reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród i ginekolodzy w Sosnowcu

no ja zbyt wtajemniczona nie jestem bo zdecydowanie lepiej wtajemniczona jestemw tajniki trójki. wiec gdyby ktos potrzebował jakiejs rady to służę pomocą:)))) :)
witaj, prawdopodobnie będę rodzić w szpitalu na zagórzu, jeśli bys mogła podać mi jakieś szczegóły jeśli chodzi o personel, sale i poród rodzinny to byłabym bardzo wdzięczna, pozdrawiam serdecznie :)

reklama
Moja kolezanka rodzila 8 miesiecy temu w trojce. \podobno zadowolona. ale ona podobnie jak ja miala lekki, latwy i przyjemny porod, a taki to przebiega fajnie nawet w najgorszym szpitalu pewnie :-)jak chcesz, to popytam ciotke (ona pracuje w tym szpitalu). i z tego co wiem, to tam jest tez szkola rodzenia. z wlasnego doswiadczenia polecam chodzic do szkoly w szpitalu, w ktorym ma sie zamiar rodzic. jestes wtedy juz troche obeznana, wiesz co gdzie jest i w ogole. aaa i trojka ma chyba swiezo po remoncie oddzial i chyba jest tam przyjemnie. popytam, bo znajoma znajomej rodzila tam 9 dni temu :-)

hej!
też rodziłam w marcu w Szpitalu Nr 2, miałam CC, byłam bardzo zadowolona z pobytu w tym szpitalu. Pielęgniarki i położne były bardzo miłe, pomocne, jedna tylko mnie okrzyczała, bo poszłam z mężem na parter, a w tym czasie był popołudniowy obchód. ;-) (to było w pierwszy dzień, nie znałam dokładnie zwyczajów). :)

Pielęgniarki na noworodkach też są rewelacyjne, były pomocne w trakcie nauki karmienia piersią, przychodziły, sprawdzały czy prawidłowo przystawiam do piersi, przykładały mi liście kapusty w trakcie nawału pokarmu itp.

witam! ja rodziłam w 3 na Zagórzu i było ok. Chodziłam prywatnie do jednego z tamtejszych lekarzy. Rodziłam półtora roku temu i już wtedy oddział był kolorowy:)poród miałam dość ciężki ale na szczęście krótki. Położne też całkiem niezłe zarówno z noworodków jak i z położnictwa. Polecam;)

Witam, kilka tygodni temu dowiedziałam się o tym szczęściu jakie spotkało mnie i mojego męża, a mianowicie że jestem w ciąży. Jestem z Sosnowca i szukam aktualnych informacji na temat szpitala nr 2, jeśli jeszcze tu ktoś zagląda i wie coś na temat oddziału położniczo-ginekologicznego, to proszę napiszcie. Pozdrawiam wszystkie mamusie;)

Witam, kilka tygodni temu dowiedziałam się o tym szczęściu jakie spotkało mnie i mojego męża, a mianowicie że jestem w ciąży. Jestem z Sosnowca i szukam aktualnych informacji na temat szpitala nr 2, jeśli jeszcze tu ktoś zagląda i wie coś na temat oddziału położniczo-ginekologicznego, to proszę napiszcie. Pozdrawiam wszystkie mamusie;)

:confused: Z tego co wiem to 2 jest zamknięta i w likwidacji, ostatnio w gazecie pisali że udało się wynegovjować połączenie 1 i 2 ( sprzętu i personelu). Podpytam gin jak bede na kontroli co się mówi.
Gratulacje fasolki.

:confused: Z tego co wiem to 2 jest zamknięta i w likwidacji, ostatnio w gazecie pisali że udało się wynegovjować połączenie 1 i 2 ( sprzętu i personelu). Podpytam gin jak bede na kontroli co się mówi.
Gratulacje fasolki.

Dzięki Anniaa, jak będziesz wiedzieć coś więcej to daj znać.
pozdrowionka.:-)

Cześć dziewczyny!!
Jestem tutaj nowa a trafiłam tu dlatego, że rozpaczliwie szukam info o 2, czy będzie zamknięta od nowego roku czy nie.

Póki co mogę powiedzieć tyle, że chodzę do lekarza z dwójki i byłam tam, na na USG w piątek (16.11). W szpitalu pozostały tylko oddziały ginekologiczno-położnicze. W poczekalni słyszałam dobiegające skądś płacze maluszków tak, że szpital żyje :) Na pewno będzie działał do grudnia 2007, co będzie potem to nie wiadomo.

Mnie zależy na tym szpitalu bardzo bo będę rodzić w maju 2008 a ten szpital to jedyny w naszym mieście, który ma tak wiele pozytywnych opinii pacjentek i lekarzy. Dodatkowo ma dobry sprzęt, przez wiele lat wspomagano ten szpital z racji tego, że jest przyjazny dziecku itp.
Ja byłam na USG ze skierowaniem od lekarza, bezpłatnie na NFZ - widzieliśmy naszego maluszka na bardzo dobrym sprzęcie, lekarz się nie spieszył tylko cierpliwie nam pokazywał nasze maleństwo, potem przełączył na tryb 3D i mogliśmy dokładnie obejrzeć małego typka :)))
Zapłaciłam tylko za fotki 5 zł.

Jeśli jest jakieś miejsce gdzie można podpisać petycję przeciw likwidacji "dwójki" to dajcie cynk. To jest normalnie skandal, żeby takie rzeczy się działy z miejscem, które ma dobre opinie, lekarzy, tradycje, sprzęt (jak na sosnowiecki szpital) i dodatkowo służy kobietom w okresie, w którym potrzeba komfortu, spokoju i zapewnienia, że wszystko będzie ok.
Dla mnie ważne są opinie pacjentek, które w większości są pozytywne jeśli chodzi o dwójkę ale też ważne są normy ustalane przez specjalistów - dotytczące tego jak funkcjonuje szpital.

Dziewczyny z tego co się orientuje na 2 już nie wróci oddział ginekologiczno-położniczy ani noworodków,cały szpital został zlikwidowany a na nowy rok mają zamiar tam zrobić hospicjum....

reklama
Ja wolę się nie nastawiać na 2, bo do marca nie wiadomo co będzie, dlatego stawiam na 3 na Zagórzu, tym bardziej, że mam blisko, a i opinie znajomych - tylko 3 ale wszystkie pozytywne:-) A może ma ktoś jakieś aktualne spostrzeżenia na temat 3? Chętnie posłucham wszystkich stron;-)

Do góry