reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pomocy ! poronienie

P

Paula006

Gość
Witam , brałam wczoraj lek , 3 razy po 4 tabletki .
Jestem gdzies w 3-4 tygodniu ciąży.
Krwawienie było lekkie , tabletki nadal czuje bo bralam dopochwowo ?
Ile czasu te tabletki utrzymaja sie w pochwie jezeli duzo nie krwawie ?
i czy poronienie bylo zupelne ?Czy jest mozliwosc, ze bede w ciazy a urodze chore ? :/

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Rozwiązanie
Dobrze ktoś napisać - lepiej nie oceniać takich sytuacji. Często kontekst jest dużo szerszy niż to co dziewczyna pisze w sieci. Ja uważam, że tabletek poronnych jako metody antykoncepcji nie można stosować, ale w doraźnej sytuacji mogą być bardzo pomocne. Do autorki potrzebującej pomocy - wejdź na Girlinneed.com masz tam informacje o aborcji farmakologicznej. Możesz też porozmawiać z ich specjalistami - i przed wzięciem tabletek, i po ich wzięciu. Tam uzyskasz pomoc i rzetelne informacje.
Jest mi po prostu slabo. Przeczytałam i az mnie zemdlilo. Mialam 18 lat kiedy zaczelam współżyc i zawsze ZAWSZE sie zabezpieczalam. Co Ty narobilas dziewczyno !? A jesli nie poronisz, a co jeśli urodzisz chore dziecko? Pomyslalas o tym !!?

reklama
@MaryH ja nie życzyłam jej żeby psychika jej siadła po tym tylko to były takie moje przypuszczenia że tak może być. Ale po kolejnych postach tego dziewczęcia stwierdziłam że to jakaś bezrozumna lala i raczej i tak do niej to nie dotrze. Czemu wy martwcie się o jej płodność w przyszłości ? Moim zdaniem nie zasługuje na dziecko po tym co zrobiła.

Był nie tak dawno projekt zakazujący aborcji i zarzucano mu, że będzie odpowiedzialność karna za aborcję. Były czarne marsze itp. Szkoda, że projekt nie przeszedł.
Niestety ten projekt był za bardzo restrykcyjny. Ja nie wiem czy bym się zdecydowała aborcję np po gwałcie, ale na pewno chciałabym mieć prawo wyboru.
Natomiast odnośnie aborcji że względu na swoje widzi mi się jestem totalnie przeciwna. Bo za swoje czyny trzeba brać odpowiedzialność.

f2w39jcg9ne8irhy.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

A wiecie, byłam przekonana, że skoro w Polsce aborcja jest zakazana, to kobieta, która się na nią decyduje (poza wyjątkami, kiedy można, a czasem ze wzgl. na zdrowie trzeba) także ponosi konsekwencje prawne, a z tego tematu wynika, że nie.

Napisałam długiego posta i mi skasowało... Może i lepiej bo administracja mogła by mnie za niego zablokować...
[emoji36][emoji36][emoji36][emoji36]
Proszę Cię dziewczyno o jedno nie pisz już nic więcej i jak najszybciej poproś administrację o usunięcie tematu bo nie na miejscu jest lajtowe pisanie o tym jak zabijasz niewinną istotę na forum gdzie kobiety starają się o cud zajścia w ciążę i jej donoszenia przez kilka/kilkanaście lat.
Tym bardziej jeżeli jest to głupi żart gimbazy...

Dziewczyny. Nie denerwujcie się, szczególnie, że większość z Nas powinna unikać nerwów. Napisałyśmy co myślimy na ten temat i poradziłyśmy najlepiej jak umiałyśmy. Myślę, że Administracja powinna zamknąć lub usunąć wątek.

reklama
Do góry