swoje pierwsze dziecię własnie w dwójce byłam bardzo zadowolona z opieki zarówno podczas porodu jak i po porodzie .

Teraz obeceni a własciwie dzielą mnie dwa tygodnie do kolejnego porodu tez w dwójce bo nie wyobrazłam sobie rodzic gdzie indziej .Jestem tylko troszkę zła na siebie bo nie pamietam jak nazywa się połóżna która odbierała poród bardz sympatyczna i wogóle pomocna kobieta.

Może uda mi się znów trafić na te kobietkę bardzo bym chciała

pozdrawiam

Do góry