reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pomocy ! poronienie

P

Paula006

Gość
Witam , brałam wczoraj lek , 3 razy po 4 tabletki .
Jestem gdzies w 3-4 tygodniu ciąży.
Krwawienie było lekkie , tabletki nadal czuje bo bralam dopochwowo ?
Ile czasu te tabletki utrzymaja sie w pochwie jezeli duzo nie krwawie ?
i czy poronienie bylo zupelne ?Czy jest mozliwosc, ze bede w ciazy a urodze chore ? :/

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Rozwiązanie
Dobrze ktoś napisać - lepiej nie oceniać takich sytuacji. Często kontekst jest dużo szerszy niż to co dziewczyna pisze w sieci. Ja uważam, że tabletek poronnych jako metody antykoncepcji nie można stosować, ale w doraźnej sytuacji mogą być bardzo pomocne. Do autorki potrzebującej pomocy - wejdź na Girlinneed.com masz tam informacje o aborcji farmakologicznej. Możesz też porozmawiać z ich specjalistami - i przed wzięciem tabletek, i po ich wzięciu. Tam uzyskasz pomoc i rzetelne informacje.
reklama
Caltha ma rację, z tego co wiem prawnych konsekwencji nie będzie, choc pewnie ginekolog Ci powie co o tym myśli (sama wiesz jakie Twoje zachowanie było nieodpowiedzialne), niestety tego musisz wysłuchać, zadbać o siebie i wyciągnąć wnioski.

Ludzie !
Pomocy !
To robiłam wczoraj, dziś mogę iść do ginekologa , mysliscie ze isc ? Boję się ginekologa gdy sie pozna ze bralam tabletki .
czy , poczekac az sie wypluka

Ludzie !
Pomocy !
To robiłam wczoraj, dziś mogę iść do ginekologa , mysliscie ze isc ? Boję się ginekologa gdy sie pozna ze bralam tabletki .
Dziewczyno, uspokoj się, weź głęboki oddech i pomyśl. Ginekolog prawnie nic Ci nie zrobi, ale swoje wysłuchasz. Możesz być dalej w ciąży i szkodzić dziecku, a na pewno szkodzisz sobie tymi tabletkami. Chcesz być kiedyś mamą? To schowaj strach do kieszeni i idź do lekarza- bo nie wiadomo jak stosowanie tych tabletek się dla Ciebie skonczy. A najlepiej porozmawiaj ze swoją mamą. Niech idzie z Tobą jak się boisz. Na prawdę możesz sobie bardo zaszkodzić!

Tyle kobiet się stara w ciążę zajść nie może, a znajdzie się taka z takimi pomysłami... Nóż się w kieszeni otwiera.
Teraz jedyne co Ci zostaje to iść do lekarza... Bo jeżeli nie oczyściłaś się dokładnie to możesz mieć mega przykre komplikacje... A następnym razem skoro nie jesteś gotowa na dziecko albo nie idź z facetem do łóżka albo porządnie się zabezpiecz. Bo za swoje czyny trzeba brać odpowiedzialność! W tym momencie za Twoją bezmyślność niczemu niewinne dziecko , które samo na świat się nie prosiło poniosło konsekwencje...

f2w39jcg9ne8irhy.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

Ludzie !
Pomocy !
Lekarzowi to moja droga będziesz musiała powiedzieć dokładnie z czym przychodzisz: co wzięłaś, kiedy, ile i jak i jak wygląda krwawienie i czy nie masz dolegliwości innych. Bez tych informacji, możesz wcale nie iść, bo po co?
I chyba czas zajrzeć do słownika i sprawdzić co oznacza słowo "odpowiedzialność" i "dojrzałość". MYŚL, zacznij myśleć. Możesz być w okaleczonej ciąży, możesz się źle oczyścić i może dojść do zakażenia w macicy lub sepsy, do śmierci lub usunięcia macicy. Może też być ok a wtedy zapewne niczego Cię to nie nauczy.

Boisz się, że ktoś obcy powie Ci parę słów ostrej prawdy, a nie boisz się o swoje życie i zdrowie? Gratuluję

Prawnie nic Ci nie grozi bo według polskiego prawa kobieta nie ponosi żadnej kary. Więc nie wygłupiaj się tylko jak najszybciej idź do lekarza żeby nie zwiększać wyrządzonego zła. Tak sobie myślę, że możesz też dodatkowo wziąć kąpiel i wypłukać te tabletkę.

Moim zdaniem , a muszę to napisać bo mnie skręca i nie będę przebierała w słowach wybaczcie... Osoba która decyduje się na współżycie seksualne z zabezpieczeniem czy bez powinna zdawać sobie z konsekwencji z tym związanych. Od chorób wenerycznych po ciążę. Jeśli nie jest się gotowym na owe to polecam masturbację czy zimny prysznic.
Co do konsekwencji prawnych - takich nie będzie.
Co do innych. No cóż. Są kobiety dla których praktyka usunięcia ciąży jest jak wyleczenie zepsutego zęba. Są kobiety dla których taka decyzja później okazuje się czymś z czym psychicznie nie są w stanie sobie poradzić. Zdrowotnie też może być różnie, bo nawet gdy teraz fizycznie będzie okej za jakiś czas może okazać się, że to posunięcie uniemożliwi ci lub utrudni zajście w ciążę, czy też jej prawidłowy przebieg.
Wracając do niechcianych ciąż jestem przeciwniczką aborcji gdy do ciąży dochodzi z głupoty kobiety. Moim zdaniem jeśli dziecka się nie chce powinno się je oddać a nie usuwać. Szczególnie, że podczas ciąży, czy po porodzie matka która cały czas mówiła, że nie chce poczuje jednak więź z dzieckiem ku swojemu zaskoczeniu, a jak nie to jest tylu ludzi którzy czekają na dziecko bo swojego rodzonego mieć nie mogą.
Jeśli palisz papierosy musisz liczyć się, że umrzesz przedwcześnie, jeśli uprawiasz seks musisz się liczyć z zajściem w ciąże... To takie proste.

reklama
Do góry