reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Polecam/odradzam

reklama
Melu ale się napracowałaś!!
przeglądając co tam wpisałas przypomniało mi sie o kremie na zimę . początkowo miłam własnie ten z Nivea , ale on sie cięzko smaruje bo jest gęsty. Ubiegłej zimy i wiosny zakupiłam polecany przez moja przyjaciółkę krem na wiatr i mróz z Bubchena(chyba tak sie to pisze) i byłam bardziej zadowolona bo łatwiej duzo go rozprowadzic i do tego ma przyjemniejszy zapach (a ja z tych co wszystko im śmierdzi)..

Poza tym jescze raz wspomne o poduszce klinie której temat jakos jest omijany. Jest naprawde super dla maluszka- chroni go przed zachyśnięciem , przydaje sie przy katarze (Julka do dzis spi na niej gdy jest chora) . Nie trzeba przy niej podstawiac przednich nóg łożka zeby dziecko leżało wyżej

Poduszka KLIN dla niemowlaka firmy MATEX (457107838) - Aukcje internetowe Allegro

ja już gdzieś pisałam, że moja kuzynka miała tak inaczej ułożony materac, że się taka górka na środku robiła - i nie chcę skłamać, bo nie pamiętam dokładnie jak dziecko leżało, ale coś mi świta, że chyba główkę miało niżej niż brzuszek - ale czy to możliwe?? może mi się cosik pokręciło i właśnie na tej górce mu główka leżała :baffled: nie pamiętam już .. ale swoją drogą, my chyba na płaskiej powierzchni spałyśmy - przynajmniej ja tak byłam kładziona :-D

już pisałam, że kupiłam tę poduszkę z lidla - co aga_q pisała o niej - no i już ją przetestowałam - nie jest taka zła, ale jest twardawa, a ta poduszka wąż to taka giętka chyba jest - przynajmniej na taką wygląda - ja tą kupiłam tak dla spawdzenia jak to jest - tamta droga mi się wydawała, a ja w sumie nie narzekam na spanie - łatwo mi to przychodzi - problem miałam z tym, że chyba od razu przekręcałam się na wznak albo na prawy bok - bo w takiej pozycji sie budziłam - a dziś obudziłam się tak jak zasnęłam - czyli przytulona do poduchy na lewym boku :tak: trzymam sobie te poduchę między nogami - dzięki temu prawa noga nie dotyka lewej i jest wyżej i jakoś tak lepiej mi - nic mnie nie gniecie :-D więc jak dla mnie się sprawdziła - ale dziewczyny, które mają trudność z zasypianiem - to chyba ta poducha się nie sprawdzi - tak myślę..

Ostatnia edycja:
Bubchen jest rzeczywiscie super (ten na kazda pogode). Dla Michasia go kupowalam tylko ze wtedy byl mniej dostepny.
Poduszke klin mam zamiar kupic i polozyc pod materac zamiast koca ktory kladlam synkowi. Raz ze wygodnie dwa ze estetyczniej niz koc zmieniac. Ogladalam juz w smyku...

Ela - tez podziwiam. Chociaz dla Ciebie twojej coreczki to pewnie sytuacja normalna i Ty tego nie uwazasz za wielki heroizm i posiwecenie. Mimo wszystko brawo! Sciskam Was obie

Rondzia ja tą poduszke miałam normalnie na materacu Dawałam na nia flanelową pieluszke w razie ulania która łatwo było wymienic..
ona jest w sumie delikatna i moim zdaniem ulegnie zdefasonowaniu pod materacem a i materac jakis wygiety bedzie..
Rondzia w smyku pewnie bedzie kosztować majątek - w carefourze płaciłam za nia 19 zł - (w styczniu) gdy kupowałam córeczce mojego ucznia..

W smyku 24 zl wiec niewielka roznica a dzuo blizej dla mnie. Materac sie nie wygnie. Klin daje delikatniejszy spadek.. Jak koc go nie wygial...Zobaczymy przy przymiarkach. Moj michas spal normalnie na poduszeczce a dla krzywizny mial koc pod spodem. Jedna poduszka na druga to troche bez sensu. Zobaczymy

W związku z dyskusją o Sterimarze, a przede wszystkim postem Mamjakty o poduszce z Lidla musiałam wprowadzić na liście rzeczy polecanych i odradzanych kategorię pośrednią, bo nic innego nie udało mi się wymyślić ;-) Przynajmniej można się przenieść do dyskusji na temat danej rzeczy i wyrobić sobie własną opinię :-)

Rondzia ja na ten klin juz nie dawałam poduszki .. zaczełam jej uzywać jak Julka była na tyle mobilna ze sama sie obracała w łożeczku i skończyło sie ulewanie

reklama
Do góry