reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pojedyncze Mamusie- Rozmowy Mam Jedynaków

Tak pogoda paskudna. Siedzimy sobie w domku. Tylko poszliśmy trochę na nad nasz staw rybek połapać.
A tak to siedzę i wymyślam co by tu zrobić, a że uwielbiam pichcić to wczoraj upiekłam rogaliki a teraz właśnie robię pizzę :-)

reklama
Czesc dziewczyny, mogę sie dołączyc?
Jestem mama prawie 2 letniej dziewczynki - jedynaczki, która bedzie baaardzo długo jak nie zawsze ;)

Witam :-)
Dzisiaj pogoda u nas nawet ładna, w końcu słońce się pokazało i w końcu można było się rozebrać :-p
My dzisiaj pojechaliśmy nad staw, cały dzień posiedzieliśmy, połapaliśmy rybki,grillowaliśmy. Jednak na noc wróciliśmy do domku.
23may witamy w gronie mam jedynaków :-)

Witam Was kochane.
U Nas słoneczko,cieplutko i oby tak już zostało :happy2: Wystarczy mi tej ponurej,paskudnej pogody:sorry2:
Ja w sumie już nie mam mdłości lepiej się czuję więcej jem,nawet słabą kawkę pije z rana sobie.Coraz bliżej drugiego trymestru.I wiecie co brzuszek mi nieco urósł:-)

Z Kamilem chodzimy na plac zabaw lub pod blok chociaż od wczoraj ma karę bo ciągle mi wybiegał na ulice i nie pomagały moje upominania więc dziś też ma karę jeszcze bo podniósł rękę na mnie.Powiedziałam mu że jeśli będzie grzeczny to pózniej wyjdziemy bo na razie grzeje duże słonko.Tak więc siedzimy sobie na balkonie i pijemy soczki.
Ja robię drugie pranie.Przed wczoraj wymyłam wszystkie okna w mieszkaniu bo błagały o wyczyszczenie ale się nasłuchałam przy tym marudzenia więc do połowy listopada już ich nie tykam:oo:

Miłego dzionka:tak:

Witam :-)
U nas już się pogoda popsuła :-( pada od rana.
Baśka dobrze, że wszystko ok. A co do okien, to ja uważam że ciąża to nie choroba i jak ktoś się dobrze czuje to może robić to co zwykle tylko może z zachowaniem umiaru. Ale to tylko moje zdanie ;-)

W niedzielę Angela ma rocznicę komunii i niby nic takiego nie miałam robić, ale goście przyjadą to trzeba i obiad naszykować i ciasta popiec. Także trochę roboty mam, no i oczywiście dom trzeba doprowadzić do porządku. Wczoraj umyłam okna, a dzisiaj pada :baffled:

Witam dziewczyny:)
Moje okna tez błagają o zainteresowanie ale nie mam czasu się nimi zająć w ogóle nienawidzę mycia okien;) No ale co zrobić jak już słońce nie będzie miało się jak przebić to pewnie się za nie zabiorę hehe.

witam!!!
ja tak na szybko,czasu brak;-)
Baska wielkie gratulacje dalej trzymam &&&&& uwazaj na siebie,tak jak pisze Edysiek ciaza nie choroba,ale za bardzo nie nadwyrezaj sie,ja jestem przewrazliwiona,poniewaz pierwsza ciaza byla ok.nawet jak dosc dozo sprzatalam i malowanie domu robilismy,natomiast w drugiej nie wiem co bylo do kaca przyczyna,ale tez sie nie oszczedzalam i mialam za swoje,trzeci trymestr lezenie,no mloda nie jestem a pracowac nawet i w domu trzebabylo,i dzieckiem zajac tez;-)
Edysiek alez ten czas leci juz rocznica komuni,a wszystko tak jakby bylo dopiero wczoraj,kurcze mi czas doslownie ucieka:-p;-)
co do okien to ja zawsze jak umyje na drugi dzien pada:-p

Witam nowe mamy jedynakow!

A teraz pokrotce co u nas,wiec maly ma okazuje sie refluks,mylony byl z kolkami oczywiscie do pewnego czasu,poniewaz podkorczanie nozek,chyba swiadczy o kolkach:-(dzisiaj ide znow do lekarza,bo zmiana mleka nic nie daje,wszystko zwraca,okropnosc,pranie za praniem,dziecko sie meczy,mama tez,siostra bawic sie chce a tu placz wielki...
corka do przedszkola chodzi ale w kratke,sama jestem wiec rano nie zawsze daje rade;-)
babcia przyjezdza wiec bedzie pomoc:happy:
i mam nadzieje,ze ozywimy ten watek dziewuszki...
Pogoda jest super,troche slonca troche deszczu no ale na lato trzeba troszke poczekac jeszcze,w kazdym razie nie jest zle...
Pozdrawiam i do milego...

reklama
Witam.U Nas jak zwykle weekend to deszczowo i zimno a dziś proszę bardzo słonko i ciepło:baffled:
Ja mam coraz więcej energii tylko bym sprzątałam,prała itp normalnie super się czuję.Może dlatego że już 12tc prawie za mną:happy: Kurcze ale ten czas leci teraz a jak będę w połowie to znowu mi się będzie dłużyło.
Kamil zakolegował się z 5letnia Emilką z piętra niżej z naszej klatki i bardzo fajnie się bawią razem ja parę razy rozmawiałam z jej mamą i okazało się że super z niej dziewczyna w moim wieku sama ją wychowuje a gadałyśmy tak jakbyśmy się znały parę lat.W wolnych chwilach chodzimy do siebie na kawkę a dzieciaki się bawią razem.
zyta kurczę właśnie ja miałam dać Kamila od września do przedszkola ale go nie przyjęli bo za mało miejsca i tak sobie pomyślałam że pewnie też by w kratkę chodził jakby już był malutki dzidziuś.Ale w styczniu może przyjmną go do innego przedszkola i wtedy będę się martwiła no chyba ze będę prosiła na chwilkę do maluszka sąsiadkę a ja Kamila zaprowadzę bo tak to bym musiała dzidziulka też brać a jak będzie bardzo zimno wtedy byłby mega problem.

MIŁEGO DZIONKA;**

Do góry