reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poradnik pielęgnacji dziecka

reklama
dziweczyny wyłączając wyjątki wczesnego wyżynania sie ząbków, to ja raczej jestem zdania, ze nasze dzieciaczki maja jeszcze troche czasu na ząbkowanie :) Ale oczywiscie sa takie przypadki, ze u 2-3 miesięczniaków juz cos zaczyna kiełkować, więc nie generalizuję :)

Z tym wkładaniem rączek do buzi, to bardziej prawdopodobne, że maluchy chca zaspokoić potrzebę ssania, bo jest ona u nich jak wiadomo bardzo silna.

Co polecicie oprócz Fridy do czyszczenia noska?
Słabo mi idzie odciąganie nią, niestety tak jak myslałam, mam odruch wymiotny przy zasysaniu moco powietrza.
Mały cały czas charczy noskiem jakby miał zawalony katarem:no:

Milva tez tak mialam, nie moglam sie zmusic. Kupilam zwykla gumowa gruszke i bylo ok. A potem M odciągał fridą i wspolnie dalismy radę. Tylko przed odciaganiem psikalismy wodę morską.

my też mamy fride do tego sól fizjologiczna albo woda morska... mamy też gruszkę zwykła gumową ale położna kazała mi jej nie używać ponieważ tych starych gruszek nie można otworzyć żeby je wyczyścić i kumulujące się tam bakterie mogą tylko zaszkodzic

Pomimo wcześniejszych oporów, ja również używam fridy i wody morskiej. Żeby łatwiej wyciągnąć brudziki z nosa, po zakropieniu wodą morską obracam na chwilkę małego na brzuszek :tak:

ja mam gruszke bo do fridy nie mozemy sie przekonać, ale nasza gruszka się otwiera i można ją wymyć, wyparzyć, wygotować czy co tam jeszcze

ja mam fride a raczej nazywa się to sopelek i jestem mega zadowolona. najpierw psikam sterimarem dla niemowlat a potem odciągam.

reklama
Do góry