reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poradnik Mamuśki

reklama
devijak to robisz, że masz tyle pokarmu? jesz coś konkretnego albo pijesz? czy po prostu? Ja chcę więcej pokarmu...

Co do pieluch to miałam dwa opakowania dady 1 z biedronki, a teraz używam dada2, jestem zadowolona, i cena zadowalająca, huggisy czekają bo są za wysokie a młoda ma jeszcze pępek, jak odpadnie to będę je używać.

aaaa DZISIAJ MOJA BY SIĘ MIAŁA RODZIĆ :-) na dziś miałąm termin ;-) no i wyczyn, przyssała się 1 raz do piersi i to dwa razy hip hip hura, zobaczymy co to jeszcze będzie. Ale już się nie dobijam, że w razie W to złą matką nie jestem jak nie karmię piersią...:zawstydzona/y:

hej
ja spróbowałam Belli badziewie dla mnie, za grube, za szerokie, także pampersy najlepsze bo cieniutkie i mieciutkie i z Dady też są nie złe

a mnie się udało po cc laktacje rozbudzić walczyłam dwie doby z dokarmianiem a teraz już ok mam tyle że starcza młodemu

dziewczyny a miałyście już baby bluesa ? bo ja jak na razie nie mam a raczej dużo pozytywnych emocji i sie zastanawiam czy to jeszcze przede mną

a te które miały cc jak sobie radzicie?

mlodam- mialm maly nawał i zaczeły mi sie zastoje a teraz co 3 godziny siedze i 15 min mecze kazda piers wczesniej rozgrzana termoforem ale ilosc pokarmu juz sie nie zwikesza, zwykle wychodzi ok 60ml wiec teraz gdy Mikołaj je juz coraz wiecej zbieram mleko na dwa razy. Wiec dostaje na zmiane MM i moje...jedno mnie marwti ze pomimo sciagnia wciaz wyczuwam gzuki w tychsamych miejscach...
cokies- ja miałam lekkiego baby blusa w 4-5 dobie ale to głownie byly obawy czy dam rade jako mama, ze ja sie nie znam na tym. Czulam sie taka zagubiona. Dla ciebie to juz nie pierwszy raz wiec moze cie to juz ominac :)

cokies ja , po cc prawie 2 tyg, ogólnie jest OK, mogę spać na obu boczkach, wstaje mi się coraz szybciej i mniej boleśniej. Tylko coś mi się sączyć z rany zaczęło, a wcześniej zauważyłam, ze takie mi jakby opuchnięte się zrobiło z lewej strony cięcia. Poszłam dzis do szpitala i mi tam wyciskał, i się zmniejszyło, w razie W dał antybiotyk i kazał przyjść w sobotę.
a dziś jakaś smutna jestem niewiedzieć czemu.

aaaa czy WY też wiecznie śpiące, senne ???? bo mnie to martwic zaczyna u mnie

ja senna ale co sie dziwic jak snu o polowe mniej;)

a jak z Waszmi pepuszkami?? podpadły juz kikuty??
i jak maluchy przybieraja na wadze??

dziewczyny a miałyście już baby bluesa ? bo ja jak na razie nie mam a raczej dużo pozytywnych emocji i sie zastanawiam czy to jeszcze przede mną

a te które miały cc jak sobie radzicie?

Ja miałam jakieś 3 tygodnie ale sądzę, że był to też efekt pobytu młodego w szpitalu. W każdym razie przez te 3 tygodnie mogłam płakać na zawołanie, wyżywałam się na mojej połowie, miałam w nosie czy mam obdrapane paznokcie u nóg i to, że fryzura wygląda jakby mi piorun w rabarbar strzelił. Nie wiem czy jest na to sposób inny niż przeczekać.

ja senna tez jestem ale jak mam kryzys to staram się dosypiać z małą w ciągu dnia.

devi Lence dzisiaj odpadł kikut. co do przybierania to u nas waga urodzeniowa była 3300, przy wyjściu ze szpitala 3180 a wczoraj u lekarza 3600...

a co do pieluszek to mam pampersy i miałam dady z biedronki ale te jakoś mi nie podeszły- są takie sztywne w porównaniu do pampersów....

a i mój mąż mówi,że mi hormony szaleją i jestem nieznośna:-)

reklama
Do góry