reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

POMYSŁOWE DOBROMIŁY - Czyli co wymyśliły nasze pociechy

czechow ale sie usnialam,Gabi ma pomysly i odpowiedz na kazde pytanie

to moja dzis bylismy u siory,ja siedzie przy najmlodszym czlonku rodziny,mloda wpada do pokoju,zaczepa malego,cos do niego mowi,on sie smieje i wybiega z pokoju,w progu do mnie,abym mu cumla(smoczka) nie dawala tylko sie z nim pobawila,a co ja robila od 15 min??bo nie wiem juz sama?

reklama
Zagadka według Gabrysi:

Co to jest w piałe i czarne pasy, w spodniach i parasolką w kwiaty?

.....

Zebra w spodniach i parasolką w kwiaty!

I takich mam razy 20 codziennie.... przeplatane śpierwaniem "chwałą na wysokościach" :-)

Jedziemy do Niemiec.W pewnym momencie zrobił się korek wszyscy z 3 pasów zjeżdzają na jeden.Po 2 godz, jazdy w korku widzimy zamknięte pasy bo leży wywrócony tir.Nagle babcia pyta co tam się stało czy to jakiś wypadek, na co L. że chyba zasnoł- chodziło o kierowcę, na co Jula bez namyslu mówi:
- ja myślałam,że tiry śpią na stojąco ,a on się położył...

jadąc z moją 2letnią córką rowerem ona siedzi w koszyku a w oddali widzi konie patrzy zafascynowana i mówi
mamusiu!patrz,ale duuuży piesek!!!!

Wczoraj byłam z córką u Mikołaja :) Wojtek (lat 3) też był, po prezentach i całej imprezie przyjechał z mamą do nas, dostał auto, taki zafascynowany bawi się i bawi i: "Mamo! ale mi kupiłaś super auto!"

Robię z Córą zakupy, spakowałyśmy wszystko i czekamy na dziadka, który był za nami w kolejce, na koniec poprosił jeszcze o papierosy, na co Maja z pełnej piersi "Papelośy śą do duupy!"

tekst wojtusia mnie rozbroil:) a co na to mama???

widze ze twoja corcia ma cos wspolnego z moja, moja juz kilka razy chciala dziadkowi w wc splukac papierosy:)

ollka, mama na to, że to przecież Mikołaj, ale Wojtek już nie słuchał :)

a trzeba było :p moja jeszcze na taki pomysł nie wpadła, ale zamiast "f" wymawia "h/ch" i zawsze jak dziadziuś wraca z fajki, to Maja "o ch*j dziadziuś, ch*j" (czyt. fuj, znaczy, że jej śmierdzi :p)

ollka, mama na to, że to przecież Mikołaj, ale Wojtek już nie słuchał :)

a trzeba było :p moja jeszcze na taki pomysł nie wpadła, ale zamiast "f" wymawia "h/ch" i zawsze jak dziadziuś wraca z fajki, to Maja "o ch*j dziadziuś, ch*j" (czyt. fuj, znaczy, że jej śmierdzi :p)
świetną masz córcie hhihihih

reklama
1. Uczymy się angielskiego - mała powtarza za mną słówka - po żabie, ołówku i innych - przychodzi kolej na popkorn
Ja: popkorn
Gabi: poprikon
J: - popkorn
G: Poprikon
Powtórzyłyśmy to jeszcze z 5 razy - po porikonie dostałam takiej głupawki że lekcja została zakończona

2. Ja: Gabryniu jak ubierzesz butki to załóż kurtkę i czapkę
Gabi: Mamo, czy ja mam sto rączek! No powiedz czy ja mam sto rączek?

3. Tata: Gabryniu załóż kapciuchy - tu podaje dwa butki
Gabi: Tatusiu czy ja jestem stonogą by załadać dwa butki jednocześnie? No czy ja jestem stonogą?

Do góry