reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Hej :))

My sie wczoraj szczepilismy i powiem, ze te plastry Emla chyba pomogly. Byl tylko krotki placz przy szczepieniu domiesniowym, a przy ubieraniu juz sie smial:-D po tym zaliczylismy dwa spacery, gdzie ostatnio caly dzien na rekach i nozki mozna bylo dotykac bez problemu tym razem. Wiec na nastepne szczepienie tez sie zakleimy :tak::tak:

Sonisia nurkowania jeszcze nie bylo, bo bylismy na zwyklym basenie dla dzieci bez instruktora i tak sie troche balismy. Ale od 5 wrzesnia jestesmy zapisani na zajecia dla rodzicow z dziecmi i tam nurkowanie bedzie :)) nie moge sie juz doczekac...jak tam urlopowanie?? Pogoda dopisuje??

Lazy u nas tez Szymek sie masakrycznie slini :)) jak go nosze brzuszkiem do dolu na przedramieniu to slina mi po rekach cieknie. Odnalazlas laktator??

Ziewaczk nie moge uwierzyc jak niekapetetni moga byc niektorzy lekarze:szok: mam nadzieje, ze szybko sie z tej krzywicy wyleczycie:tak:

Kasiagaw my tez dzisiaj wtalismy o 10 :-D

Goschon my tez na recznym avencie. Mialam elektryczny tez z Aventu ale sciagalam mniej niz recznym.

Kivinko my czekamy jeszcze 2 m-ce do wprowadzania stalych ale tak jak Adasza czasami dam Malemu cos polizac:-D juz poczul jablko, gruszke i nektarynke, a jego miny przy tym sa nie do opisania:-D

U nas dzisiaj 4 dzien bez kupy:szok: tyle to sie jeszcze nie zdazylo. Najgorsze, ze Szymek pluje rumiankiem. Poczekam do jutra i bede cos kombinowac zeby go przekonac :))

A co do umiejetnosci to oczywiscie raczki, tetra, zabawki do buzi. Zacza niedawno chwytac zabawki i te nad nim na macie tracac, przekreca sie z plecow na boczki i z brzuszka na plecy (to nowosc) glowe ladnie trzyma lezac na brzuchu i na raczkach tez mu sie chwile udaje, ale jak u Lazy asekuracja jest. Mowi agu, agi, łee, a ostatnio nauczul sie piszczec 'ajajajai, ejejej i gej :)-D) pare razy zasmial sie w glos :)))

Ostatnia edycja:
reklama
Sonisia pytałas dlaczego idziemy do neurologa, bo Maja miała podejrzenie przykurczu szyi i trzeba to było z neurologiem skonsultować, na wizycie wyszła asymetria i czeka nas usg mózgu :-(

Adasza włączasz dziecku MiniMini??

Kivinko rozszerzenie diety po 6 miesiącu. A co z pojeniem kubeczkiem albo strzykawką? U nas oba sposoby dziłają :tak:

Gochson ja mam Medele mini elektric i ręczny Avent isis, nie ma co kupowac elektrycznego jak chce się ściągać okazjonalnie bo szkoda kasy. Polecam Avent, na allegro kupiłam za jakieś 70zł. Ja ściągam już 14tyg i odkąd piersi sie przystosowały nic mnie nie boli, możesz smarować sutki maścią Maltan, łagodzi podrażnienie.

Emilia u nas kupy są 1-2 na tydzień (ale za to "po uszy") lekarz powiedział że jak się dziecko nie męczy to nie ma się czym martwić.

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny
ja na chwilę - melduję, że zyję...ja nadal nie mam na nic czasu - cała swoją uwagę poświęcam małej Emilce, która jest najpiekniejszym dzieckiem pod słońcem :) stale się siebie uczymy - raz jest lepiej, raz gorzej :) najważniejsze, że niunia jest zdrowa a z reszta jakos sobie radzę...
Jak tylko bede mogła postaram się wpadac na bb...buziaki dla wszystkich marcowych/kwietniowych maluszków i ich mam

Witajcie.
Jestem młodą mamą dwóch synków. Z racji tego iż mam dwóch maluchów cięzko mi znaleź pracę, więc wziełam sprawy s woje ręce. Załozyłam sklep internetowy z ciuszkami dzieciecymi.
Zapraszam was drogie mamuski na zakupy :)

juliana tak, czasami włączam mu minimini i sobie ogląda bajeczki.. guga przy tym jak szalony a ja mam chwilę by przygotować sobie śniadanko :) Wiem, wiem... źle robię, sama obiecałam sobie jeszcze w ciąży że tv będzie na ostatnim miejscu w życiu mojego malca.. noo ale siła wyższa.

Zakupiłam dziś pieluchy DADA w biedronce... i pierwsze wrażenie - śmierdzą jak farba Dulux!! :eek: Zobaczymy czy się nadadzą... na razie najlepiej w moich testach wyszły Pampersy ActiveBaby...

emilia - niestety jakby diabeł ogonem nakrył, mój eMek ma teorię, ze został wyrzucony do śmieci, ale jak??.. Może spróbuj koperek? Ale skoro dopiero 4 dzień to chyba nie ma się jeszcze czym przejmować. A "gej" to wymiata :-D

emilia, adasza - tak o tym piszecie, ze chyba też dam Małej coś do polizania. Ostatnio chyba jej się trochę nudzi, więc może takie urozmaicenie

adasza - oj tak biedronkowe Dady śmierdzą okropnie, ale to chyba wszystkie pampersy tak mają. To był jeden z powodów przejścia na wielorazówki. Ale co do jakości nie miałam zastrzeżeń, tylko raz poważne zalanie. No i cena baaardzo konkurencyjna.

ah jednak :) dziewczyny jestem z siebie dumna - dzisiaj zlozylam pozew alimentacyjny zaopatrzony grubym materialem dowodowym :-D:-D:-D:-D ( bo co za "inteligentny czlowiek" oglasza swoje uslugi warte tysiace zlotych ? i spedzam pewnie 7 dni w tygodniu w renomowanych wroclawskich klubach - oczywiscie nie przy pustym stoliku i oplacajac przy tym towarzysko "bansujace laski"? ) hahaha
przez chwile czulam sie jak sherlock holmes , ale zdobylam to co chcialam z pomoca wiernych mi....! :-D:-D wiec juz nie bede ciulac na pieluchy i inne zasoby dla maksia - niech sie jego "tatus" wysili .. jak nie po dobroci to sila .

zastanawiam sie jak to bedzie wygladalo z ograniczeniem praw ojcowskich - rowniez o to sie staram zeby ograniczyc kontakt do przelewu bankowego. myslicie, ze przejdzie kiedy on sie maksiem nie interesuje ba! ani zlamanej zlotowki nie dal na syna.. no kompletnie nic....??

Ostatnia edycja:
Reniuszku brawo!:) wczoraj bylam u prawnika w podobnej sprawie co Ty, dowiedzialam sie, ze moj maz przy dochodach 3 tys netto moze placic alimenty nawet w wysokosci 600 zł, toz to kpina, ale mniej wiecej tyle teraz przysadzaja alimentów. Moja kolezanka dostaje 500 zł na dwoje dzieci, a jej byly zarabia 2 tys netto. Co do praw ojcowskich z tego co pamietam ze studiow to mozna je ograniczyc z powodu trwalego i uporczywego niewywiazywania sie z obowiazkow rodzicielskich: nieinteresowanie sie dzieckiem, nielozenie na jego utrzymanie, niepamietanie np o urodzinach, wywiadówkach, nieinteresowanie sie stanem zdrowia. Jesli trafisz na dobrego sedziego to masz spore szanse na ograniczenie praw ojcowskich, chcoiaz moze byc maly problem w tym ze Maksiu jest bardzo malutki jeszcze i mozna to wszystko tlumaczyc niewyksztalceniem sie jeszcze wiezi z dzieckiem i bla bla bla. Maz przynajmniej tyle szczescia ze facet nie bedzie Ci chcial odebrac dziecka, a to juz jet jakis wzgledny spokoj w glowie:)

reklama
adasza u mnie TV chodzi rzadko ale za to muzyka na okrągło i Młoda jak słyszy już Sylwię Grzeszczak"Małe rzeczy" w radiu, to zaczyna śpiewać razem z nią:-):-) Niezły ubaw z niej mamy, bo wystarczy, że zaczyna marudzić, włączamy jej ten utwór i od razu pogodne dziecko...także może spróbuj Młodemu Vivę włączyć z telegazetą i niech słucha...

reniuszek
bardzo dobrze zrobiłaś...jeśli On nie chce mieć kontaktu z synem, to jak najbardziej należy mu się odebranie praw...kurde...szkoda, że tak wyszło...przecież już tak pięknie się układało z początku...no ale wiadomo...facet to facet....:wściekła/y::wściekła/y:

ziewaczka czy ja coś przegapiłam?? Dlaczego Ty starasz się o alimenty? Przecież pisałaś wcześniej jak to pięknie się Twój eMek zajmują Małą...

A ja się wczoraj wybrałam na rolki i dziś chodzę trochę poskręcana...objechałam 2 razy jeziorko i mam deski.
A nam dziś Zosia zrobiła niespodziankę i spała od 20 do 5:tak::tak::tak::-):-):-) Wstałam nakarmiłam i spałyśmy prawie do 9. Później hey zabawo na macie edukacyjnej, ale widocznie te zwierzaki ją uśpiły, bo jak wróciłam z łazienki, sprawdzić, co u Niej, to spała słodko wśród maskotek, zabawek itp. Chyba muszę zainwestować w nowe zabawki, bo przy tych już zasypia...czyżby była znudzona?!:-D:-D

No i dziś popołudniu jedziemy do chirurga, więc trzymajcie kciuki.

Do góry