Cześć dziewczyny!!
Jestem tutaj nowa a trafiłam tu dlatego, że rozpaczliwie szukam info o 2, czy będzie zamknięta od nowego roku czy nie.
Póki co mogę powiedzieć tyle, że chodzę do lekarza z dwójki i byłam tam, na na USG w piątek (16.11). W szpitalu pozostały tylko oddziały ginekologiczno-położnicze. W poczekalni słyszałam dobiegające skądś płacze maluszków tak, że szpital żyje
Na pewno będzie działał do grudnia 2007, co będzie potem to nie wiadomo.
Mnie zależy na tym szpitalu bardzo bo będę rodzić w maju 2008 a ten szpital to jedyny w naszym mieście, który ma tak wiele pozytywnych opinii pacjentek i lekarzy. Dodatkowo ma dobry sprzęt, przez wiele lat wspomagano ten szpital z racji tego, że jest przyjazny dziecku itp.
Ja byłam na USG ze skierowaniem od lekarza, bezpłatnie na NFZ - widzieliśmy naszego maluszka na bardzo dobrym sprzęcie, lekarz się nie spieszył tylko cierpliwie nam pokazywał nasze maleństwo, potem przełączył na tryb 3D i mogliśmy dokładnie obejrzeć małego typka
))
Zapłaciłam tylko za fotki 5 zł.
Jeśli jest jakieś miejsce gdzie można podpisać petycję przeciw likwidacji "dwójki" to dajcie cynk. To jest normalnie skandal, żeby takie rzeczy się działy z miejscem, które ma dobre opinie, lekarzy, tradycje, sprzęt (jak na sosnowiecki szpital) i dodatkowo służy kobietom w okresie, w którym potrzeba komfortu, spokoju i zapewnienia, że wszystko będzie ok.
Dla mnie ważne są opinie pacjentek, które w większości są pozytywne jeśli chodzi o dwójkę ale też ważne są normy ustalane przez specjalistów - dotytczące tego jak funkcjonuje szpital.