reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poradnik Mamuśki

Myszka ok 6 na dobe pampers new baby waga 2-5 kg, chustczki nivea poki co ale mam z pampersa <nie fajne jk dla mnie> i kupilam dade z biedronki zobaczymy jakie sa wszyscy chwala....

reklama
myszka u nas idzie tak 6-8 pampersów mini 3-6 kg, a chusteczki używamy
tylko awaryjnie, przeszłam już na przemywanie gazikami i przegotowaną wodą, pupka dużo lepiej wygląda niż po chusteczkach:tak:

No właśnie kupiłam na razie 2 paczki tj ok 80 pampersów new born i jestem ciekawa na ile wystarczą ale widzę że u was nie jest zle więc ok:tak:

Mój młody puści mnie z torbami, jeśli chodzi o pieluchy. Nam schodzi jakieś 12-15 (moje dziecko potrafi zabrudzić 3 w ciągu 30 minut i potem jeszcze nawalić na moje ręce). Używamy pampersów i bella happy, nie ma odparzeń. Co do chusteczek to głownie bambino. Położne zachwalały też firmę dada, można dostać w biedronce.

dominic co za produkcja u Dominika:-) No to rzeczywiście mały się nie rozdrabnia:) Widzę że nie ma reguły na zużycie pieluszek u was... Zobaczymy jak będzie u mnie i czy mały da mi zaoszczędzić:-D Zakupiłam właśnie Pampers i Dada. Zobaczymy...

dominic - ja daje mloda pionowo jak do odbicia, klepie po pleckach az zlapie oddech normalny, ale przyznam zezawsze sie strachu najem.

myszka u nas tez tak od 6-8 pampersow (1-ki Pampersa), chusteczki tez pampers sensitiv i pupka jest ladna nie smaruje niczym tylko po kapieli kremem Oilatum.

dominic ja podobnie jak Ewa do odbicia i klepanko ..

u nas tez zaparcia..zmienilam mleko,narazie czekamy na efekty kupka byla 2 dni temu w sumie calkiem normalna ale przy kazdej butli mlody sie prezy,robi czerwony jak burak i nic,baczki puszcza,daje herbatke koperkowa ale to tyle.;/

reklama
ja dzis przeylam pierwsze zadlawienie - fakt strach nie zly. Mikolaj szybko do pionu i poklepywanie...pomoglo

Pieluszki: my uzywamy pampersy.mialam jedna paczke 2-5 i myslalam ze po niej juz przeskoczymy na 3-6 ale okazuje sie ze bylyby na niego za duze wiec dzis musilam dokupic kolejna paczke. schodzi nam ok.8 -10pampersow, co karmienie i za 2 nadprogramowe. chusteczki aktualnie uzywam pamper sensitive. w zapasie mamy jeszcze JJ i dzidzus

My po nawale pokarmu. wczoraj wyladowalismy w poradni laktacyjnej. Niestety tam tez pani przyznaly ze mikolaj juz sie raczej do piersi nie przystawi ale siedze prawie 24 na laktatorze.dzieki temu co kamienie(o 3-3,5h) moge podac tylko swoje mleko (zjada na dzis 60-70ml) po ktorym,mam wrazenie, mlody jest duzo spokojniejszy. choc odciagnie zajmuje duzo czasu to poki nie zejdzie nam zoltaczka i ladnie nie bedzie rosla waga to chyba zawisnne na laktatorze.

w poradni powiedzieli mi ze powinnam zmienic mleko MM na to hipoallergiczne poniewaz P. jest alergikiem na trawy a to podwaje prawdopodobienstwo alergii u mikolaja o 50%-faktycznie takie jest zagrozenie?? mialam wrazenie ze babeczki troszke przesadzily:?

Do góry