reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pojedyncze Mamusie- Rozmowy Mam Jedynaków

reklama
Ciężki temat łezka w oku zawsze mi się kręci jak czytam takie rzeczy :no: nie wyobrażam sobie co muszą przeżywać rodzice nie ma nic gorszego na świecie jak strata albo krzywda dziecka ...

My po imprezce zresztą nie udanej :-p no ale tam mniejsza :-D :-p

A tutaj widzę cisza jakaś straszna nastała co jest ? :-p gdzie reszta dziewczyn ? :-)

ROX - a co ty spać nie możesz?

AAaa i najważniejsze w końcu pojechaliśmy sobie do zoo :-) super było Nince się bardzo podobało :-) później zakupy kupiłam sobie sweterek fajny niebieski kolor ma

Wkleję wam Ninę z zoo :-)
Zobacz załącznik 354216

Ostatnia edycja:
ważne ,że żyje i ma się nieźle.. ;)
a to podobno cecha wcześniaków - duża inteligencja. A druga jest wada - wcześniaki to straszne marudy ;) i to się sprawdza przynajmniej u mojej Wiki :-)

Rox - ja też codziennie pobudka 5:30 ,ale w niedziele zdarza się,że pośpie dłużej ;)
bo w soboty mamy basen na 9:30 więc też się pospać nie da ;)
a dziś u mnie taka brzydka pogoda...
i spać się chce..

też chcemy pojechać do zoo z małą.. ale poczekam jeszcze aż sama będzie biegać i będzie ładniejsza pogoda ;)

femmme ... owszem mogę nawet i do 11 ;-) natomiast me dziecie zdecydowało inaczej dziś wyjątkowo

fajną masz okularnicę :))))

fatalnie się dziś czuje....

a wiecie co... od października już nie karmie piersią, a mam mleka full od jakiegoś czasu ...

O matko dziewczyny nie macie litości :-D Tyle stron do nadrabiania,że chyba doba to za mało :-D

MamaWiktorii widzę,że podobnie wstajemy ;-) Moja pół godziny wcześniej zaczyna dzień;-):-D Ech jak czytam historie wcześniaków czy innych dzieci z ciężkimi przeżyciami to łezka się kręci w oku.Ja raz o mało nie dostałam zawału jak Maja nie oddychała przez chwilę i zrobiła się cała czerwona,więc na prawdę podziwiam rodziców dzieci,które mają ciężkie chwile za sobą. Najgorsze to chyba te pobyty w szpitalu. Mnie normalnie dołuje siedzenie tam.

Rox tyle już nie karmisz a masz pokarm?:szok: maja cały czas cycoli a nie mam tak jak Ty :no:

Femme Nina jak zawsze słodka :-)

lolka - ja przed ciążą nigdy nie byłam w szpitalu, tylko na praktykach ;))) a po swoim pobycie i pobycie mojej małej mam dosyć szpitali do końca życia i chyba gdybym zdecydowała się na kolejne dziecko to urodziłabym je w domu :-D
rox - a konsultowałaś się z lekarzem? Może czas zacząć brać tabletki na zanik pokarmu??? chociaż wiem,że nie zawsze działają..
mi sam zanikł .. przestałam karmić i z głowy.

Hej bardzo chętnie się do was przyłączę jestem mamą 16 -sto miesiecznego Antosia ,niektóre z Was juz ''znam'' ze styczniówek 2010 i z młodych mam.

rox jak pisałaś o tym Kornelku swojej koleżanki to przypomniało mi się jak leżałam z małym w szpitalu jak miał 3 tyg to leżał z nami chłpoczyk właśnie Kornel i u niego tez podejrzewali białaczkę ale na szczęście było ok i tak przez chwilkę pomyślałam że to może ten sam chłopiec ale pewnie nie bo to było w Łodzi.

Uff tym razem mało do czytania-wyrobię się:-D

la.na Julka na tym zdjęciu rzeczywiście wygląda na zmordowaną-z resztą nic dziwnego:-( Jak za 2 razem im się udało to znowu nie tak źle. Mi np (a stara baba jestem:-D) wkłuli się za 4 próbą.

Mamawiktorii wcale Ci się nie dziwię pewnie też bym miała takie "wrażenia":-D Ja byłam parę razy, zaliczyłam też OIOM i nie śpieszy mi się tam znowu w odwiedziny ;-)

Justys witaj i tu ;-)

justys85 - ooo ;-) no, styczniówki się widze spotykać na innych wątkach muszą ;-) hahah WITAJ ;-) no a Kornel to w Poznaniu/Pile więc to nie ten...

Lana - ja żartowałam i wiem też ze Twój post to też był żart ;-) ale wydaje mi się, że skoro to forum otwarte to chyba każdy może tu dołączyć dno nas ;-) więc nie piszmy tak lepiej bo jeszcze ktoś coś źle odbierze i będzie wtopa ;-)

MamaWiktorii i Lolak jeśli wezmę coś na przystopowanie to tylko homeopatyczne bo ja mam ała i nie stosuje leków syntetycznych ;-) ale do tej pory wydawało mi się, że to nic złego że jak np wezmę bardzo gorącą kąpiel i parę kropelek mleczka się pojawi ... ale kila dni temu mnie ..zalało .... siedziałam i rozmawiałam z koleżanką a tu nagle plamy na bluzce ....

reklama
Uff tym razem mało do czytania-wyrobię się:-D

la.na Julka na tym zdjęciu rzeczywiście wygląda na zmordowaną-z resztą nic dziwnego:-( Jak za 2 razem im się udało to znowu nie tak źle. Mi np (a stara baba jestem:-D) wkłuli się za 4 próbą.

Mamawiktorii wcale Ci się nie dziwię pewnie też bym miała takie "wrażenia":-D Ja byłam parę razy, zaliczyłam też OIOM i nie śpieszy mi się tam znowu w odwiedziny ;-)

Justys witaj i tu ;-)

no to wpsolczuje. choc mnie kluc mozna ile sie chce. ja sie nie boje. oddawalam kilka lat krew i nie starszne mi igly itp.
no ale jak patrzy sie na wlasne dziecko jak placze to jednak serce peka i chce sie nadstawic swoja reke.

justys witaj.:-)

Hmmm rox racja mialo byc napisane ze ktos kogo ten watek zupelnie nie dotyczy:)
w sensie ze np nie zalicza sie juz do jedynakow bo ma np dwojke dzieci.:)
nie mialam nic zlego na mysli. a jak tak sie stalo to przepraszam kazdego kto mogl poczuc sie urazony.... ;-):-)

Ostatnia edycja:
Do góry