reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród i ginekolodzy w Sosnowcu

no ja zbyt wtajemniczona nie jestem bo zdecydowanie lepiej wtajemniczona jestemw tajniki trójki. wiec gdyby ktos potrzebował jakiejs rady to służę pomocą:)))) :)
witaj, prawdopodobnie będę rodzić w szpitalu na zagórzu, jeśli bys mogła podać mi jakieś szczegóły jeśli chodzi o personel, sale i poród rodzinny to byłabym bardzo wdzięczna, pozdrawiam serdecznie :)

reklama
Moja kolezanka rodzila 8 miesiecy temu w trojce. \podobno zadowolona. ale ona podobnie jak ja miala lekki, latwy i przyjemny porod, a taki to przebiega fajnie nawet w najgorszym szpitalu pewnie :-)jak chcesz, to popytam ciotke (ona pracuje w tym szpitalu). i z tego co wiem, to tam jest tez szkola rodzenia. z wlasnego doswiadczenia polecam chodzic do szkoly w szpitalu, w ktorym ma sie zamiar rodzic. jestes wtedy juz troche obeznana, wiesz co gdzie jest i w ogole. aaa i trojka ma chyba swiezo po remoncie oddzial i chyba jest tam przyjemnie. popytam, bo znajoma znajomej rodzila tam 9 dni temu :-)

hej!
też rodziłam w marcu w Szpitalu Nr 2, miałam CC, byłam bardzo zadowolona z pobytu w tym szpitalu. Pielęgniarki i położne były bardzo miłe, pomocne, jedna tylko mnie okrzyczała, bo poszłam z mężem na parter, a w tym czasie był popołudniowy obchód. ;-) (to było w pierwszy dzień, nie znałam dokładnie zwyczajów). :)

Pielęgniarki na noworodkach też są rewelacyjne, były pomocne w trakcie nauki karmienia piersią, przychodziły, sprawdzały czy prawidłowo przystawiam do piersi, przykładały mi liście kapusty w trakcie nawału pokarmu itp.

witam! ja rodziłam w 3 na Zagórzu i było ok. Chodziłam prywatnie do jednego z tamtejszych lekarzy. Rodziłam półtora roku temu i już wtedy oddział był kolorowy:)poród miałam dość ciężki ale na szczęście krótki. Położne też całkiem niezłe zarówno z noworodków jak i z położnictwa. Polecam;)

Witam, kilka tygodni temu dowiedziałam się o tym szczęściu jakie spotkało mnie i mojego męża, a mianowicie że jestem w ciąży. Jestem z Sosnowca i szukam aktualnych informacji na temat szpitala nr 2, jeśli jeszcze tu ktoś zagląda i wie coś na temat oddziału położniczo-ginekologicznego, to proszę napiszcie. Pozdrawiam wszystkie mamusie;)

Witam, kilka tygodni temu dowiedziałam się o tym szczęściu jakie spotkało mnie i mojego męża, a mianowicie że jestem w ciąży. Jestem z Sosnowca i szukam aktualnych informacji na temat szpitala nr 2, jeśli jeszcze tu ktoś zagląda i wie coś na temat oddziału położniczo-ginekologicznego, to proszę napiszcie. Pozdrawiam wszystkie mamusie;)

:confused: Z tego co wiem to 2 jest zamknięta i w likwidacji, ostatnio w gazecie pisali że udało się wynegovjować połączenie 1 i 2 ( sprzętu i personelu). Podpytam gin jak bede na kontroli co się mówi.
Gratulacje fasolki.

:confused: Z tego co wiem to 2 jest zamknięta i w likwidacji, ostatnio w gazecie pisali że udało się wynegovjować połączenie 1 i 2 ( sprzętu i personelu). Podpytam gin jak bede na kontroli co się mówi.
Gratulacje fasolki.

Dzięki Anniaa, jak będziesz wiedzieć coś więcej to daj znać.
pozdrowionka.:-)

Cześć dziewczyny!!
Jestem tutaj nowa a trafiłam tu dlatego, że rozpaczliwie szukam info o 2, czy będzie zamknięta od nowego roku czy nie.

Póki co mogę powiedzieć tyle, że chodzę do lekarza z dwójki i byłam tam, na na USG w piątek (16.11). W szpitalu pozostały tylko oddziały ginekologiczno-położnicze. W poczekalni słyszałam dobiegające skądś płacze maluszków tak, że szpital żyje :) Na pewno będzie działał do grudnia 2007, co będzie potem to nie wiadomo.

Mnie zależy na tym szpitalu bardzo bo będę rodzić w maju 2008 a ten szpital to jedyny w naszym mieście, który ma tak wiele pozytywnych opinii pacjentek i lekarzy. Dodatkowo ma dobry sprzęt, przez wiele lat wspomagano ten szpital z racji tego, że jest przyjazny dziecku itp.
Ja byłam na USG ze skierowaniem od lekarza, bezpłatnie na NFZ - widzieliśmy naszego maluszka na bardzo dobrym sprzęcie, lekarz się nie spieszył tylko cierpliwie nam pokazywał nasze maleństwo, potem przełączył na tryb 3D i mogliśmy dokładnie obejrzeć małego typka :)))
Zapłaciłam tylko za fotki 5 zł.

Jeśli jest jakieś miejsce gdzie można podpisać petycję przeciw likwidacji "dwójki" to dajcie cynk. To jest normalnie skandal, żeby takie rzeczy się działy z miejscem, które ma dobre opinie, lekarzy, tradycje, sprzęt (jak na sosnowiecki szpital) i dodatkowo służy kobietom w okresie, w którym potrzeba komfortu, spokoju i zapewnienia, że wszystko będzie ok.
Dla mnie ważne są opinie pacjentek, które w większości są pozytywne jeśli chodzi o dwójkę ale też ważne są normy ustalane przez specjalistów - dotytczące tego jak funkcjonuje szpital.

Dziewczyny z tego co się orientuje na 2 już nie wróci oddział ginekologiczno-położniczy ani noworodków,cały szpital został zlikwidowany a na nowy rok mają zamiar tam zrobić hospicjum....

reklama
Ja wolę się nie nastawiać na 2, bo do marca nie wiadomo co będzie, dlatego stawiam na 3 na Zagórzu, tym bardziej, że mam blisko, a i opinie znajomych - tylko 3 ale wszystkie pozytywne:-) A może ma ktoś jakieś aktualne spostrzeżenia na temat 3? Chętnie posłucham wszystkich stron;-)

Do góry