reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

POMOCY!!!Problemy z laktacją

claudia4you
jak bedziesz przystawiac laktator co 2-3 godziny do kazdej piersi na 10-15 minut to pokarm na pewno zacznie znowu naplywac.
Wygodniej byloby Ci elektrycznym, bo przede wszystkim szybciej i tak sie nie nameczysz.

mam nadzieję, że zacznie, potrzebuję mleka niedługo moje dziecko wróci a ja nie mam czym karmić

a pozostał mi niestety ten laktator co mam

a masz jakieś rady JAK odciągać

czy zmieniać piersi np, prawa ,lewa , prawa , lewa......
słyszałam że dobrze jest robić tak

7 minut jedna, 7 min druga
5 min jedna , 5 min druga
3 min jedna , 3 min druga i koniec

u mnie to na razie nie działa

reklama
A to nie powinno być na odwrót? Że zaczynasz od 3 minut a kończysz na 7? Szkoda,że nie masz od kogo pożyczyć elektrycznego:dry: Ja właśnie się na taki przeżuci łam i za jednym razem odciągnęłam tyle co przez pół dnia ręcznym :dry:

claudia4you
ja bylam w troszke innej sytuacji niz Ty, bo ja mialam problemy z pokarmem na samym poczatku. Mleko dostalam w 6 dobie po porodzie, w dniu wyjscia ze szpitala.
Po porodzie przyniesli mi w szpitalu laktator i powiedzieli co 2-3 godziny po 10-15 minut na kazda piers, prawa-lewa a przy nastepnym sciaganiu lewa-prawa. Plakac mi sie chcialo, bo poswiecalam nawet noce a z cyckow po pare kropelek lecialo. Mowili, ze przyjdze, kazali duzo pic i sie nie denerwowac, latwo powiedziec:rolleyes2:I przyszedl, wieczorem przed dniem wypisu tak duzo bylo, ze naprawde bylam szczesliwa. A juz w domu to lalo mi sie z obu piersi samoczynnie. Wiec spokojnie, pobudzaj cycuszki, na pewno wroci!

no nie mam wyjścia
miałam 2 tyg przerwy
od poniedziałku odciągam i na razie kilka kropli
a tyle miałam pokarmu :-(

musisz probowac, nic innego nie wymyslisz, ale musi byc dobrze.
Wazne by synkowi sie poprawilo:tak:

pewnie to najważniejsze

ja jestem uparta, oby to zostało mi nagrodzone
wróci synek to będziemy dostawiać do piersi ile się będzie dało

w poniedziałek byłam u niego i nie było problemu z dostawieniem
może temu że tylko przez kapturki umiem karmić

Dziewczyny jak moje dziecko zje tylko z jednej piersi a ja z drugiej odciągnę to później która mam jej dać do karmienia? To co odciągałam czy tą co jadła? Pytam,bo wiadomo,że dziecko wyciągnie więcej niż laktator i nie chcę,żeby w jednej było mnie mleka.

zaczynałabym od tej z której ściągałaś mleczko. Pierś produkuje tyle mleka jakie jest na to zapotrzebowanie. Pierś, którą ciągnie bobas będzie większa niż ta z laktatora. Hee ja tak mam i z mniejszej piersi dostatiam dziecko częściej a większej piersi daje odpocząć, bądz odciągam laktatorem.

reklama
Jestem przykładem , że odciąganie mleka pomaga

rozbudowuję sobie dzięki temu laktację, dodatkowo jak jestem u synka często go przystawiam i mleczka jest coraz więcej :-)

oby tak dalej

Mam tylko pytanie w nocy wstaję tylko raz na odciąganie , czy są szanse że jak mały wróci, że w nocy też będę go mogła karmić tylko piersią?

Do góry