reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poradnik pielęgnacji dziecka

reklama
dzięki dziewczyny, kurcze, wkleiłam auto w zlym wątku :angry:

27012701, dom budujemy z kredytu, a na auto odkładaliśmy kasę kilka lat. w sumie to dzięki mojemu M., bo ja w ogóle nie umiem oszczędzać!

koniec off-topa.

Kota autko super, gratuluję nowego zakupu i zycze zeby sie autko dobrze prowadzilo.

Wy wszystkie kupujecie teraz auta kombi a my w czerwcu sprzedalismy własnie kombi a kupilismy volkswagena passata, no ale on ma taki duzy bagaznik ze wszystko ladnie sie w nim miesci:)

Anienka nasze dzieci są tego samego dnia urodzone a twoje juz ząbkuje.. Mam nadzieje ze moj jeszcze sie wstrzyma z ząbkowianiem bo ja jeszcze jego kolek nie zapomnialam.:-(

sosnowiczanka u nas jeszcze kolki nawet nie minęły Michaś ogólnie jest marudny ale wydaje mi się że to nie efekt ząbkowania bo noce przesypia ładnie...lekarka która mi powiedziała że ząbki już mu schodzą jest starszą kobietą na emeryturze i moim zdaniem nie powinna już praktykować, nie ufam jej dlatego nie biorę tego stwierdzenia do siebie tym bardziej że nie zauważyłam nic szczególnego w zachowaniu małego (oprócz ssania rączek) a wydaje mi się że ząbkowania raczej bym nie przegapiła;p

Asienka Alanek tez bierze rączki do buzi i ssa je bardzo namiętnie a poza tym zadnych innych objaw nie ma, ale ja juz slyszalam za niekiedy dzieci rodzą sie i mają ząbki wiec chyba wszystko jest mozliwe...
Ale mam nadzieje ze jeszcze chociaz 2-3 miesiace zęby nie bedą mu szly , bo jak pomysle ze znowu noce nie przespane i dziecko krzyczące to az mi sie plakac chce :-( A kolki nie ma u nas juz od ponad tygodnia, mam nadzieje ze nie wróci.

ja też mam nadzieję sosnowiczanka że to jeszcze nie to...we wtorki przyjmuje u nas bardzo fajna Pani doktor i chyba się wybiorę z Michałkiem (jak nie będzie dużego mrozu) tak ogólnie żeby go obejrzała i zapytam też o te ząbki...wydaje mi się że jak za szybko wyjdą to mogą się szybko popsuć chcociaż to też pewnie zależy od tego co dziecko je.
a co do rączek kochana to położna mi mówiła że ssanie rączek przez dziecko jest normalne i nie musi być to objaw czegoś złego:):)

jak dobrze was czytac! ja też sie bałam początków ząbkowania, bo Miki całymi dniami się ślini i paluchy zjada- szczególnie dumny jest kiedy wsadzi dwa do pyszczka a jeden do nosa i ciamka ciamka ciamka zadowolony, ale widocznie to takie etap "przed" i nic w nim dziwnego :D

reklama
Do góry