reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poradnik Mamuśki

devi - stanowczo przesadzily jak nie ma oznak alergii na mleko to po co przestawiac, Niko zagrozony alergia po mnie i swoim ojcu byl na normalnym mm z mala przerwa na Nutramigen - ale to byla pomylka moim zdaniem. Jakby wymiotowal po kazdym karmieniu czy mial problemy ze skora to wtedy tak ale jak nic takiego sie nie dzieje to bez przesady. A budzi sie juz do jedzenia Mikołaj? Byla polozna?

reklama
Ewa- roznie bywa z jego budzeniem ale ogolnie nie za bardzo. Polozna byla la etak naprawde tylko zalozyla papiery bo Mikołaj spal wiec nie chcial go budzic zeby go obejrzec. Jutro o 16-stej mamy wizyte u pediatry to sie wszytskiego dopaytam.

Już miałam pobudke bo mały się obudził i postanowiłam zajrzeć. Mam pytanko: jak robicie butle z mlekiem to gotujecie mleko przez 5 min w garneczku czu po prostu w czajniku elektrycznym?

moniek z tego co mi się wydaje to mleka w ogóle nie gotujesz tylko wodę... U mnie na opakowaniu jest napisane ,żeby gotować wodę 5 min a później dosypać mleko. Ja używam wody źródlanej i gotuję ją w czajniku...

Pierwsza apteczka niemowlaka.
Moja sąsiadka, mama 2 i pól letnich bliźniaków, poleciła mi zaopatrzyć się za wczasu w kilka leków, które na bank się przydadzą, kwestia czasu. Przede wszystkim lek przeciw gorączce, najlepiej mieć dwa różne, np. paracetamol i ibuprofen (najlepiej w czopkach). Coś na kolki, u niej sprawdził się infacol. Poleciał mi też czopki vibrucol, na kolkę i ogólnie wyciszająco dla dzieci, to lek homeopatyczny.

Pierwsza apteczka niemowlaka.
Moja sąsiadka, mama 2 i pól letnich bliźniaków, poleciła mi zaopatrzyć się za wczasu w kilka leków, które na bank się przydadzą, kwestia czasu. Przede wszystkim lek przeciw gorączce, najlepiej mieć dwa różne, np. paracetamol i ibuprofen (najlepiej w czopkach). Coś na kolki, u niej sprawdził się infacol. Poleciał mi też czopki vibrucol, na kolkę i ogólnie wyciszająco dla dzieci, to lek homeopatyczny.

może zrób osobny temat z tego? zawsze lepiej się znajdzie :tak:

Maggie tak chodziło mi o wode a nie o mleczko ;-). Wczoraj byłam u pediatry i na problem z brzuszkiem poleciła probiotyk LacidoBaby. Jak narazie zastosowaliśmy 1 saszetkę i nocka była nawet nawet.

A ja mam pytanko do tych Mamusiek, które używają Oilatum Soft do kąpieli, myjecie nim także włoski Maluszków?? Bo ja do tej pory używam Olian 2 w 1 płyn + szampon ale mało wydajny jest i zbankrutuję niedługo(butelka 150 ml starcza na tydzień) i chciałabym się przerzucić na oilatum ...

anulek ja uzywam oilatum do kapieli i do wloskow, zauwazylam ze nie natluszcza raczek i musze smarowac oliwka bo ma suche.
Mam pytanie jak ubieracie swoje szkraby?? u mnie w domku jest b. cieplo i mam problem jak powinien byc ubrany.

reklama
Do góry