reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poradnik Mamuśki

Ja przy pierwszej córce też miałam problem z "szyją"- jak była u mnie położna to pokazała jak odchylić główkę (odchyliła dość mocno-paluch pod brodę małej i do góry- nie bać się że coś się maluchowi zrobi- tylko może lepiej zrobić to np na łóżku bo przewijak trochę twardy jest :-) ), trzeba dokładnie osuszać po kąpieli. Jeszcze warto sprawdzać za uszkami- to też miejsce wrażliwe a czasami się o tym zapomina i łatwo o rankę.
Moja mała jak na razie nie ma potówek (oby nie miała) ale ma dopiero tydzień. Miała na buzi krostki czerwone ale tylko jak byłyśmy w szpitalu- ale to tylko dlatego że tam było strasznieeeeeee gorąco.

reklama
Marcelina ugotuj tak jakbyś normalny kisiel gotowała, a później trochę ostudzony wlej do wanienki. Proponuje zrobić z jednej łyżki mąki, bo my kiedyś zrobiliśmy z dwóch, ale było nam ciężko go trzymać bo był tak śliski:-D

MARCELINA JA KROCHMAL ROBIĘ TAK:
łyche mąki ziemniaczanek do kubka
trochę zimnej wody aby można było rozmieszać
dolać wrzątku i kisielo-krochmal gotowy
całą zawartość wlać do wanienki z wodąi wymieszać :-)

dzięki dziewczyny ! to dziś się krochmalimy !

Marcelina jak cycki? wyschly? nie odlatujesz po tabletkach?

Odlatywałam strasznie :-( wytrzymałam 3 dni :confused2: teraz jadę na samej szałwi do picia.. ale cycki mam już miękkie ! Tylko jak się wieczorem kąpie to leci mi z nich jak z kranu.. dziwne :rofl2:
A Ty mi odpisz na PW ! :-p:-p:-p

co do szyi i fałdek mam to samo.. wczoraj posmarowałam sudocremem i dziś mam wrażenie że jest lepiej..

Dziewczyny jeżeli macie problem z fałdkami pod szyją bo wlatuje wam tam pokarm w trakcie jedzenia maluszka to w trakcie jedzenia podkładajcie pieluszkę tetrową pod szyjkę i pokarm będzie w nią wsiąkał a szyjka będzie czysta ja tak właśnie robię jak karmię cycem to podkładam część tetry pod pierś którą karmię bo mocno z niej kapie a drugą część małemu pod szyjkę :-)

no tetra pod brodę obowiązkowa ! ale i tak jak mocno przesiąknie to jest wilgotna szyjkę zabrudza.. choć Pindzia już nie ma takiego dziurawego pyszczka jak wcześniej..
ja od wczoraj często wycieram chusteczkami pampers tą szyjkę i jest lepiej

Marzenixxx-ja kupiłam maść na sutki MALTAN i takie silikonowe osłonki i mimo ,że już zaleczyłam to przestałam smarować maścią ale cały czas używam osłonek -naprawdę bardzo pomagają :tak:-POLECAM!!!!!:-)
Dziewczyny czy waszym maluchom ropiało może oczko????????????????? mojemu Krystiankowi ropieje już ponad 2 tyg.jak nie lepiej najpierw kazali przecierać solą fizjologiczną i masować kącik oczka ale to nic nie dawało teraz od kilku dni kropimy kropelkami z antybiotykiem 3x1 kropelce ale oczko nadal ropieje może ciut mniej ale ropieje-masakra jakaś :-(

LANA ale zaleczyły ci sie same w trakcie karmienia? myslisz ze to dzięki osłonkom? a mały ładnie ci ssie przez te osłonki? i jaki rozmiar kupiłas? bo jedni mówią ze najmniejszy a inni ze sredni lepiej kupic.....

co do ropiejącego oczka to u nas narazie nie ma tego problemu wiec nie pomoge...

reklama
Do góry