reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pojedyncze Mamusie- Rozmowy Mam Jedynaków

femme a żadnej umowy nie spisywaliście ? tak na czarno sobie tam pracowałaś ?

mocno naciągany ten powód jak dla mnie ... nie obraź się ale jesteś młoda i każdy kit mógł Ci wcisnąć ...nie licz na dalszą współpracę, nie wierz w jego obietnice ...
jak mnie wkurzają tacy ludzie to sobie nie wyobrażasz ! zero szacunku dla innych kompletne ZERO nie widzą nic poza czubkiem własnego nosa!!! ehhh

reklama
ROX - nie nie to akurat nie jest kit bo miałam styczność z tą babą i pożerała mnie wzrokiem wiedziałam już od początku że będzie coś na rzeczy ale nie sądziłam że on jej ulegnie :sorry: wiesz ja na nic nie liczę ale też myślę że on nie jest typem który by mi tu jakieś takie kity wciskał jeszcze taki :sorry: to już mógł coś bardziej profesjonalnego wymyślić a babka raptem 4 lata ode mnie starsza to pewnie ma jeszcze kogielmogiel w głowie i wyobrażała sobie bóg wie co że jej faceta zaraz odbije :sorry: a umowy nie było kto w tych czasach daje od razu umowę ? :oo: ja nie znam takiego pracodawcy nie słyszałam żeby ktoś tak dostał :-D

Zapomniałam o tym wątku :baffled: super:-p

fanta ja nie, ale moja mama miała te zastrzyki i z tego co wiem to nie poleca :no: zresztą mój gin też nie poleca, on stwierdził, że nikomu tego nie zrobi..

Edysiek fajnie, że zabawa udana :-) Angela pewnie zachwycona? ;-)

femme co za głupia baba:-p widać, że zazdorsna o swojego faceta :-p no w sumie kto by nie był ;-)

andzia witam :tak: Widzę, że mamy dzieci w równym wieku. Moja Zuzia też jest z maja.

U nas wszystko ok. Ostatnio znowu zastanawiałam się czy nie jestem w ciąży:-D mimo, że zaczęłam brać tabletki.. kolejne opakowanie miałam zacząć w niedziele, a okres przyszedł dopiero w sobotę rano, już się zaczęłam trochę denerwować :-p
Zuzia coraz bardziej uparta, bunt dwulatka mamy na 100% :sorry2: krzyczy, wścieka się, płacze :sorry2: i tak zazwyczaj wieczorami. Dzisiaj o 19 zaczęła się drzeć i przed 20 skończyła i nie mam pojęcia o co jej chodziło :sorry2: teraz na szczęście śpi :tak:

femme - ja pracowałam w różnych miejscach i od pierwszego dnia na umowę - próbną ! to podstawa ... no jedynie truskawki zbierałam bez umowy ;-) ale miałam 13 lat :-D
może i baba głupia i zjadała Cię wzrokiem ....ale kto w tych czasach zwalnia kogoś bo baba zazdrosna ?
heh pantoflarz albo facet bez jaj ...albo pies na baby i jego baba słusznie się martwi ;-)
możliwości wiele ...
ale Tobie życzę szybkiego znalezienia fajnej pracy ;-)

Cześć dziewczyny!
Więc jestem. Dziś już na spokojnie :tak:. Mam mnustwo czasu, do tego przychodzi dziś kumpela na kawkę, T kazał mi odpoczywać i się lenić więc dokładnie, to dziś robię ;-).
Byłam u gina w sprawie tych zastrzyków ale jak narazie dał mi tabletki Sylvie 20, a o zastrzykach będziemy rozmawiali, po usg <dolnym i górnym>. Tak mnie dogłębnie macał i macał ten lekarz i w końcu wymacał jakiegoś guzka na piersi ale powiedział, że mam się nie przejmować puki mi usg i mamografi <chyba tak to się nazywa> nie zrobi. Jak się okarze, że to nic takiego, to będę mogła dostać te zastrzyki :tak:.
Anetka, mi tam zastrzyki pasują. Bo po pierwsze zero okresu :tak: <no fakt do tego będę musiała się przyzwyczić>, a po drugie już więcej dzieci nie będzie co mi bardzo odpowida.
Felidae, w takim kraju żyjemy, że nie ma nic za darmo... a anty konceptyki są na recepte. Wg mnie to powinno być tak, że wklepują w komputer taką babkę co bierze takie "witaminki" i co miesiąć idziesz do apteki i dostajesz :tak:. Wiadomo, że jak się chodzi do ginekologa, to on sprawdza co i jak i jak by była zmiana "witaminek" to znów się idzie do apteki i znów wklepują w komputer, że masz zmienione "witaminki", a nie co miesiąć <tak jak w moim przypadku> lecisz do lekarza po receptę. Najlepsze jest, to że ciężko się dostać do lekarza i np. jeden już w tym roku nie przyjmuje, a terminy zapisów ma za rok :-D.
Famme, jak będę wiedziała coś więcej na temat zastrzyków, to napiszę, a jak będzie taka konieczność, to i ulotkę przepiszę :-D. Wklej zdjęcie z nowym kolorkiem włosów :tak:;-).
Później zajrzę lecę kawkę wypić :tak:

fanta mojej mamie zastrzyki nie pasowały, bo humorki miała straszne :dry: poza tym to hormony, jak bierzesz tabletki i jest coś nie tak to przestajesz i już, a jak masz zastrzyk, to go się nie pozbędziesz tak z dnia na dzień w razie gdyby coś się miało dziać.
Ja biorę tabletki Asubtela dopiero 2 miesiąc i jestem zadowolona. Wcześniej brałam Azalie jak karmiłam i później jeszcze jakieś ale nie byłam z nich zadowolona,bo przytyłam ponad 10 kg :dry::dry:
A ginekolog nie może Ci dać recepty na kilka opakowań od razu? ;)

anetka, jakoś nie dał. Po za tym muszę się zgłosić na usg i mamografię żeby sprawdził mi co to za guzek, a te tabletki są po to żeby mi hormonalnie wszystko ustabilizować, bo może to coś co mi się zrobiło się wchłonie. A badania mam w trybie przyśpieszonym na 6 lipca.

Rox oby dalej do przodu i nie gadaj ( nie pisz ) głupot, bo zdasz i tyle :-D Ja tam zawsze sobie wmawiałam, że zdam bo ja jestem taką niepoprawną optymistką :-)
Femme to nieciekawie wyszło z tą pracą, oby jak najszybciej udało się cos znaleźć
Fanta to trzymam kciuki, oby to nic powaznego nie było.
Ja na szczęście tylko raz na 3 miesiące chodzę do ginka po receptę i to bez wizyty. Nawet czasem tylko dzwonię i odbiera mi moja mama. Warunkiem jest to, że raz do roku mam sie stawiać na przegląd.
U mnie jakaś taka pogoda do niczego, ani ciepło ani zimno, nie lubię takiej. W dodatku spać mi się chce.

ja też mam taki senny dzień a dotego łeb mi pęka - pewnie jutro będzie lało bo zawsze na zmiane pogody mam migrene ( dziwne ale prawdziwe )

Mój Oskar to prawdziwy śpioch , dziś drzemie już 3 godzine a nieprzewiduje by oko otworzył przed 17 , ma to po tatusiu :)

Anetka551 no mój bąbel zrobił mi taką niespodzianke i zamiast pojawić sie na świecie w czerwcu wybrał maj :)

reklama
andzia aż tyle śpi w dzień? :szok: to o której on Ci zasypia na noc? Moja to już w ogóle nie ma drzemek w dzień.

Do góry