reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

POMYSŁOWE DOBROMIŁY - Czyli co wymyśliły nasze pociechy

Witam :)
czytam i czytam , nie raz sie ze smiechu oplułam :-D
staram sobie przypomniec jakies historyjki i ... narazie jedna mi do glowy przychodzi
mam 14 lat mlodsza przyrodnia siostre ..... miala jakies 2 moze 2,5 roku, standardowo jej obiad konsumowany byl na stole nie przy stole ... ze zawsze malenstwo jak przychodzilam w odwiedziny z wielkimi checiami mowilo "joja oć bawić" ... wiec postanowilam ze tego dnia ja zaproponuje zabawe ... wiec mowie do niuni "Ewuniu jak zjesz obiadek to pobawisz sie z joją " na co moje malenstwo przerwalo obiad umorusane ze ho ho ... rączki pod boczki i tak do mnie rzekła ... " joja a Ciebie po****lo "
moja reakcja :szok: :-D bo co innego mi zostalo

reklama
Wiecie przyszła wczoraj do nas babcia.Jule wzieło na malowanie farbkami.Maluje i nagle mówi babciu namaluję Twój portret tylko stań i patrz na mnie.Babcia staneła i co się ruszy to Julka się drze,że ma stać i patrzeć na nią bo ona musi widzieć jak babcia wygląda.Julka maluje i mówi sama do siebie- nie mam szarej farby to babcia będzie miała brązowe wlosy ,namaluję okrąglutką glówke itd.nagle zrobiła całą buzie brązową.Pytam - jula czemu babcia jest brązowa czy ona jest murzynem? Jula mówi - pamiętasz jak była z nami na wczasach oi była opalona?Tu wytłumaczyła mi czemu babcia ma taką sórę.Po chwili maluje dalej i co chwile zwraca uwage babci,że ma stać prosto.Kiedy skończyła podchodzi z obrazkiem do babci i pyta- babciu śliczny piesek mi wyszedł?Babcie przerobiła na psa...

Wiecie przyszła wczoraj do nas babcia.Jule wzieło na malowanie farbkami.Maluje i nagle mówi babciu namaluję Twój portret tylko stań i patrz na mnie.Babcia staneła i co się ruszy to Julka się drze,że ma stać i patrzeć na nią bo ona musi widzieć jak babcia wygląda.Julka maluje i mówi sama do siebie- nie mam szarej farby to babcia będzie miała brązowe wlosy ,namaluję okrąglutką glówke itd.nagle zrobiła całą buzie brązową.Pytam - jula czemu babcia jest brązowa czy ona jest murzynem? Jula mówi - pamiętasz jak była z nami na wczasach oi była opalona?Tu wytłumaczyła mi czemu babcia ma taką sórę.Po chwili maluje dalej i co chwile zwraca uwage babci,że ma stać prosto.Kiedy skończyła podchodzi z obrazkiem do babci i pyta- babciu śliczny piesek mi wyszedł?Babcie przerobiła na psa...

Sporo bym dała by zobaczyć minę babci :-)

To może nie co zrobiła ale co powiedziała moja starsza pociecha - Gabrysia.

Słowo wstępu:
Wybraliśmy się dzisiaj z potworami na spacer - ja pcham wózek, moja połowica idzie obok Gabi, która jedzie na rowerze. W rowerowym koszyczku siedzi prosiaczek - w pewnej chwili robi niebiezpieczny wychył...

(J)a - Kochanie prosiaczek chce uciec
(G)abi - to nie jest prosiaczek tylko prosiaczkowa, przecież jest różowa. Chłopcy noszą czarne i niebieskie.
(M). - to w takim razie mama jest chłopcem bo ma niebieskie spodnie i czarny golf
G - nie mama jest dziewczynką bo ma długie włosy
M - to Laura jest chłopcem bo ma krótkie włoski
G - nie, bo jest ubrana na różowo i w ogóle to ma różowo-białą czapeczkę z kwiatkiem
M - a w kąpieli jak nic nie ma tylko jest goła i widać jej krótkie włosy to jest chłopcem?
G - Nie, bo wanienkę ma ciemnoróżową...

M. już się nie odezwał - zatkało go :-)

reklama
Do góry