reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poradnik pielęgnacji dziecka

Dzis bylismy u lekarza a jako ze wlasnie dzis Alan skonczyl 3 miesiące to zapytalam tez o tą wit K i mamy juz jej nie podawac, natomiast wit D nadal. Pan doktor dal man tez kropelki Cebion multi 5 kropli raz dziennie- taki zestaw witamin, zeby maluszek mial.

reklama
Dzis bylismy u lekarza a jako ze wlasnie dzis Alan skonczyl 3 miesiące to zapytalam tez o tą wit K i mamy juz jej nie podawac, natomiast wit D nadal. Pan doktor dal man tez kropelki Cebion multi 5 kropli raz dziennie- taki zestaw witamin, zeby maluszek mial.

Uważaj i obserwuj bo Cebion Multi potrafi uczulać.

Pytałam lekarkę o wit. K i D przy cycowaniu, od 12.03, czyli od skończenia 3 miesiąca życua mam już podawać tylko wit.D. Nie wolno podawać K+D, bo za dużo witamin też nie zwiastuje nic dobrego.

KUPINOSIA tak na około godz przed kąpielą wysmaruj główkę a potem po umyciu wyczesz włoski, no dobrze powtórzyć kilka razy, zresztą sama zobaczysz jak będzie schodziła i czy dużo jeszcze na główce tego zostanie. My też znowu musimy zacząć smarować główkę bo znowu ciemieniucha się pokazuje.

Kupinosia-robiłam tak samo jak radzi Dorotar i w zasadzie po dwóch dniach już nic nie było,teraz jestem uczulona na to iciągle wyczesuje główkę szcxzoteczką z naturalnego włosia
Freya- a jak Ty przemywasz małej wnętrze buzi?pieluszką? przegotowaną wodą?

Mam takie gaziki jałowe od mamy z pracy, owijam palec, moczę w przegotowanej ciepłej wodzie i palcem jej tak "grzebię" (oczywiście delikatnie)

Na razie wieczorem tylko przy kąpieli póki nie ma zęba, taki masaż dziasel i staram się też język i poliki od środka wymyć, Emila to lubi więc nie ma problemu

reklama
Do góry