reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Polecam/odradzam

Nie przesadzajmy z tym Oilatum. Nie wiem na ile czytałyście ulotkę, ale tam jest napisane, że dla niemowląt na wanienkę wody 0,5 do 2 nakrętek się stosuje. To ma przecież mniejsze działanie niż nasmarowanie całego dziecka oliwką!;-)

reklama
pewnie tak, może dlatego do ciała bardziej polecane są balsamy niż oliwka - ale pewnie coś jest też w tym skoro nie jedna osoba pisze, że oilatum używa się jakby coś się działo - nie widziałam tego nigdy, ale z tego co czytam po wypowiedziach to ponoć jest to bardzo tłuste ;-) każda z nas zrobi tak jak jej serce będzie podpowiadało :tak:

Olilatum dodaje się odrobine do wody i wtedy wcale nie natłuszcza tak mocno i niczego nie zatyka. Bardzo się sprawdza. Raz tatus zaszarzował i dolał te 2 nakretki to miał dziecko tśliskie jak mała rybka, wiec już nie próbował z taką iloscia, dawaliśmy po 0,5 max 1 nakretkę.

A ja plecam tę wielką piłkę, ale dla dzieci powyżej 1,5 roku ;-p. Janek jest nią zachwycony i zakochany w niej, nauczył sie dmuchac (papowac), kopac, turlac i celowac idealnie w Opisa, a wszystko w ciągu kilku dni :-D. Jak tylko ją dopąpuje to napiszę czy dla kobiet w ciąży tez ją polecam :-p.

Polecam pieluchy tetrowe ze Smyka- 80/80, pakowane po 10 sztuk. Są dosyc drogie( ponad 3zl za sztuke), ale tez grube, dobrze obszyte, dobrze sie prasują i nie rozciągają sie. Mam porownanie z pieluchami z kilku innych sklepow i zadne nie dorownują tym ze Smyka.

Jak dla mnie to trochę za późno, ja tyle najeździłam za pieluchami. I z tych wszystkich co oglądałam wydawało mi się że znalazłam najlepsze jakie mogą być. Po wypraniu okazało się, że takie same szmaty jak wszystkie inne. A żeby zajrzeć do Smyka to nie pomyślałam:crazy:

Cieszy mnie fakt, że w szpitalu w którym rodzę stosuja kosmetyki Olilatum, a nie Johson. Choć sam zaopatrzyłam się w Nivea i to tą do wrażliwej skóry.

Pieluchy też mam kiepskie :baffled:, no ale nie są na wystawę - jak się zeszmatkują - to wywalę. Ale dobrze wiedzić że w Smyku można kupić dobrej jakości :tak:

ja przy okazji zakupów u różnych sprzedawców na Allegro kupiłam kilka rodzajów pieluszek i w sumie z każdych jestem zadowolona - ale fakt, że kupowałam te "grubsze" - te LUX też mam i też polecam :tak:

Polecam koszule nocne do kupienia w Carrefour - firmy TeX, kolory brzoskiwnia, roz, niebieski, wrzosowy. Cena 29.90. U gory kopertowe zalozenie, takze mozna wyjac biust :tak: i karmic. Dla mnie najwazniejsze ze jest to bawelna i ze nie jest to bezksztaltny worek w kaczyszki, zajaczki, misie, zyrafk z dekoltem pod szyje....... Dzis bede je prala i mam nadzieje ze sie nic z nimi nie stanie. Kupilam M i L w obydwie mieszcze sie z moim brzucholem, ale w koncu bede je stosowac po porodzie i nie beda az tak opiete. Oto one:

Załączniki

• P1070503 (Medium).JPG
    P1070503 (Medium).JPG
    38 KB · Wyświetleń: 84
  • P1070505 (Medium).JPG
    P1070505 (Medium).JPG
    62,9 KB · Wyświetleń: 75
reklama
Do góry