reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poradnik Mamuśki

Myszka ok 6 na dobe pampers new baby waga 2-5 kg, chustczki nivea poki co ale mam z pampersa <nie fajne jk dla mnie> i kupilam dade z biedronki zobaczymy jakie sa wszyscy chwala....

reklama
myszka u nas idzie tak 6-8 pampersów mini 3-6 kg, a chusteczki używamy
tylko awaryjnie, przeszłam już na przemywanie gazikami i przegotowaną wodą, pupka dużo lepiej wygląda niż po chusteczkach:tak:

No właśnie kupiłam na razie 2 paczki tj ok 80 pampersów new born i jestem ciekawa na ile wystarczą ale widzę że u was nie jest zle więc ok:tak:

Mój młody puści mnie z torbami, jeśli chodzi o pieluchy. Nam schodzi jakieś 12-15 (moje dziecko potrafi zabrudzić 3 w ciągu 30 minut i potem jeszcze nawalić na moje ręce). Używamy pampersów i bella happy, nie ma odparzeń. Co do chusteczek to głownie bambino. Położne zachwalały też firmę dada, można dostać w biedronce.

dominic co za produkcja u Dominika:-) No to rzeczywiście mały się nie rozdrabnia:) Widzę że nie ma reguły na zużycie pieluszek u was... Zobaczymy jak będzie u mnie i czy mały da mi zaoszczędzić:-D Zakupiłam właśnie Pampers i Dada. Zobaczymy...

dominic - ja daje mloda pionowo jak do odbicia, klepie po pleckach az zlapie oddech normalny, ale przyznam zezawsze sie strachu najem.

myszka u nas tez tak od 6-8 pampersow (1-ki Pampersa), chusteczki tez pampers sensitiv i pupka jest ladna nie smaruje niczym tylko po kapieli kremem Oilatum.

dominic ja podobnie jak Ewa do odbicia i klepanko ..

u nas tez zaparcia..zmienilam mleko,narazie czekamy na efekty kupka byla 2 dni temu w sumie calkiem normalna ale przy kazdej butli mlody sie prezy,robi czerwony jak burak i nic,baczki puszcza,daje herbatke koperkowa ale to tyle.;/

reklama
ja dzis przeylam pierwsze zadlawienie - fakt strach nie zly. Mikolaj szybko do pionu i poklepywanie...pomoglo

Pieluszki: my uzywamy pampersy.mialam jedna paczke 2-5 i myslalam ze po niej juz przeskoczymy na 3-6 ale okazuje sie ze bylyby na niego za duze wiec dzis musilam dokupic kolejna paczke. schodzi nam ok.8 -10pampersow, co karmienie i za 2 nadprogramowe. chusteczki aktualnie uzywam pamper sensitive. w zapasie mamy jeszcze JJ i dzidzus

My po nawale pokarmu. wczoraj wyladowalismy w poradni laktacyjnej. Niestety tam tez pani przyznaly ze mikolaj juz sie raczej do piersi nie przystawi ale siedze prawie 24 na laktatorze.dzieki temu co kamienie(o 3-3,5h) moge podac tylko swoje mleko (zjada na dzis 60-70ml) po ktorym,mam wrazenie, mlody jest duzo spokojniejszy. choc odciagnie zajmuje duzo czasu to poki nie zejdzie nam zoltaczka i ladnie nie bedzie rosla waga to chyba zawisnne na laktatorze.

w poradni powiedzieli mi ze powinnam zmienic mleko MM na to hipoallergiczne poniewaz P. jest alergikiem na trawy a to podwaje prawdopodobienstwo alergii u mikolaja o 50%-faktycznie takie jest zagrozenie?? mialam wrazenie ze babeczki troszke przesadzily:?

Do góry