reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poradnik pielęgnacji dziecka

My na 3 szczepienie idziemy 5 kwietnia i aż się boję co to będzie bo tym razem 3 ukłucia.

Ankubator mojemu Maciusiowi też się zagwija jedno uszko i każdy daję mi dobre rady typu załóż mu opaskę raz założyłam ale jak spojrzałam na smutną minkę malutkiego odrazu mu ściągnełam i jakoś nie walczymy z tym specjalnie ale jak widzimy to nieraz mu je odwiniemy.

reklama
dziewczyny mam pytanie odnosnie pielegnacji zabkow jak o nie dbacie ? juz teraz>?my mamy jak narazie tylko 2 jeden juz taki wiekszy a 2 dopiero sie przebil ja jestem w tytm zielona a chce zadbac o zabki malej

Kota, ja podobnie, tyle że daję Miśce tą szczoteczkę do łapki i ona potrafi godzinę sobie sama nią drapać :D Oczywiście 100 razy szczoteczka jej wypada, albo wyślizguje się z łapek, ale jakoś sobie radzi :)

Mam pytanie, jako że jesteśmy posiadaczkami JEDNEGO ale jakże wspaniałego zęba ZWANEGO mleczakiem-jeszcze nie do końca się urodził ale już jest przebity... Pytanie: Myjecie ząbki dzieciom jakąś pastą? Uzbroiłam się już X czasu temu w takie specjalne szczoteczk dla niemowląt i nie wiem co i jak, na sucho tak myć?

Ja używam pasty aquafresh od 0 do 6lat i myję aż 2 ząbki Młodego dwa razy dziennie.
Poradzono mi by uczyć dzieci myć mietową pastą bo owocowe dzieci po prostu zjadają :-) traktując jak cos słodkiego do jedzenia

Mam do Was pytanie. Czy wyparzacie dzieciom butelki, niekapki lub smoczki? Jak często to robicie. Ja to robię dosyć często tak mi się wydaje, 2 razy dziennie. Czasami raz.. Kiedy można przestać?Mam głupie wrażenie, że gdy nie wyparzę, a tylko umyję, to to jest NIECZYSTE ;/;/;/ NO TAK MAM...Zboczenie jakieś i mam wyrzuty sumienia, że nie wyparzyłam, a umyłam tylko...

reklama
Do góry