reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Adasza do zakazenia wirusem hcv nie dochodzi podczas kontaktu z krwia chorego tylko po jej dostaniu sie do naszego krwioobiegu. Najczesciej do tego dochodzi podczas transfuzji krwi badz uzywaniu tego samego srzetu medyczngo. Ja nie kwestionuje tego,ze warunki w tym szpitalu byly okropne i tak jak napisalam bardzo wspolczuje i sie nie dziwie Twojego oburzeia. Ale jesl chodzi o ta chorobe to dosc duzo o niej wiem bo kuzynka mojego M na nia choruje. Krew nie powinna byc pobierana na sali i waszej obecnosci, ale tak poza tym to ludzie chorujacy na hcv nie niasa zadnego zagrozenia bo nie zarazaja podczas normalnych kontaktow codziennych.

reniuszek wielkie WELL DONE dla Maksia!!! No i w nagroge mozesz mu spokojnie, bez wyrzutow sumienia kupic sliczna zabawke :))))

Lazy dobrze, ze malej sprzyja wiejski klimat :))) jak dlugo bedziesz musiala jej te nasiadowki robic?

Kasia ja szukam sukienki na chrzciny, eMek zaklada gajerek wiec mysle ze bedzie to dobrze wygladalo :)) zreszta ja lubie sukienki i kazdy powod do kupienia nowej jest dobry:-D:-D

A mnie przyjaciolka wyciagnela na popoludniowy shopping i chodzilysmy po sklepach ponad dwie godziny:happy: kupilam sobie dwie fajne bluzeczki nowe legginsy i jeansy dla Szymka :)) przed wyjsciem go nakarmilam, ulozylam doo snu i obudzil sie na 5 minut przed moim powrotem:yes: wiec chyba musze czesciej wychodzc bo moj syn zapada wtedy w kamienny sen:-D

ps. Reniuszek zakupilam dzisiaj kocyk z jj cole i jejefajna zawieszke do smoczka :))

reklama
Gochson jak urodziny ? pogadane ?? :happy: ja bym chyba spod koldry nie wyszla a wyslala na impreze meza z dzieckiem ;)

lazy mam jakas szalona wizje odnosnie kolorow i juz sama nie wiem ... a Ty jakie masz ? jak dobierasz? :D

kasia ja mam na chrzest przyszykowane spodnie z mega wysokim stanem z lejacego granatowego materialu obszyte zlota nitka i ze zlotymi guzikami do tego wlozona bluzka kremowa i obcasy :) wiec raczej grzecznie oficjalnie :)

agata gdybym miala corke to bym poplynela ...... nie dosc ze pieluchy to jeszcze ubranka... aj dobrze ze maksa moge wsadzic w body a mam kilka wielopakow i kilka dresow i spiochow i to nam wystarcza :-D:-D:-D:-D:-D pieluchy za to gora ..... :sorry: jak juz uzbieram wszystko to moze pochwale sie zdj, bo poki co to mam tyle co na zdj z maksiem :tak:
co do partnerowania trace nadzieje :eek: nie ma chyba takiego mezczyzny czyt. i tu moje oczekiwania przerastaja rzeczywistosc..... a jesli juz potencjalny jest to mieszka daleko i moge sobie wzdychac .......bez sensu :sorry:
dla Tosi wielkie brawo :tak: ja dzisiaj maksa nauczylam robienia motorkow wargami w sekunde zalapal i robil caly czas czekal az popatrze i sie smial .... co za bombel ;-)

Emilia o 2 w nocy dzisiejszego dnia ... nie mogac spac i spogladajac katem oka na pieluchy jakie mamy.... zakupilam kolejna :szok:
a kocyki piekne !!! ja tez ja tez chce kocyk dla Maksia hahahahahah :D

ja nieoficjalnie daje upust moim marzeniom o byciu psychoterapeuta i posiadaniu kompleksu gabinetow psychoterapeutycznych i relaksacyjno- medytacyjnych :-D ewentualnie zaloze firme na wzor spolki z kims wyksztalconym ;) i zatrudnie terapeutow :-Da miejsce takie marzy mi sie nie od dzis....

np jak ja taki zakupoholik .......udaje sie na terapie umawia sie na termin i pierwsza wizyta jest opatrzona w dodatkowe atrakcje owego miejsca do ktorego sie wybieram czyli przed terapia masaz skroni w przyjemnym gabinecie w stylu indyjsko indonezyjskim po terapii moze byc masaz calego ciala spiewanie mantry i medytacja.....ahhhhhh :eek:

w ogole dzisiaj wpadl mi do glowy szalony pomysl , ze chce wybudowac dom i kupic nowe auto .... wiec zamiast na uczelnie bede biegac do pracy :sorry: projekt domu juz znalazlam, inspiracje wnetrz sa.... dzialke mam tylko kasy brak :no:
dzisiaj Maksiowi przytruwalam , ze potrzebujemy milion zlotych :-D biedne dziecko.....biedna ja...:-D

ps. matko jaka ja infantylna jestem i "Glupiutka" momentami

Ostatnia edycja:
reniuszek brawo dla Maksia! Jeszcze troszkę i będzie bawił się grzechotkami :-)
Ja ostatnio też marze o budowie domu :tak: całymi dniami potrafię oglądać projekty, wyszukiwać działki w fajnych miejscach, oglądać aranżacje wnętrz i "tworzyć dom w wyobraźni"... a kasiory jak nie było tak nie ma :-) Jedyna nadzieja w Jaśku! Ponoć dziecko to najlepsza inwestycja ;-) Ostatnio to nawet pomyślałam żeby zacząć z nim na jakieś castingi chodzić :-)

W naszym domu jest..hm niemiło! eM w czwartek skarżył się na ból gardła... w piątek już miał katar, a wczoraj rozłożyło go na maksa. Więc wypad do prababci nie wypalił :-( trudno...wybaczyłam mu jego nieudolność w samouleczeniu, ale tego że zamknął mnie z Jaśkiem w małej sypialni ,zapominając o rozszczelnieniu okna to już wybaczyć nie mogłam!!!! :wściekła/y: (a padłam z Jaśkiem o 18 podczas usypiania...) O 1 w nocy Jasiek zaczął nagle płakać (a w nocy to raczej stęka niż płacze)... ja go podnoszę, a ten zgrzany, spocony i ZAKATARZONY!! Ja również byłam cała spocona, lało się ze mnie jak po 2-godzinnym treningu... i do tego czuje że mnie gardło boli! A w pokoju 31 stopni, suche powietrze, nie idzie oddychać normalnie! Oczywiście zrobiłam w środku nocy awanturę - a co!:wściekła/y: Jak można było nas zostawić w tak niekomfortowych warunkach!? Poza tym mógł mnie obudzić! Przecież nie śpi się z makijażem i w ciuchach.. wrrrryyyyyy - f a c e c i

W ogóle jakoś ostatnio mam ciągle nerwa na mojego eM... wszystko mnie w nim denerwuje. A najbardziej mnie wkurza tekst "mogłaś powiedzieć" brrrrryyy a to nie można czasami zrobić coś od siebie?! tylko czeka na rozkazy z mojej strony... a przecież nietrudno się domyślić, że jak wracam z miasta w południe to będę głodna i liczę na choćby skromny obiad. A tymczasem zastaję widok - Jaśko w huśtawce przed telewizorem, tatko na kanapie z pilotem i oglądają "czterech pancernych" !! I już od małego uczy dziecko marnowania czasu przed tv ..

Co do zakupów :-) do tej pory nie miałam ciśnienia na kupowanie czegokolwiek dla małego. Szafy były wypchane po brzegi ubrankami, w piwnicy kurzyły się zabawki... a teraz - z ciuszków powyrastał i jest pusto, zabawki są stare i nudne. A jak oglądam zdjęcia Maksa to mnie zazdrość chwyta... jest kolorowo, ślicznie, przytulnie.. ;-)więc wczoraj cały dzień buszowałam po sklepach internetowych :-) najbardziej mi żal, że nie mamy osobnego pokoju dla Jaśka. Takie pomieszczenie zainspirowałoby mnie do stworzenia czegoś "pięknego" :)

adasza zdrowka dla Was wszystkich a facet to "tylko" facet :) wiec nie ma co sie zloscic na meza :-p ja sie z maksiem gniezdze w malutkim pokoiku we dwoje :) a mam bzika na punkcie kolorowych szmatek na ktorych go klade :-D

aa to moje drogie dowod rzeczowy z dzisiaj ze Maksio zalapal ze ma rece i posmakowal zabawki !! :

IMG_0211.jpgIMG_0213.jpg

Pomocy! Popołudniu położyłam się pod kołderkę żeby się wygrzać i po przebudzeniu czuje się jeszcze gorzej! :shocked2: Domowe sposoby nie działają.. może wiecie jakie leki można brać podczas karmienia piersią?? W apteczce mam aspirynę .. i przyznam że mam ogromną chęć łyknąć z jedną tabletkę :-(

rekinasia trudno zdecydować sie na jeden kocyk la millou.. :D powinni miec zniżki dla zakupoholiczek :-D
tak , ostatnio Anna mucha zaprojektowała kocyki dla lamillou :) tez są super!

pauletta aaaach bo ja dzwonilam spytac sie o ta serie rock mu baby :D:D bedą pl wakacjach :tak;
na poczatku roku mieli jeden wzór, ale niestety na bezowym tle.. a ja wolałabym czarny lub czerwony :tak::tak:

a wg mojego pseudo tescia zaciągam jakbym była ze wsi :D ze o poziomie mojej inteligencji nie wspominając ;)

ulala gdzie wybywasz wieczorem..?
i jak Filipek bez ciebie? zadowolony? :)

reniu sielankowy widok :))

a dla rodziny eMka to slow brak ;)

ty zakupoholiczko....!!! addicted 200%..... :baffled: :eek: :-D

ewela na samo wspomnienie remontu mam ciarki, ale efekt wynagradza wszystko ! :tak:

myself ja tylko pierwsze ciuszki bruna prałam w specjalnych plynach i prasowałam a teraz juz normalnie z naszymi w naszych proszkach i nie ma problemów :) odpuści sobie jesli mała nie ma alergii :D

lazy och uwielbiam to jak narzekam ze bruno marudzi i płacze a przy gościach Aniolek :D

miłego weekendu!

Emilia zasypia sam..?! jejku moj nie opanował tej sztuki :Eek:

teraz juz kumam ocieplenie do basenu :tak: a to jak sie zmoczy to nadal ogrzewa, jak pianka..?

niezazdrosze przepraw z
autkiem :( oby sie obyło bez kosztownych napraw :tak::tak:

martolinka to normalne zjawisko - Antos skojarzyl burze za oknem z ogromnym strachem i teraz każde okno działa jak skojarzenie tego strachu.. synek siostry obudził sie z płaczem w sylwestra zbudzony przez huk fajerwerków i przez dluuuuuugi czas nie zostawał nawet sam w pokoju gdy sie za oknem sciemnialo, a na każde okno pokazywał paluszkiem i mówił bum bum (miał wtedy roczek). ale u Anosia to dramat dosłownie ze Ma tak ogromny lek i chodzi po mieszkaniu :(
biedulek :(:(:(

pauletta ja żyłam w blogiej nieswiadomisci cudownego swiata wyciągaczy kasy dopóki renia nie wspominała o www.mamassima i przepadam :O:O
a z tyni cukiereczkami-pieluszkamj nie zaczynaj bo sie wyciągniesz jak Renia! :baffled: :D

Renia to ty jesteś odpowiedzialna za nasze uzależnienia :D:D:D :laugh2:
choć one takie cudne ze aż mnie korci :eek: :laugh2:

andzik oby gorsze dni szybko minęły :tak:!

lene to wspaniale ze z Mikim juz wszysko dobrze..!!! i to jest najważniejsze!
a o NFZ pisaliśmy juz tyle razy ze skoda sobie jezyk strzepic.. ale włos sie jest na głowie :/:/:/

w domku szybko zapomincie i bedziecies mogła juz cieszyć sie zdrowym i szczęśliwym bobasem! :tak: :)

julianna wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy..!! :) jak sie udała wycieczka?

adasza oby skok nie trwał jednak 6 tygodni :D:D
a dla nas wstawanie z brunem co 2 godz w nocy to norma :eek:

ale masz Plujka..! :))

jak wizyta u babci?

gochson jaki skok teraz przechodzą maluchy? jakiej sztuczki sie naucza?
6 tygodni. ... nie strasz na zapas bo i nas (odpukac!!!!) coraz lepiej :):)

kasia ech no wlasnie.. rodziny sie nie wybiera :)
smutno mi troche jedynie zewzgledu na bruna, no jego kuzynka najbliższa bedzie miała kontakt z dziadkiem, a on nie..
a dzieciaki w pewnym wieku bardzo dobrze kojarzą związki rodzine i co ja mu wtedy powiem?? ze on chce być dziadkiem lilianki a jego nie? tylko to mnie martwi..
ja miałam dziadka który nie przyjechał na moja komunie bo niby nie mógł, a dzien pozniej był u mojej kuzynki..
:sorry: dla takiego malucha nie jest to łatwe :no: pfffff
a co dopiero w Twojej sytuacji ..
no ale nic, każde z naszych maluchów ma kochajaca rodzine i nie będę sobie na razie zaprzątać tym głowy )

dzieciaki chyba raz na jakis czas nadrabiaja zaległości w spaniu - tylko dlaczego bru pezestawik sibie zdgarek i uważa ze 7 rano to czas na wstanie z lozka?! :a było tak pięknie... :D

co do ciuchow to popieram adasze - wygoda przede wszystkim!
my mamy pole manewru, ale eMki? dżizas sama nie wiem :no:

lazy tak, te maluchy potrafią pokrzyżowac plany :D
ale dla nich najpiękniejsza mama to taka codzienna :tak::tak:

reniu Maksio na bank wie ze ma rączki i do czego one służą, ale tak lubi zabawy z Tobą ze Ci tego nie pokazuje :D
ja za to płynę z kasa na ciuchy dla bru... :O:O

dołączam sie do marzeń o własnych gabinetach.. zawsze marzyłam o pracy z młodzieżą, o jakims fajnym miejscu do ktorego zeby mogli przyjść do kogos kto ich zrozumie a nie słuchać farmazonow jak było w moim przypadku .. achhhh!

wygramy w totka i bedzie jak znalazł :D:D

Agata wymiatasz dziewczyno...! gratulacje !
ja teraz tez obserwuje najważniejszy okres u bruna - sama slodycz :):):)

Emilia no pewnie ze trzeba wykorzystac sytuacje i kupic kiecke! :tak::tak: :D

my rajze na shoppingu dzis ale w pośpiechu - bruno Aniolek spał całe 3 godziny za to moj eMek po 5 minutach w sklepie stwierdził nagle ze ma mega chore gardło o musimy wracać :D:D:D

ale dla mnie to nie przeszkoda i tak oto wróciłam z nowymi legginsami (oł je!), spodniami z cubusa które LOCHAM ( muszę popracować nad oponka która wylewa sie góra :laugh3:) 2 bodziaksch z krotkim dla bruna (za 9,90 :D) , zdążyłam także obczaic cudne balerinki w hm i juz wzięłam sie za telefon i jutro sobie odloze, zaliczylismy aptekę w której kupiłam zestaw na uporczywy cellulotus no i spozywka :D
jezus kulka ni nad jeziem (odwyk) i juz orzepuszczone kasa...
i'm addicted 2 shopping! :(:(

adasza ach te chorobska.. jak sie czujecie? lepiej?

aspiryny raczej nie mozna, sle za to paracetamol :) i jest duzo lekow w aptece dla karmiacej - musisz sie dopytac. pij wapno i bierz rutinoscorbin - powinno pomoc. na katar mozesz tez używać spreyu do nosa ale nie za często (acatar uzywalam w ciąży)

a domowe sposoby potrzebują czasu zeby zadziałać, ale po paracetamolu wrócisz do żywych ;)

weekend z eMkiem w Gdyni mija.. jutro raniutko na szczepienie z brunem (jego pierwsze! ) ciekawe jak zareaguje :-( potem na cytologie (a wszystko do 10 rano..!!! :szok:), po balerinki do sklepu (maly shopping przed wyjazdem musi jeszcze być zaliczony) :D a potem nad jeziorko znowu :):)
oby pogoda dopisała...!

a jak Wy spedzalyscie weekendy i jakie dalsze plany? :-)

Dziewczyny z 3 miasta - nie "cisnęłam" spotkania na dziś , bo przypomniałam sobie , że mała ma dziś audiologa . Proponuję następny poniedziałek albo może środa pojutrze???:tak:

Adasza- jest specjalny syrop dla kobiet w ciąży (zapytaj w aptece) i karmiących, a na gardło można tantum verde. Reszta tak, jak dziewczyny piszą- np. apap przeciwgorączkowo.

Reniuszek- Wyobrażam sobie minę Maksa:D Filip jak ujrzał swoje ręce po raz pierwszy to było mega śmiesznie-przysuwał je sobie blisko twarzy i oglądał jakby cudo jakieś zobaczył. Teraz chyba już wie, że ma nogi, bo podciąga je sobie w huśtawce i gapi się jak zaczarowany.

Kładłam go cały weekend na mate i jest sukces. Potrafi godzinę zająć się sobą! :-) Teraz też już kwadrans minął i tylko słychać grzechot zabawek- także rączki i jeszcze raz rączki.

Sonia
- ja też uwielbiam mamissima.pl, kupiłam tam matę i wpadłam po uszy, mają ciągle nowości i na fb pokazują. Mam ochotę na wszystko dosłownie.
A Filip dostał w prezencie w weekend smoka z trupią czachą:-) hehe Nad kocykiem jeszcze myślę, bo nie wiem jaki wzór wybrać...

Miłego pobytu nad jeziorem! Zazdroszczę bardzo!

Kurde, Filip już coś pojękuje, chyba mu się znudziła zabawa! :szok:

reklama
Pauletta u nas dokladnie to samo - maks przy zasypianiu przesuwa dlonie do twarzy i odsuwa i jest wielki wnerw :-D postacia swoich stop tez jest zdziwiony :-D od wczoraj lapie sie za kolana i glaszcze po udach - ubaw po pachy ...... z tymze tak jest zafascynowany i pochloniety poznawaniem swojego ciala ze z wrazenia nie mogl caly dzien wczoraj zasnac .... dopiero wieczorna kapiel, masaz i zestaw cwiczen spowodowal u niego gwaltowny okropny placz... wystarczylo ze polozylam go do lozka i juz spal 8 godzin ciagiem :szok:

my na mate czekamy z niecierpliwoscia :-D juz upatrzylam fajne zabawki dla maksa na mamissima ale odczekam chwile , bo pomysla w tym sklepie wariatka... ledwo co wyslalismy jej mate a ona grzechotke zamawia :-)

Do góry