reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Hej :))

My sie wczoraj szczepilismy i powiem, ze te plastry Emla chyba pomogly. Byl tylko krotki placz przy szczepieniu domiesniowym, a przy ubieraniu juz sie smial:-D po tym zaliczylismy dwa spacery, gdzie ostatnio caly dzien na rekach i nozki mozna bylo dotykac bez problemu tym razem. Wiec na nastepne szczepienie tez sie zakleimy :tak::tak:

Sonisia nurkowania jeszcze nie bylo, bo bylismy na zwyklym basenie dla dzieci bez instruktora i tak sie troche balismy. Ale od 5 wrzesnia jestesmy zapisani na zajecia dla rodzicow z dziecmi i tam nurkowanie bedzie :)) nie moge sie juz doczekac...jak tam urlopowanie?? Pogoda dopisuje??

Lazy u nas tez Szymek sie masakrycznie slini :)) jak go nosze brzuszkiem do dolu na przedramieniu to slina mi po rekach cieknie. Odnalazlas laktator??

Ziewaczk nie moge uwierzyc jak niekapetetni moga byc niektorzy lekarze:szok: mam nadzieje, ze szybko sie z tej krzywicy wyleczycie:tak:

Kasiagaw my tez dzisiaj wtalismy o 10 :-D

Goschon my tez na recznym avencie. Mialam elektryczny tez z Aventu ale sciagalam mniej niz recznym.

Kivinko my czekamy jeszcze 2 m-ce do wprowadzania stalych ale tak jak Adasza czasami dam Malemu cos polizac:-D juz poczul jablko, gruszke i nektarynke, a jego miny przy tym sa nie do opisania:-D

U nas dzisiaj 4 dzien bez kupy:szok: tyle to sie jeszcze nie zdazylo. Najgorsze, ze Szymek pluje rumiankiem. Poczekam do jutra i bede cos kombinowac zeby go przekonac :))

A co do umiejetnosci to oczywiscie raczki, tetra, zabawki do buzi. Zacza niedawno chwytac zabawki i te nad nim na macie tracac, przekreca sie z plecow na boczki i z brzuszka na plecy (to nowosc) glowe ladnie trzyma lezac na brzuchu i na raczkach tez mu sie chwile udaje, ale jak u Lazy asekuracja jest. Mowi agu, agi, łee, a ostatnio nauczul sie piszczec 'ajajajai, ejejej i gej :)-D) pare razy zasmial sie w glos :)))

Ostatnia edycja:
reklama
Sonisia pytałas dlaczego idziemy do neurologa, bo Maja miała podejrzenie przykurczu szyi i trzeba to było z neurologiem skonsultować, na wizycie wyszła asymetria i czeka nas usg mózgu :-(

Adasza włączasz dziecku MiniMini??

Kivinko rozszerzenie diety po 6 miesiącu. A co z pojeniem kubeczkiem albo strzykawką? U nas oba sposoby dziłają :tak:

Gochson ja mam Medele mini elektric i ręczny Avent isis, nie ma co kupowac elektrycznego jak chce się ściągać okazjonalnie bo szkoda kasy. Polecam Avent, na allegro kupiłam za jakieś 70zł. Ja ściągam już 14tyg i odkąd piersi sie przystosowały nic mnie nie boli, możesz smarować sutki maścią Maltan, łagodzi podrażnienie.

Emilia u nas kupy są 1-2 na tydzień (ale za to "po uszy") lekarz powiedział że jak się dziecko nie męczy to nie ma się czym martwić.

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny
ja na chwilę - melduję, że zyję...ja nadal nie mam na nic czasu - cała swoją uwagę poświęcam małej Emilce, która jest najpiekniejszym dzieckiem pod słońcem :) stale się siebie uczymy - raz jest lepiej, raz gorzej :) najważniejsze, że niunia jest zdrowa a z reszta jakos sobie radzę...
Jak tylko bede mogła postaram się wpadac na bb...buziaki dla wszystkich marcowych/kwietniowych maluszków i ich mam

Witajcie.
Jestem młodą mamą dwóch synków. Z racji tego iż mam dwóch maluchów cięzko mi znaleź pracę, więc wziełam sprawy s woje ręce. Załozyłam sklep internetowy z ciuszkami dzieciecymi.
Zapraszam was drogie mamuski na zakupy :)

juliana tak, czasami włączam mu minimini i sobie ogląda bajeczki.. guga przy tym jak szalony a ja mam chwilę by przygotować sobie śniadanko :) Wiem, wiem... źle robię, sama obiecałam sobie jeszcze w ciąży że tv będzie na ostatnim miejscu w życiu mojego malca.. noo ale siła wyższa.

Zakupiłam dziś pieluchy DADA w biedronce... i pierwsze wrażenie - śmierdzą jak farba Dulux!! :eek: Zobaczymy czy się nadadzą... na razie najlepiej w moich testach wyszły Pampersy ActiveBaby...

emilia - niestety jakby diabeł ogonem nakrył, mój eMek ma teorię, ze został wyrzucony do śmieci, ale jak??.. Może spróbuj koperek? Ale skoro dopiero 4 dzień to chyba nie ma się jeszcze czym przejmować. A "gej" to wymiata :-D

emilia, adasza - tak o tym piszecie, ze chyba też dam Małej coś do polizania. Ostatnio chyba jej się trochę nudzi, więc może takie urozmaicenie

adasza - oj tak biedronkowe Dady śmierdzą okropnie, ale to chyba wszystkie pampersy tak mają. To był jeden z powodów przejścia na wielorazówki. Ale co do jakości nie miałam zastrzeżeń, tylko raz poważne zalanie. No i cena baaardzo konkurencyjna.

ah jednak :) dziewczyny jestem z siebie dumna - dzisiaj zlozylam pozew alimentacyjny zaopatrzony grubym materialem dowodowym :-D:-D:-D:-D ( bo co za "inteligentny czlowiek" oglasza swoje uslugi warte tysiace zlotych ? i spedzam pewnie 7 dni w tygodniu w renomowanych wroclawskich klubach - oczywiscie nie przy pustym stoliku i oplacajac przy tym towarzysko "bansujace laski"? ) hahaha
przez chwile czulam sie jak sherlock holmes , ale zdobylam to co chcialam z pomoca wiernych mi....! :-D:-D wiec juz nie bede ciulac na pieluchy i inne zasoby dla maksia - niech sie jego "tatus" wysili .. jak nie po dobroci to sila .

zastanawiam sie jak to bedzie wygladalo z ograniczeniem praw ojcowskich - rowniez o to sie staram zeby ograniczyc kontakt do przelewu bankowego. myslicie, ze przejdzie kiedy on sie maksiem nie interesuje ba! ani zlamanej zlotowki nie dal na syna.. no kompletnie nic....??

Ostatnia edycja:
Reniuszku brawo!:) wczoraj bylam u prawnika w podobnej sprawie co Ty, dowiedzialam sie, ze moj maz przy dochodach 3 tys netto moze placic alimenty nawet w wysokosci 600 zł, toz to kpina, ale mniej wiecej tyle teraz przysadzaja alimentów. Moja kolezanka dostaje 500 zł na dwoje dzieci, a jej byly zarabia 2 tys netto. Co do praw ojcowskich z tego co pamietam ze studiow to mozna je ograniczyc z powodu trwalego i uporczywego niewywiazywania sie z obowiazkow rodzicielskich: nieinteresowanie sie dzieckiem, nielozenie na jego utrzymanie, niepamietanie np o urodzinach, wywiadówkach, nieinteresowanie sie stanem zdrowia. Jesli trafisz na dobrego sedziego to masz spore szanse na ograniczenie praw ojcowskich, chcoiaz moze byc maly problem w tym ze Maksiu jest bardzo malutki jeszcze i mozna to wszystko tlumaczyc niewyksztalceniem sie jeszcze wiezi z dzieckiem i bla bla bla. Maz przynajmniej tyle szczescia ze facet nie bedzie Ci chcial odebrac dziecka, a to juz jet jakis wzgledny spokoj w glowie:)

reklama
adasza u mnie TV chodzi rzadko ale za to muzyka na okrągło i Młoda jak słyszy już Sylwię Grzeszczak"Małe rzeczy" w radiu, to zaczyna śpiewać razem z nią:-):-) Niezły ubaw z niej mamy, bo wystarczy, że zaczyna marudzić, włączamy jej ten utwór i od razu pogodne dziecko...także może spróbuj Młodemu Vivę włączyć z telegazetą i niech słucha...

reniuszek
bardzo dobrze zrobiłaś...jeśli On nie chce mieć kontaktu z synem, to jak najbardziej należy mu się odebranie praw...kurde...szkoda, że tak wyszło...przecież już tak pięknie się układało z początku...no ale wiadomo...facet to facet....:wściekła/y::wściekła/y:

ziewaczka czy ja coś przegapiłam?? Dlaczego Ty starasz się o alimenty? Przecież pisałaś wcześniej jak to pięknie się Twój eMek zajmują Małą...

A ja się wczoraj wybrałam na rolki i dziś chodzę trochę poskręcana...objechałam 2 razy jeziorko i mam deski.
A nam dziś Zosia zrobiła niespodziankę i spała od 20 do 5:tak::tak::tak::-):-):-) Wstałam nakarmiłam i spałyśmy prawie do 9. Później hey zabawo na macie edukacyjnej, ale widocznie te zwierzaki ją uśpiły, bo jak wróciłam z łazienki, sprawdzić, co u Niej, to spała słodko wśród maskotek, zabawek itp. Chyba muszę zainwestować w nowe zabawki, bo przy tych już zasypia...czyżby była znudzona?!:-D:-D

No i dziś popołudniu jedziemy do chirurga, więc trzymajcie kciuki.

Do góry