reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pomocy ! poronienie

P

Paula006

Gość
Witam , brałam wczoraj lek , 3 razy po 4 tabletki .
Jestem gdzies w 3-4 tygodniu ciąży.
Krwawienie było lekkie , tabletki nadal czuje bo bralam dopochwowo ?
Ile czasu te tabletki utrzymaja sie w pochwie jezeli duzo nie krwawie ?
i czy poronienie bylo zupelne ?Czy jest mozliwosc, ze bede w ciazy a urodze chore ? :/

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Rozwiązanie
Dobrze ktoś napisać - lepiej nie oceniać takich sytuacji. Często kontekst jest dużo szerszy niż to co dziewczyna pisze w sieci. Ja uważam, że tabletek poronnych jako metody antykoncepcji nie można stosować, ale w doraźnej sytuacji mogą być bardzo pomocne. Do autorki potrzebującej pomocy - wejdź na Girlinneed.com masz tam informacje o aborcji farmakologicznej. Możesz też porozmawiać z ich specjalistami - i przed wzięciem tabletek, i po ich wzięciu. Tam uzyskasz pomoc i rzetelne informacje.
Bycie katolikiem nie jest gwarancją bycia dobrym człowiekiem.
A już nie wspomne ile babek z pierwszej ławki w Kościele karmią się osiedlowymi awanturami, zlosliwoscia i plotkami...
Ja bym nie łączyła bycia dobrym, moralnym czlowiekiem z jakąkolwiek religia :)
To kwestia indywidualna, niezależna od religii

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Jasne,że mówienie,że ktoś jest dobrym człowiekiem,bo wyznaje jakaś religię nie ma sensu. Każda religia,czy wyznanie ma swój ustalony system wartości moralnych i etycznych. Uważam jednak,że jeśli ktoś określa się jako członek jakiejś wspólnoty wyznaniowej, której normy etyczno moralne jawnie łamie,to powinien zostać z niej wykluczony. No,bo jeśli nie stosuje się do wartości danej wiary,czy wyznania, nie przestrzega tej religii,to jej nie wyznaje.

reklama
Ja absolutnie nie miałam zamiaru kłócić się na temat religii, zazwyczaj to nawet nie wschodzę w ten grunt, jesteśmy wolnymi ludźmi, żyjemy w wolnym raju i w wiarę się ludziom nie mieszam. Jeden człowiek potrzebuje wiary inny nie.
Najważniejsze, to wychować dzieci na dobrych ludzi :)

Jagoda Jagoda a propos właśnie samej aborcji i sytuacji Twoje koleżanki, to właśnie tak to jest, że u nas to podziemie, często gęsto lekarz robi to na odwal się, żeby odbębnić zabieg, kasę wziąć, a taka kobieta później ma zdrowotne problemy, bo jak dochodzi do komplikacji to raczej nie powie w szpitalu "dzień dobry, jestem po aborcji, ale coś źle poszło, pomocy!".

Jasne,że mówienie,że ktoś jest dobrym człowiekiem,bo wyznaje jakaś religię nie ma sensu. Każda religia,czy wyznanie ma swój ustalony system wartości moralnych i etycznych. Uważam jednak,że jeśli ktoś określa się jako członek jakiejś wspólnoty wyznaniowej, której normy etyczno moralne jawnie łamie,to powinien zostać z niej wykluczony. No,bo jeśli nie stosuje się do wartości danej wiary,czy wyznania, nie przestrzega tej religii,to jej nie wyznaje.
A ja uważam, że jeśli ktoś łamie te zasady to tylko i wyłącznie jego sprawa. No, w każdym bądź razie na pewno nie moja. To on sam siebie oszukuje, jego sumienie, jego wola;)
Ja niczego nikomu nie będę narzucać ani zabraniac

Jeju az musiałam sprawdzić o czym jest cały temat.
Kompletnie nie rozumiem po co wiara była wmieszana w ten temat. Jakaś dziewczyna zrobiła co zrobiła nie jestem od oceniania jej wiec tego nie będę robiła. Nie jestem osoba wierząca, nie jestem rownież katoliczka i w Polsce istnieją takie osoby dlatego nie rozumiem po co wychodzenie z tematem kościoła. Sumienie już tak, ale po co kościół? Nie jestem złośliwa, rozumiem przekonania innych, ale ten pseudo katolicyzm w Polsce mnie powala. Nie mowię tu absolutnie o Was. Niestety jako nie katoliczka patrzę na to ciutkę inaczej.

Chcecie rozmawiać o religii otwórzcie nowy temat. Bedzie dla Was lepiej.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Jeju az musiałam sprawdzić o czym jest cały temat.
Kompletnie nie rozumiem po co wiara była wmieszana w ten temat. Jakaś dziewczyna zrobiła co zrobiła nie jestem od oceniania jej wiec tego nie będę robiła. Nie jestem osoba wierząca, nie jestem rownież katoliczka i w Polsce istnieją takie osoby dlatego nie rozumiem po co wychodzenie z tematem kościoła. Sumienie już tak, ale po co kościół? Nie jestem złośliwa, rozumiem przekonania innych, ale ten pseudo katolicyzm w Polsce mnie powala. Nie mowię tu absolutnie o Was. Niestety jako nie katoliczka patrzę na to ciutkę inaczej.

Chcecie rozmawiać o religii otwórzcie nowy temat. Bedzie dla Was lepiej.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Myślę,że możemy podarować sobie tematy religijne,bo to nie jest forum o tej tematyce [emoji12]

Napisane na Lenovo TB-7304F w aplikacji Forum BabyBoom

Lekarzowi to moja droga będziesz musiała powiedzieć dokładnie z czym przychodzisz: co wzięłaś, kiedy, ile i jak i jak wygląda krwawienie i czy nie masz dolegliwości innych. Bez tych informacji, możesz wcale nie iść, bo po co?
I chyba czas zajrzeć do słownika i sprawdzić co oznacza słowo "odpowiedzialność" i "dojrzałość". MYŚL, zacznij myśleć. Możesz być w okaleczonej ciąży, możesz się źle oczyścić i może dojść do zakażenia w macicy lub sepsy, do śmierci lub usunięcia macicy. Może też być ok a wtedy zapewne niczego Cię to nie nauczy.

Boisz się, że ktoś obcy powie Ci parę słów ostrej prawdy, a nie boisz się o swoje życie i zdrowie? Gratuluję
Dziewczyny nie znacie jej sytuacji, nic nie wiecie o tym w jakich okolicznościach zaszła w ciążę a tak łatwo oceniacie.... Współczuję że nie ma oparcia w nikim ktooglby normalnie, nie na forum wesprzeć ja i doradzić najlepsze rozwiązanie.
Jak najszybciej do lekarza na usg, zaczęłaś krwawić i już. Zadbaj o siebie bo ciąży raczej już nie ma.
Nie siedź na forum tylko działaj!

Napisane na FRD-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Klamka, poczytaj cały temat.... W tym wypowiedzi autorki. Gwarantuje, że szczeka opadnie.

Właśnie przeczytałam. Zwracam honor. Ale nadal współczuję braku wsparcia u najbiższych.... Sama mam córkę i nie wyobrażam sobie żeby musiała zostać z takimi decyzjami sama. Chociaż już od kilku lat ( teraz ma 12 ) uczę ja co to jest odpowiedzialność, łącznie z rozmowami o seksie i tym że to nie tylko przyjemność. Niestety nie wszyscy mają taką otwartość.

reklama
Właśnie przeczytałam. Zwracam honor. Ale nadal współczuję braku wsparcia u najbiższych.... Sama mam córkę i nie wyobrażam sobie żeby musiała zostać z takimi decyzjami sama. Chociaż już od kilku lat ( teraz ma 12 ) uczę ja co to jest odpowiedzialność, łącznie z rozmowami o seksie i tym że to nie tylko przyjemność. Niestety nie wszyscy mają taką otwartość.

No no, ale to mimo wszystko... Brak wsparcia to jedno, a taka totalna bezmyślność (już nawet po radach ludzi stąd) jest po prostu... Dobijająca co najmniej.
Szkoda właśnie, że jak szukała rozwiązania jak jeszcze była w ciąży to szukała jakichś ciemnych stron i się ich słuchała, a tak to jak potrzebuje rady bo się boi o wlasny tyłek to wie gdzie może dostac sensowna porade i się czegoś dowiedzieć...

Do góry