reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pomocy - Cesarka, co robić...

Kalakoala

Początkująca w BB
Witam!
Proszę o pomoc, porady co mam mówić, żeby mieć CC...
Jest u mnie 30 tc I okazało się maleństwo ułożone jak do porodu naturalnego w dół a ja chcę CC ale nie płacić. Co mam powiedzieć, żeby wpisali tokofobię albo dziecko może się odwrócić z powrotem?

reklama
u mnie była planowana i jak juz pisałam znieczulenie nie zadziałało mimo ze mi dołożyli więcej i czekali chyba z 20 minut to jak zaczęli ciąć a ja zaczęłam krzyczeć to dali ogolne i odjechałam. Potem po tej podwójnej dawce znieczulenia i znieczuleniu ogólnym dwa dni nie moglam dojść do siebie
a na koniec mieli problemy z wybudzeniem bo mi ciśnienie tak zaczęło spadac ze zaczęła sie panika i bieganie miedzy salami, moja mam stała na korytarzu i wiedziała ze coś jest nie tak jak zobaczyła taki popłoch.

reklama
Witam!
Proszę o pomoc, porady co mam mówić, żeby mieć CC...
Jest u mnie 30 tc I okazało się maleństwo ułożone jak do porodu naturalnego w dół a ja chcę CC ale nie płacić. Co mam powiedzieć, żeby wpisali tokofobię albo dziecko może się odwrócić z powrotem?
Nie wiem czy juz rodziłam kiedyś, ale dużo osób mówi że Cesarka i spokój... Tak niestety nie jest, osobiście miałam rodzić naturalne, ale pojawiły się problemy i jestem po cesarskim cięciu. Faktycznie szybko nic nie czułam, ale jak znieczulenie zaczęło puszczać czułam się fatalnie rana bolała, piekła, szczypała i ciągnęła. Na drugi dzień miałam być pionizowana, ale pojawiły się kłopoty. Nie mogłam wstać z łóżka miałam jakiś przykurcz w nodze, zrobił mi się stan zapalny miałam strasznie wysokie CRP bardzo długo dochodziłam do siebie. Gdybym miała wtedy opcje wyboru nie zdecydowała bym się na cesarkę bo może poród szybki nie męczący, ale czas dojścia do siebie bardzo długi. Cesarka to jednak operacja. Zastanów się czy oby na pewno jeżeli nie ma przeciwwskazań chcesz tego. Powodzenia!

Jeżeli mocno chcesz cesarke musisz porozmawiać z lekarzem prowadzącym co zrobić. Ale ja rodziłam 5 miesięcy temu SN poród był szybki dość, na krocze bardzo polecam pianke ginexid czy jakoś tak przed nią chodzić nie mogłam zbytnio o siedzeniu nie wspomnę. Krocze ma się dobrze, sex jest też przyjemny nawet mam więcej odczuć po porodzie niż przed. Po cc nie zawsze jest fajnie, ale znam dziewczyny które miały cc i jest ok tylko polecana wtedy iść do fizjoterapeuty uroginemologicznego jak się nie mylę. Powodzenia w decyzji i w porodzie.

Witam ja tydzień temu byłam u ginekologa który stwierdził że mam przyjść teraz we wtorek obejrzy mnie i da mi skierowanie na cesarkę z powodu że mały jest ułożony miednicowo i z powodu cukrzycy ciążowej. Lecz kiedy da mi to skierowanie mam się zgłosić tego samego dnia do szpitala a to będzie dopiero początek 37 tygodnia. Boję się że szpital powie że to za wczesnie. A wy jak myślicie czy sam początek 37 tygodnia jest za wczesny ?

Witam ja tydzień temu byłam u ginekologa który stwierdził że mam przyjść teraz we wtorek obejrzy mnie i da mi skierowanie na cesarkę z powodu że mały jest ułożony miednicowo i z powodu cukrzycy ciążowej. Lecz kiedy da mi to skierowanie mam się zgłosić tego samego dnia do szpitala a to będzie dopiero początek 37 tygodnia. Boję się że szpital powie że to za wczesnie. A wy jak myślicie czy sam początek 37 tygodnia jest za wczesny ?
W szpitalu ustalą termin cesarki

W szpitalu ustalą termin cesarki
Dokładnie w szpitalu mój lekarz wyznaczył mi konkretny dzień zabiegu. Dzień wcześniej musiałam położyć się na oddział. Też cesarka ze wzgl na ułożenie miednicowe. Miałam cukrzycę, ale ona sama w sobie nie jest wskazaniem do zabiegu. Gdyby nie ułożenie dziecka rodziłabym naturalnie jak wcześniej. W 37 tc miałam zdejmowany pessar a 10 dni przed przewidywanym terminem podrodu wykonywany zabieg.

reklama
Mój ginekolog akurat wystawił sam termin CC bo pracował w tym szpitalu co rodziłam a u ciebie widać w szpitalu sami ustala termin cc

Do góry