reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poradnik Mamuśki

devi - stanowczo przesadzily jak nie ma oznak alergii na mleko to po co przestawiac, Niko zagrozony alergia po mnie i swoim ojcu byl na normalnym mm z mala przerwa na Nutramigen - ale to byla pomylka moim zdaniem. Jakby wymiotowal po kazdym karmieniu czy mial problemy ze skora to wtedy tak ale jak nic takiego sie nie dzieje to bez przesady. A budzi sie juz do jedzenia Mikołaj? Byla polozna?

reklama
Ewa- roznie bywa z jego budzeniem ale ogolnie nie za bardzo. Polozna byla la etak naprawde tylko zalozyla papiery bo Mikołaj spal wiec nie chcial go budzic zeby go obejrzec. Jutro o 16-stej mamy wizyte u pediatry to sie wszytskiego dopaytam.

Już miałam pobudke bo mały się obudził i postanowiłam zajrzeć. Mam pytanko: jak robicie butle z mlekiem to gotujecie mleko przez 5 min w garneczku czu po prostu w czajniku elektrycznym?

moniek z tego co mi się wydaje to mleka w ogóle nie gotujesz tylko wodę... U mnie na opakowaniu jest napisane ,żeby gotować wodę 5 min a później dosypać mleko. Ja używam wody źródlanej i gotuję ją w czajniku...

Pierwsza apteczka niemowlaka.
Moja sąsiadka, mama 2 i pól letnich bliźniaków, poleciła mi zaopatrzyć się za wczasu w kilka leków, które na bank się przydadzą, kwestia czasu. Przede wszystkim lek przeciw gorączce, najlepiej mieć dwa różne, np. paracetamol i ibuprofen (najlepiej w czopkach). Coś na kolki, u niej sprawdził się infacol. Poleciał mi też czopki vibrucol, na kolkę i ogólnie wyciszająco dla dzieci, to lek homeopatyczny.

Pierwsza apteczka niemowlaka.
Moja sąsiadka, mama 2 i pól letnich bliźniaków, poleciła mi zaopatrzyć się za wczasu w kilka leków, które na bank się przydadzą, kwestia czasu. Przede wszystkim lek przeciw gorączce, najlepiej mieć dwa różne, np. paracetamol i ibuprofen (najlepiej w czopkach). Coś na kolki, u niej sprawdził się infacol. Poleciał mi też czopki vibrucol, na kolkę i ogólnie wyciszająco dla dzieci, to lek homeopatyczny.

może zrób osobny temat z tego? zawsze lepiej się znajdzie :tak:

Maggie tak chodziło mi o wode a nie o mleczko ;-). Wczoraj byłam u pediatry i na problem z brzuszkiem poleciła probiotyk LacidoBaby. Jak narazie zastosowaliśmy 1 saszetkę i nocka była nawet nawet.

A ja mam pytanko do tych Mamusiek, które używają Oilatum Soft do kąpieli, myjecie nim także włoski Maluszków?? Bo ja do tej pory używam Olian 2 w 1 płyn + szampon ale mało wydajny jest i zbankrutuję niedługo(butelka 150 ml starcza na tydzień) i chciałabym się przerzucić na oilatum ...

anulek ja uzywam oilatum do kapieli i do wloskow, zauwazylam ze nie natluszcza raczek i musze smarowac oliwka bo ma suche.
Mam pytanie jak ubieracie swoje szkraby?? u mnie w domku jest b. cieplo i mam problem jak powinien byc ubrany.

reklama
Do góry