reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pojedyncze Mamusie- Rozmowy Mam Jedynaków

Witam :-)
Właśnie zawiozłam córcię na urodziny do kolegi ;-) I stwierdzam, że panienka już się z niej robi. Oczywiście założyła sukienkę i jeszcze włosy kazała sobie nakręcić :tak: A jak szła do koleżanki na urodziny to tak się nie stroiła :szok::-D

Zyta oby szybko udało się pomóc maluszkowi, żeby już się nie męczył :tak:
A synuś jak ma na imię ?

Baśka super, że coraz lepiej się czujesz. I fajnie, że macie towarzystwo, Ty i synek :-)

Impreza rocznicowa udana, goście zadowoleni, Angela też. Pogoda dopisała. Jedzenia oczywiście zostało, jeszcze dzisiaj mam luzik i nie muszę gotować :-)
A teraz zmykam pranie powiesić.

reklama
Witam Ja już na nogach od 6.15 bo synuś stwierdził że czas wstawać muszę mu ciemniejsze rolety do pokoju zakupić:baffled:
Edysiek super że impreza udana.No wiesz panienka dorasta to i się stroi no i wiadomo kolega to nie koleżanka więc musi się bardziej wystroić:happy:
Kurcze te dzieci dorastają Nam szybko.Tylko patrzeć kiedy dziadkami zostaniemy choć na to zdecydowanie za wcześnie.
Z tym że do tego już nam bliżej jak dalej.

Miłego dzionka;**

edysiek hm twoja juz panienka,ani sie obejrzymy a tu zaczna sie randki,ja zauwazylam u swojej,ze robi sie z dziecka taka dziewczynka,pierwsza milosc w przedszkolu,hihi;-)to juz rozdzial komunii zamknelyscie?czy jeszcze nie?aaa chyba w Boze Cialo kwiatki sypac?
baska ciezko jest samej z malym dzieckiem i przedszkolakiem,ktorego trzeba odprowadzic,przyprowadzic,ja ostatnio swoja zaprowadzilam,a potem jak trzeba bylo isc po nia zaczal deszcz lac,i co musialam brac malego przykryc go i isc...samochodem za blisko na pieszo blisko ale i tak nas zmoczylo,przedszkole trzy min.od domu...

u nas mamy refluks,masakra,co wypije mleczko z powrotem zwroci,placz prawie caly dzien,widocznie boli go...:-(

Rosną nam te dzieciaki i niedługo już nie będą mamy potrzebować :szok: Jakoś ciężko mi do tego przywyknąć :baffled:
Wy jednak na razie nie macie takiego problemu, bo Zyta już ma maluszka a Baśka tez niedługo będzie miała.

Witam.U mnie nic ciekawego się nie wydarzyło.Życie toczy się swoim monotonnym trybem.W piątek byłam na badaniu krwi i moczu a we wtorek mam wizytę u gina. Kamil zdrowy rozrabia jak zwykle.

​WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI DNIA MATKI DZIEWCZYNY;**

U nas pogoda paskudna, leje od rana. Już koniec maja a było może ze 2-3 dni takich bardzo ciepłych dni :no:
Chcieliśmy gdzieś pojechać na długi weekend, ale w taką pogodę to nie wiem :baffled:

Baśka daj znać jak tam na wizycie

Witam.U Nas też deszczowo,pochmurno i w ogóle tak chłodno i do tego wiatr wieje.Nawet z domu nie chce się wychodzić.Ale nie dość że cała zimę w domu się siedziało to teraz jeszcze wiosną:no:
Edysiek po wczorajszej wizycie ok.Dzidzia rośnie ładnie machał rączką i nóżką taki słodziak malusi.No i chyba widziałam siusiaka:szok: dr też ale nie był pewny do końca bo słabo było widać i mówi żeby się nie nastawić bo za miesiąc ten siusiak może okazać się dziewczynką(na tym etapie to b.podobnie wygląda) czego bym bardzo sobie życzyła:happy2: Także pozostaje jeszcze nadzieja na dziewczynkę :-)

Mąż być może jak mu się uda wyjedzie do pracy do Niemczech ale na razie czeka na telefon papiery był składać w poniedziałek.Pierwszy miesiąc byłby tam cały a potem mają zjezdzać do domu co 10 dni na 4 dni.Ta praca by nam dużo pomogła więc trzymajcie kciuki co by się udało.

hej,

dawno mnie tutaj nie było ;-)

Mój mąż w końcu dojrzał do drugiego dziecka i w następnym roku zamierzamy się starać. Za tydzień odkładam tabletki :-)

Jeśli chodzi o przedszkola to Nasza Lenka idzie od 1 sierpnia . Do lutego będzie w żłobku a potem przeniesie się do drugiej sali . Bardzo dużo czasu zajęło nam załatwienia miejsca w tym przedszkolu . Tak jak w Polsce -pomogły znajomości . Bardzo się cieszę bo grupy są małe i samo przedszkole wygląda raczej jak dom niż placówka publiczna .

Nie wiem czy ktoś tu jeszcze zagląda :eek:
Chciałam tylko oznajmić, że i ja wkrótce będę podwójną mamusią.
Objawy mam od kilku dni zupełnie takie same jak 10 lat temu, wczoraj dla formalnośći zrobiłam test i wyszły 2 grube krechy :-)

Choć ja zawsze sercem będę z mamami jedynaków, bo chyba przy takiej różnice wieku to moje dzieci i tak bedą jak jedynacy :-p

reklama
Nie wiem czy ktoś tu jeszcze zagląda :eek:
Chciałam tylko oznajmić, że i ja wkrótce będę podwójną mamusią.
Objawy mam od kilku dni zupełnie takie same jak 10 lat temu, wczoraj dla formalnośći zrobiłam test i wyszły 2 grube krechy :-)

Choć ja zawsze sercem będę z mamami jedynaków, bo chyba przy takiej różnice wieku to moje dzieci i tak bedą jak jedynacy :-p
Edyta gratulacje :-):-):-)

Do góry