reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pojedyncze Mamusie- Rozmowy Mam Jedynaków

Witam po długim weekendzie. Udanym:-D
Femme to i ja życzę udanego wypoczynku !
Felidae jak tam Michaś? Lepiej już? A ty odespałaś?
Ja juz sią wyspałam po naszym biwakowaniu, bo pod namiotem jakoś tak nie zawsze się da wyspać;-) No ale przez to wypad był udany, byli znajomi i było wesoło.
EDIT
Pochwalę się jeszcze, że córcia skończyła pierwszą klasę z wyróżnieniem, a ja jestem mega dumna:-)
Teraz muszę zamówić książki do drugiej klasy, nawet znalazłam tanią księgarnię gdzie wyniosą mnie jakieś 300zł, wiadomo że drugie tyle albo więcej trzeba wydać na plecak i przybory. Ale dobrze, że mam ją jedną to jakoś to przeżyję ;-)

reklama
Witam się po długim weekendzie :-)

Obolała jestem, bo wczoraj byliśmy całą rodzinka na wycieczce rowerowej i... coś mi strzeliło w kolanie :-( Boli mnie cała noga :-( Na razie smaruję maściami przeciwbólowymi. Jak nie minie będę musiała iść do lekarza :baffled: Jak nie urok to ;-)

Edysiek Super, że wypad pod namiot się udał :tak: No i brawa dla córy!!!!!

katrina Nie zazdroszczę pogody :no: Sama właśnie wróciłam z UK i cieszę się polską letnią pogodą, której tam tak bardzo mi brakowało :-(

femme fatal udanego wyjazdu, oby pogoda dopisała :tak:

Felidae jak tam Michałek??? Mam nadzieję, że już lepiej... Co do ludzi, którzy nie informują o chorobie dziecka tylko rozsiewają zarazy na prawo i lewo :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Idę zaraz na zakupy. Miłego dnia Wam życzę!

ja też już po wekendzie ibardzo dobrze bo był do...bani :) pogoda paskudna popsuła nam wszystkie plany , siedzieliśmy w domciu z przerwami na małe spacerki wokół bloku bo dalej strach był sie wybrać wiało,lało itd... chłopina marudził , synuś broił a mi łeb pękał od tego wszystkkiego i nawet gożdzikowa niepomogła;-)

a dziś z rana piękne słoneczko świeci :confused:

edysiek to gratulacje dla córy :tak: , no a wyprawka to fakt pożera kupe kasy niestety , przed wami komunia teraz i nastepny wydatek

andzia no to wypada tylko powiedzieć ufff dobrze, że weekend się skończył ;-)

Ja dziś byłam w szkole mojego syna. No i dowiedziałam się w końcu jakie podręczniki będą mu potrzebne :tak: za wszystkie razem z książką do religii będę musiała zapłacić 130 zł. A reszta... wyjdzie w praniu ;-)

Cześć dziewczyny!
Wpadłam się tylko przywitać i po krótce napisać co tam u mnie. Zalatana jestem, bo kompletujemy dokumenty do wniosku kredytowego. Jeszcze trochę tego zostało, a babka z banku, to ma chyba sklerozę, bo coróż się jej coś przypomina :dry:. Mam nadzieję, że wszystko się uda i szybko dostaniemy kredyt, puki co nie chcę zapeszać.
Weekend zleciał mi szalenie, na wypadach do castoramy i rozglądaniu się za potrzebnymi rzeczami <wiecie przede wszytskim pierdoły do remontu> i trochę tego jest... Wczoraj udało mi się wyrwać do fryzjera i na jakiś czas mam spokój z włosami:tak:. Najbliższe wolne od załatwiania spraw szykuje mi się dopiero na sobotę ale jeszcze nie wiadomo co T wymyśli.
Edysiek, gratuluję zdolnej córci :tak:.
Andzia, w takim razie dobrze, że weekend się skończył ;-). Oby następny był udany.
Sewa, jak byłam dzieckiem, to lubiałam jeździć z dziadkami po sklepach i kompletować wyprawkę, kupować książki do szkoły i nie mogłam się doczekać roku szkolnego, a jak szkoła się zaczeła, to znów chciałam wakacje :-D. Dobrze, że mój mały ma sporo czasu zanim pójdzie do szkoły ;-) i wydatki z tym związane jak narazie przez dłuższy czas mnie będą omijały :-).
Miłego i spokojnego dnia! Postaram się jeszcze później do Was zajrzeć.

Fanta to dalej trzymam kciuki, za szybkie zakończenie sprawy.
Andzia u nas w sobote też się pogoda popsuła, ale wtedy to my juz wróciliśmy do domu.
Teraz juz się robi zieplutko. Obiecałam, że jak będzie gorąco to rozkladam angeli basen i chyba lada dzień będę musiała.
Sewa to na szczęście nie dużo. Ja wczoraj zamówiłam podreczniki i zapłacę za nie 358zł, bo wzięłam jeszcze słownik do angielskiego i słowniczek ortograficzny.

Edysiek, kciukasy się przydadzą :-). To nie dużo za książki do wyprawki szkolnej <mam nadzieję, że razem z ćwiczeniami> ale do tego trzeba jeszcze dodać zeszysty, plecak, piórnik kredki i całą resztę, więć trochę to wyniesie. Współczuję wydatku kochana. Jeśli o pogodę chodzi, to w końcu w Szczecinie ładnie i cieplutko ale już jutro ma się to popsuć :-(.

To prawda, że nie dużo. To już cały zestaw, książki i ćwiczenia. Teraz drugie tyle na plecak, piórnik, zeszyty, kredki, wycinanki, plastelinę i całą resztę, ale to już w nastepnym miesiącu. Ale tak jak pisałam na szczęście kupuję tylko dla jednego dziecka, więc jakoś to będzie.

Edysiek, najważniejsza są książki dla Angeli :tak: <masz już z głowy bieganie i szukanie na ostatnią chwilę, ewentualne drapanie się w głowę że dziecko nie ma kilku książek a jutro do szkoły>, resztę do września masz czas skompletować. Nie ma co od razu "zarzynać się finansowo". Nie ma to jak dobra organizacja :-)

reklama
DZIEEEEŃ DOBRY WIECZÓR !!!!!

wróciła córka marnotrawna ;-)

przyznać sie kto tęsknił i dlaczego nikt ;-)

nie mam dziś dobrego nastroju niestety ..więc wpadłam Was nadrobić co by głowę zająć czymś innym i wrócić na łono matek jedynaków

aha u mnie nic się nie zmieniło, nadal jedynak z Boo

edit

Edysiek - dziękuje, tak zdałam wszystko za pierwszym podejściem ;-) cieszę się bardzo mam wakacje !

Felidae - ja stwierdzam, że chciałabym, żeby mój syn nie spał już w dzień ...mógłby się budzić o tej 8 jak teraz i zasypiać o 20 i było by świetnie, bo te jego spanie dezorganizuje mi wszystko - śpi w najlepsze słonce do opalania no np ;-)

przetwory - ALE MACIE NOWOCZESNE TEŚCIOWE hehehe ;-) moją ciężko zadowolić, ale jedyne co o mnie dobrego mówi to to, ze robie słoiczki na zimę ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry