reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Polecam/odradzam

reklama
O tej pościeli to już były dyskusje na wątku zakupowym. Bawełna jest gorszej jakości, niż te drogie porządne z Glucka itp. Ale jest też dużo tańsza... Mimo wszystko nie dodaję do polecanych, właśnie przez tę jakość.

Własnie sie naciełam :(.Kupiłam na alegro zestaw : łóżeczko+ materacyk+ posciel.
Dziś przyszło łóżczko w innym kolorze niz licytowałam. Miał być Teak a dostałam bukowe.( na innej aukcji wstawione jest bukowe takie samo o 50 zł taniej)
Pozatym chiałam materacyk kokos-pianka -gryka a dostałam kokos-gryka. sprzedawca twiedzi ze to to samo. Ale czy napewno?
Kokos-gryka to zupełnie nie to samo, co kokos-pianka. To tak, jakby powiedzieć, że kisiel to to samo co budyń - niby oba słodkie, kleiste i do jedzenia, a jednak nie jest to to samo. :-)

Poza tym jak wysłali zły kolor, to wg mnie powinni teraz na swój koszt przyjąć zwrot przesyłki i wysłać Ci od nowa. Porządny sprzedawca by tak zrobił bez gadania. Na Twoim miejscu, tak jak pisze Celinka, zażądałabym wymiany obu towarów albo zwrotu kasy łącznie z podwójnymi kosztami przesyłki.

Edit:
Daj znać, jak się sprawa zakończy - gdyby sprzedawca robił problemy, wpiszemy go na naszą czarną listę :-) Ale mam nadzieję, że jednak uda Ci się wywalczyć swoje!

Dzieki dziewcznki za wsparcie.:tak: sprzedawca MA DO MNIE JESZCZE DZIŚ DZONIĆ Z DECYZJA JAK ON WIDZI ROZPATRZENIE REKLAMACJI! Chyba mi nie wiezy ze dostałam inny kolor ma spawdzic w magaznie, ma mmnie chyba za naciagaczkę. Ale napradę daltonistka nie jestem( zreszta ponoć to przypadłość tylko męska) róznica miedzy tymi dwoma kolorami jest zbyt duza zeby mogła sie pomylić.
Piękne łóżeczko TEAK z wyposażeniem (484857743) - Aukcje internetowe Allegro
ŁÓŻECZKO BUKOWE Z SZUFLADĄ !!!!!! (484857761) - Aukcje internetowe Allegro

My też stosowaliśmy przy mocnym odparzeniu tormentiol bo inne mazidła nie pomagały a już było na prawdę poważne. Po jednym użyciu była widoczna już poprawa a na drugi dzień pupka z powrotem byłam różowa. Także czasami warto go użyć niż męczyć maleństwo.

kokos-pianka-gryka a kokos-gryka, hmmm... Ja się tam nie znam, ale jeżli materac wyglada tak: kokosowa mata, pianka, warstwa z gryki, to jest nazywany albo kokos-pianka-gryka (od warstw), albo tylko kokos-gryka, z pominieciem tej pianki. Sprawdź zwyczajnie, jakos nie wyobrazam sobie żeby w srodku nie było pianki.
np:
http://allegro.pl/item483002531_materac_gryka_kokos_dla_zdrowia_dziecka_120_x_60.html
http://allegro.pl/item477948569_materac_kokos_gryka_pianka_130x70_lozeczko.html
a tutaj inna technologia wykonania
http://allegro.pl/item482507869_0060_materac_do_lozeczka_kokos_gryka_120x60cm.html

A co do fridy, to ja jej do noska nie wkładam, tylko przytykam do dziurki. Przy gruszce mozna łatwiej uszkodzic nabłonek w noski, a fridką reguluje sie ciśnienie.

Ostatnia edycja:
kokos-pianka-gryka a kokos-gryka, hmmm... Ja się tam nie znam, ale jeżli materac wyglada tak: kokosowa mata, pianka, warstwa z gryki, to jest nazywany albo kokos-pianka-gryka (od warstw), albo tylko kokos-gryka, z pominieciem tej pianki. Sprawdź zwyczajnie, jakos nie wyobrazam sobie żeby w srodku nie było pianki.
Też tak myślę, że to chyba to samo.

Rzeczywiście to to samo, spradziłam na składzie ma piankę.
Co do łóżeczka: udało mi sie wywalczyć zwrot róznicy cenowej czyli 50zł. ma zostać mi oprzesłana na konto:)
LOżeczko już złożone stoi w spialni, czeka na Justynkę:-)
Dziś rano kicia chiała je wyprubować, ale na nia nakrzyczałam, i zrezgnowała.

MADZILA to dobrze ze wywalczyłaś:) bo faktycznie kolor zupełnie inny! a jak Wam taki też pasuje to spoko:) ja mam własnie jasne łózeczko dla małej jakoś bardziej nam sie podobało:)Materacyk kupiłam pianka-kokos a potem jak bedzie większa kupie ten z gryką. Fajnie, że już macie rozłożone bo moje dalej w kartonie ale my mamy remont i mmysle ze sie ekipa szybko z nim wyrobi

Laski polecam wam wkłady pościelowe dla dzidziusia z Juska Wreszcie na cos to wyglada a nie ta tandeta z alegro np z Mamo i tato!! Sa rrewelacyjne Kołderka 100 na 130 99 zł poduszka ok 40 nzł Naprawde warto ja kupuje na 100% a te co mam to na dno kojca połoze zeby twardo nie było...

reklama
W moim zestawie też beznadziejna kołderka była . Zero puszystości , sztywna jak matrac. Zastanawiam sie czy nie kupić drugiej. Spróbuję jeszcze ja wyprać może wtedy zmięknie.

Do góry