reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poradnik Mamuśki

U mnie chyba tyle samo pokarmu :-) ściągam raz dziennie (100 ml)tak po 16 żebym miała w razie co do dokarmienia w nocy ;-) w szpitalu głównie na modyfikowanym byliśmy ale wywalczyłam i się udało :-) teraz tylko cyc :-)
mam pytanko do karmiących piersią : czy zażywacie jakieś witaminki dla mam karmiących? :-)

reklama
Lana już to gdzies pisałam, moja Lenka też ma taką wysypkę już 2 tygodnie i byłam u 2 lekarzy i powiedzieli,że to tradzik niemowlęcy. Ponoć to normalne i nie trzeba tego niczym smarować. Może to trwać nawet do 2 miesiąca. Nie wiem czy twój synuś ma to samo ale Lenka po nocy ma tego jakby mniej, a w ciągu dnia jak płacze,jest gorąco, spoci się to te krostki czerwienieją...

rybkaaa3-ja używałam w ciąży FALVIT MAMA i teraz biorę to samo bo to są witaminki dla ciężarnych i mam karmiących
maggie78-dzięki kochana serdeczne za odpowiedź w sprawie krostek,mój synuś ma identycznie tak samo jak opisałaś po nocy ta wysypka na policzkach jest bladziutka a jak płacze lub się spoci są czerwone.Teraz przynajmniej wiem o co kaman :-)

Lana, tez mamy takie krostki i polozna powiedziala, ze to tradzik niemowlecy i moze potrwac kilka tygodni i zeby niczym tego nie smarowac. Powoli juz u nas schodzi ale sa dni kiedy pojawiaja sie nowe krostki.

rybkaa, myslalam wczoraj nad zakupem ale widzialam, ze jest tam zelazo i sie powstrzymalam. We wtorek bede widziala sie z polozna to sie zapytam o te witaminy ale mysle, ze powinnam bo mam dosc uboga diete zwlaszcza w wazywa i owoce.

Jestem po masakrycznej nocy. Mlody spal strasznie nerwowo, caly czas sie wiercil i spinal i jeczal przez sen wiec oka nie zmruzylam. Niby spal a caly czas sie ruszal i otwieral oczy. Czy u was bylo cos podobnego? Niestety moje cyce nie wyrabiaja z jego potrzebami i w ruch poszla znow formula. Dzis jedziemy dokupic bo on wydaje sie byc caly czas glodny mimo cyca co 2h!

I zmoczylismy tylko jeden komplet ubran (od ciaglego wiercenia sie), trik z pisiorkiem do dolu dziala :-) Czytalismy o tym wczesniej ale jakos kompletnie wypadlo nam to z glowy wiec dzieki! :)

Malgo000-a o co chodzi z tym żelazem w witaminach? :szok:nie można brać pytam bo ja wtrakcie cesaki straciłam trochę krwi i robili mi w szpitaluwyniki które znowu pokazały anemię i lekarz kazał brać żelazo całe opakowanie więcz zażeram zostały mi jeszcze chyba z 2 listki .

dominic ja normalnie mam jedną pierś większą (prawą). Teraz to widać dobitniej przy karmieniu. No i w tej prawej na pewno jest więcej pokarmu, bo wkładka laktacyjna zawsze bardziej mokra, bo cycek nabuzowany i przecieka ;-).
Ale z F. było to samo :tak: jak był starszy znaczy 2-3 miesiąc to musiałam tak celować aby ten prawy wypadł na noc, żeby dłużej spał :-D.

rybkaa R. jak się tak pręży i stęka przez sen to problemy z brzuszkiem ma :no: znaczy pierdziochy nie chcą wychodzić......a to, że na piersi jest głodny co 2 h to prawidłowo. Dopiero ok. 2-3 miesięczny je co 3 h pierś. Mój też cyca co 2 h w dzień, bo w nocy to dłużej pośpi. Więc wsio ok. dokarmianie nie potrzebne.

Ja mam po ciąży Falvit i sobie co 2 dni podjadam. Ale co z tym żelazem?

Malgo000 czytałam dziś o fazie snu płytkiego u noworodka i tak to opisywali..

Z problemów skórnych to ja mam u Pindzi pod szyją.
Ma tak tyle fałdek, że to nie oddycha, poci się a nie daj boże wleci tam mleko..
Wycieram chusteczkami pampers, nie smaruje- bo czym skoro i tak tam nic nie oddycha.. wietrzyć się też nie wietrzy.. delikatne potówki tam są..
nie wiem jak to pielęgnować żeby było dobrze

reklama
Do góry