reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poradnik Mamuśki

reklama
Karolaola - współczuję.... następna dzidzia z alergią... ja jak karmiłam piersią to musiałam odstawić wszystko np. czekoladę, ser,mleko, wieprzowinę,wołowinę, buraczki... Bebilon pepti i tak jest sto razy lepszy od Nutramigenu na którym jest.... spróbuj tak jak zalecał lekarz....

buraki?? Dlaczego nie?

Marti - moj ma 4 miesiace i nadal problem z brzuszkiem :( tez jest na debridacie... probowalam infakol, teraz probuje bobotik, przyjaciolka na swieta ma mi przywiezc z niemiec sab simplex (wiele mam mi go polecalo), teraz jestem na ostrej diecie - bez nabialu i glutenu (czyli tylko ryz i kasza gryczana), bez pomidorow i niektorych owocow. JJ - piszesz, ze surowych warzyw nie a salate, cykorie mozna???? bo jak nie, to bardzo mnie to zasmuci, bo jedyne co jem, to salatki z ryzem i gotowanym kurczakiem/indykiem + cykoria/salata. mam ta diete przez 10 dni zeby sprawdzic jaka bedzie reakcja malego.
pomaga mu, jak juz ma atak - suszarka i masowanie brzuszka ale nie znalazlam jeszcze srodka, ktory by zapobiegal bolowi...

miriam co do warzyw i owoców to mi lekarka tak mówiła jak Radek był mały i się prężył. Chodziło o to że takie surowe mogą dodatkowo 'ciężko' przechodzić przez brzuszek maluszka. Ale sałat, cykoria tego nie wiem....ale to chyba łagodne jest no i Twój mały ma już 4 miechy .
Na katar to ja polecam katarek do odkurzacza.....no i sól oraz nasivin soft

Karolaola - no buraczki takie ze słoika... (ocet)
Miriam - wiesz tak sobie teraz myślę,że może twoje dziecko się nie najada? bo Mój się prężył, płakał i ja ciągle kłóciłam się z Mężem ,że to bóle brzuszka,a On,że jest głodny i rzeczywiście... kiedy zaczęłiśmy podawać butlę i Synek przyzwyczaił się do większej ilości mleka - bóle brzucha zniknęły na zawsze.... może zbieg okoliczności,a może naprawdę to nie były kolki...

reklama
probowalam infakol, teraz probuje bobotik, przyjaciolka na swieta ma mi przywiezc z niemiec sab simplex (wiele mam mi go polecalo)
Miriam ja też polecam! naprawde dizała (tzn u nas działał) ale trzeba do każdego karmienia (tzn przed) dawac 15 kropli. nie mniej bo nie będzie efektu.. nam po 24h pomogł

Do góry