reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pomocy - Cesarka, co robić...

Kalakoala

Początkująca w BB
Witam!
Proszę o pomoc, porady co mam mówić, żeby mieć CC...
Jest u mnie 30 tc I okazało się maleństwo ułożone jak do porodu naturalnego w dół a ja chcę CC ale nie płacić. Co mam powiedzieć, żeby wpisali tokofobię albo dziecko może się odwrócić z powrotem?

reklama
przeczytaj jakikolwiek artykuł o cc, wszędzie pisze, że dziecko się nie męczy i jest bezpieczniej. dlatego jest ładniejsze nie jest sine, ale nie jest to głównym powodem a brak bólu i komplikacji.
Gdyby CC była taka zbawienna dla dziecka, to zrezygnowano by z porodów sn. To po pierwsze. Po drugie rodziłam sn i moje dziecko nie było sine, ani nie wiem zdeformowane. Jeżeli już chcesz iść w stronę korzyści dla dziecka, to przeczytaj jakie niesie poród fizjologiczny. Seks po porodzie jest taki jak przed porodem. Przy cesarce też jest krew i sceny. A zdaniem "dlaczego ktoś ma mieć lepiej niż ja tylko dlatego, że ma jakieś wskazania albo jest tchórzem albo udaje coś?" tylko udowadniasz jaka jesteś niedojrzała. Skoro nie masz wskazań, to też jesteś tchórzem albo będziesz udawać żeby zaświadczenie dostać.

reklama
to niesprawiedliwa ocena jest - uważam tak, że mam prawo rodzić jak chcę i się nie męczyć łapówka jest nieuczciwa. i nie wierzę, że poród nie masakruje pochwy czy to moja wina, że chcę nie cierpieć?
Masz prawo rodzic jak chcesz. Ale za cesarkę trzeba zapłacić. Nawet zaświadczenie o tokofibi lekarz może podważyć i zadecydować o sn. A twoje wyobrażenia o "zmasakrowanej pochwie" i cudownym samopoczuciu bo cesarce są niepojęte.

to niesprawiedliwa ocena jest - uważam tak, że mam prawo rodzić jak chcę i się nie męczyć łapówka jest nieuczciwa. i nie wierzę, że poród nie masakruje pochwy czy to moja wina, że chcę nie cierpieć?

Moja droga, koniec końców to twoja sprawa. Nie chcesz płacić to nie płac. Ale już mówiłam, ze nie ma żadnej pewnej metody na załatwienie zaświadczenia. Ileż to było historii, ze kobieta ze wskazaniami do cc szła na porodówkę a tam, zonk, będzie pani rodzic naturalnie.
Czy tak czy siak, jakos to dziecko z ciebie wyjdzie. Albo cie „zmasakruje” albo cie oszpeci.

A do wszystkich mądral, co mi piszą, że po cięciu powikłania i komplikacje - czemu mam zakładać najgorsze, jakbym zakładała najgorsze to strach w ciążę zajść pomogą być wszędzie komplikacje!

🙈🙈🙈🙈 o kurde nie wierze.. serio naprawdę.. naturalny niebezpieczny..😆 kolega rozmawiał ze mną o jego szwagierce zawracała cztery litery ze chce cesarkę i koniec niech się doktor zgodzi a on powiedział ze nie ma takiej opcji ona nawet zapłaci a on mówi ze nie weźmie pieniędzy i nie ma tematu.. jak szła akcja porodowa płakała cesarkę i koniec. Tyle się mówi ze dużo jest cesarkę bo kobiety nie chcą rodzic naturalnie. Jeśli to prywatna klinika to myśle ze to tylko tam się tak odbywa.. a lekarz powiedział rodzimy i nie masz wyjścia powiedział tak ze dasz radę i będzie lepiej szybko dojdziesz do siebie.. i wiecie co poród szybko sprawnie się odbył i urodziła naturalnie.. a tak bardzo się bała. Jeśli lekarz powiedział ze nie będzie cc bo jest niepotrzebny.. to potem powiedziała ze jest głupia ze tak płakała i myślała o cc.. i wdzięczna była lekarzowi ze miał racje szybko doszła do siebie i mogła juz na drugi dzień w szpitalu być przy maleństwie. A jak to wyglada cc blizna boli rwie musi się to zagoić przez długi czas zginasz się w pol ledwo chodzisz.. ciągnie się brzuch.

reklama
Do góry