reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pomocy ! poronienie

P

Paula006

Gość
Witam , brałam wczoraj lek , 3 razy po 4 tabletki .
Jestem gdzies w 3-4 tygodniu ciąży.
Krwawienie było lekkie , tabletki nadal czuje bo bralam dopochwowo ?
Ile czasu te tabletki utrzymaja sie w pochwie jezeli duzo nie krwawie ?
i czy poronienie bylo zupelne ?Czy jest mozliwosc, ze bede w ciazy a urodze chore ? :/

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Rozwiązanie
Dobrze ktoś napisać - lepiej nie oceniać takich sytuacji. Często kontekst jest dużo szerszy niż to co dziewczyna pisze w sieci. Ja uważam, że tabletek poronnych jako metody antykoncepcji nie można stosować, ale w doraźnej sytuacji mogą być bardzo pomocne. Do autorki potrzebującej pomocy - wejdź na Girlinneed.com masz tam informacje o aborcji farmakologicznej. Możesz też porozmawiać z ich specjalistami - i przed wzięciem tabletek, i po ich wzięciu. Tam uzyskasz pomoc i rzetelne informacje.
reklama
Witam, niecałe trzy tygodnie temu zazylam aż 8sztuk tabletek ARTHROTEC TYCH WCZESNNO PORONNYCH Miałam po nich silne bóle brzucha i krwawienie przez całą noc, byłam pewna, że wszystko się udało , ale się mylilam. Bo na obecna chwile nie pomogły mi te tabletki i dalej jestem w ciąży...Co mam teraz zrobić, Proszę o pomoc ? Z Góry Dziękuję
To nie jest miejsce na zadawanie takich pytań. Porozmawiaj z lekarzem, rodzicami i zacznij liczyć się z konsekwencjami swoich działań.

Witam, niecałe trzy tygodnie temu zazylam aż 8sztuk tabletek ARTHROTEC TYCH WCZESNNO PORONNYCH Miałam po nich silne bóle brzucha i krwawienie przez całą noc, byłam pewna, że wszystko się udało , ale się mylilam. Bo na obecna chwile nie pomogły mi te tabletki i dalej jestem w ciąży...Co mam teraz zrobić, Proszę o pomoc ? Z Góry Dziękuję
Mam nadzieję, ze jesteś po prostu marnym trollem...

Niestety na necie krąży mnóstwo porad w tym temacie, a niektóre małolaty szukają takich metod, zamiast się porządnie zabezpieczyć. Nie wspominając o tym, że skoro nie mają za grosz odpowiedzialności, to po co d..pę wystawiają.

Niestety na necie krąży mnóstwo porad w tym temacie, a niektóre małolaty szukają takich metod, zamiast się porządnie zabezpieczyć. Nie wspominając o tym, że skoro nie mają za grosz odpowiedzialności, to po co d..pę wystawiają.
Akurat nie pasuje mi to że obrażasz młode dziewczyny. A aborcja to temat rzeka i uwierz że nie wykonują tego głównie "małolaty" tylko bardzo często te "stare" co już tym bardziej powinny mieć olej w głowie i bez odpowiedzialności "dupy nie wystawiać". Nie oceniajmy nie znając kompletnie tła. Tyle w temacie.
Autorko niezależnie ile masz lat i w jakiej jesteś sytuacji radzę przede wszystkim szczerą rozmowę. Szczerą rozmowę z kimś bliskim komu ufasz, znajdź w kimś wsparcie. Módl się żeby ciąża się utrzymała i wszystko dobrze się potoczyło, uwierz całe szczęście że tak się stało bo żałowałabyś kiedyś tego, dostałaś drugą szansę i nie zmarnuj jej.

Tak, wiem, łatwo oceniać. Ale po przeczytaniu całego tematu to po prostu ręce opadają. Oby to tylko małolaty nie miały jednak tego oleju w głowie, strach się bać o nasze społeczeństwo patrząc na to, co się dzieje. Porady w necie jak poronić umieją szukać, ale sensownej rozmowy czy lektury o zabezpieczeniach to już się nie chce.

reklama
Dobrze ktoś napisać - lepiej nie oceniać takich sytuacji. Często kontekst jest dużo szerszy niż to co dziewczyna pisze w sieci. Ja uważam, że tabletek poronnych jako metody antykoncepcji nie można stosować, ale w doraźnej sytuacji mogą być bardzo pomocne. Do autorki potrzebującej pomocy - wejdź na Girlinneed.com masz tam informacje o aborcji farmakologicznej. Możesz też porozmawiać z ich specjalistami - i przed wzięciem tabletek, i po ich wzięciu. Tam uzyskasz pomoc i rzetelne informacje.

Rozwiązanie
Do góry