reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poradnik Mamuśki

reklama
ja kapie calego w Oilatum wlacznie z wloskami.

jesli chodzi o baby bluesa to u mnie pojawil sie w 4 dobie podobnie jak u Devi taka obawa,czy podolam,lzy mi naplywaly same do oczu,teraz przeszlo.. ale za to zmeczenie daje sie we znaki podwojnie,jeszcze do tego te zaparcia . :(

nam kikut odpadl tez w 4 dobie,i teraz juz pepuszek super zagojony.
a co do wagi to Marcelo na poczatku z urodzeniowej 3300 spadl 220g,jutro idziemy na wazenie takze sie okaze mam nadzieje,przybral choc troszke.

Szybciutko Dzieciaczkom odpadły kikutki pępowinowe- Córcia miała długo...
Co do zmęczenia-to tak jak piszecie-Tatuś wyspany,a Mamusia rozdrażniona,bo w nocy trzeba wstać.Ja od początku byłam z Małą sama-bo M chodził do pracy i mało co robił,wiec jak macie tych Chłopów to ich gnac do roboty,bo potem to już się przyzwyczają,ze robicie wszystko same.Stwierdzą,że Mamusia zrobi lepiej.

My naszczescie poki P. jest w domu razem nie dosypiamy. Po karmieniu ok 23-24 do nastepnego karmienia ja mam ok. 3 godzin kiedy P. jakby co wstaje do malego. Potem on idzie spać a ja wstaje ok 5-6, i 8-9 już razem sie budzimy. Naszczescie miedzy tymi przerwami mlody sie raczej nie przebudza wiec mozemy troszke podespac.
Wogole P. bardzo duzo robi...prawie caly czas on karmi (bo ja siedze na laktatorze), przebiera. Jestem z niego bardzo dumna :)

hej,

ale szybko tracicie kikuty. My już mamy zdjętą klamerkę ale jeszcze się kawałek trzyma suchego flaka :-) Jutro mam położną może odpadnie....

My kąpiemy małego też całego w oilatum - tak jak F. Do czasu aż zacznie się ruszać czyli ok. 7-8 miesiąc, bo wtedy bardziej się poci i brudzi....trzeba myć już jakimś płynem do mycia.

Radziowi ropieje jedno oczko. Już miał ropkę w szpitalu. Położna poleciła przemywać solą ale chyba nie za dużo to daje. Muszę dziś do niej dryndnąć to jutro receptę na krople przyniesie....tak na wszelki wypadek, bo tyle dni wolnych przed nami....

A nocki....ja na razie nie narzekam. Po kąpieli ok. 21-21.30 cyca i zasypia. Potem jak się kładę ok. 23-24 dopija.....potem ok. 3 i potem już rano 6-7........z tym, że na razie śpimy razem - także tylko cyc wystawiam i już sobie pije......tak za tydzień będziemy robić wyprowadzkę do łóżeczka.....wszak trzeba tatusiowi dać się wyspać na wygodnym materacu :-D.

devi gratuluje postawy tatuska, ciekawe jak to u nas bedzie, mam nadzieje ze chociaz odrobine podobnie jak u was- np moglby mi mala przynosic do lozka na karmienie... no sie okaze :-)

baby blusa mialam gorszego przy pierwszym dziecku ale wtedy bylo duzo wiecej komplikacji po porodzie i problemow zdrowotnych, teraz tez byl kryzys ale juz pokonany :)
kikut nam odpadl dopiero po 2 tygiodniach - cale szczescie juz nie ma bo mnie stresowal strasznie hihi
mloda zaczela w koncu przybierac na wadze i jak juz ruszyla to z kopyta - 700 gr w 8 dni:szok: ale tez pochlania straszne ilosci mleka i herbatek. Az lekarka kazala zageszczac mleko zeby jej nie rozpychac żołądka.
Moj B. robi wszystko przy mlodej chociaz boi sie tego strasznie -szczegolnie ubierania i kąpania. W nocy narazie radze sobie sama bo on ma problem sie obudzic do porzadku i sie boimy ze cos narobi nie tak jak trzeba :) Ale i tak jest dzielny :)

Czyli jednak mozna na tych naszych facetow liczyc ..u mnie P. po 12h w pracy i tak wstaje do mlodego,uspokaja jak placze w nocy itp. Chociaz staram sie go nie budzic,bo tez wiem,ze bidulek zmeczony..:-p

Mamuski te doswiadczone w karmieniu MM .. po jakim czasie od zmiany mleka powinny byc widoczne rezultaty..4 dni temu zmienilam Marcelowi zwykly Aptamil (pl. Bebilon) na Aptamil Easy Digest (Bebilon Comfort),z powodu tych zaparc,no i od tej pory zrobil tylko raz kupke taka normalna i to dosc sporo,wczoraj..a tak jak juz cos wycisnie to maly plastelinowy glutek i nic wiecej.Daje tez herbatke z koperku,ale maly cos nie chetnie ja pije no i infacol,bo przez chwile byly kolki ale przeszly.Niby nie placze,ale widze jak sie meczy przy kazdej butli i wtedy kiedy spi.

Wczoraj bylismy u poloznej waga 3310,takze idziemy troszke w gore,ale ja wciaz mam wrazenie,ze mlody je za malo,chociaz ta stwierdzila wczoraj,ze wypija dobra ilosc .. nie wiem juz sama.

reklama
Do góry