reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Ziewaczka ulga co? Teraz już będzie z górki :tak:zapracowałaś na mega deserek :-)
Murka Kasia Pani Motylek przepiękna, ale przeraźliwie smutna. Korzystam teraz kulturalnie na maksa, bo później będę pewnie z rok wyjęty i nigdzie nie pochodzę, zwłaszcza przy dwójce i rodzicach 150km stąd. Przy Igorze czytanie skończyło się w 2 tygodniu – zaczął wtedy spać po 12 na dobę, tyle, co niektórzy dorośli :eek: Absorbujący był ten mój dzidziuś. Ciekawe jak Olinek, nie mogę się go doczekać.
Reniuszek na zgagę piję maślankę i kefir a unikam jak ognia dosładzanych soków. Po nektarze porzeczkowym myślałam, że będę ziała ogniem.:baffled:
Witam wiercipiętkę :)
Martolinka haha, jaka zapobiegliwa, trzeba było głębiej schować, żeby mąż nie odkrył. ‘za dużo ciuchów’, 'za dużo butów' - co oni tam wiedzą :-D:-D
Ziewaczka kivinko nie martwcie się, koniec języka za przewodnika, są książki, jest you tube. Chodziłam do szkoły rodzenia za pierwszym razem i pani nam tłumaczyła, że panowie są inaczej skonstruowani, dlatego nie należy ich prosić o zmienianie pieluch, bo to źle znoszą :szok: ojej. Fajne były tylko zajęcia z fizjoterapeutką: ćwiczenia i masaż – trochę ruchu i przyjemności. Plus był też taki, że za szkołę przyszpitalną była zniżka na rodzinny poród.

delikatny sen macie dziewczyny, mnie burza nie budzi, co mówić o ruchach synka Olinka.
Zapomniałam wczoraj o urodzinkach M, przypomniał mi, jak wróciłam z opery, ale mi było wstyd :zawstydzona/y::-(dobrze, że chociaż dostał prezent w weekend.
A już w piątek urodzinki synka Delfinka, w tym samym dniu mają bal przebierańców w przedszkolu a prezent dla niego już czeka schowany w szafie.
Dzisiaj się porządnie wyspałam i przeziębienie zaczyna ustępować. Teraz zmykam poczytać, wczoraj wieczorem zaczęłam nową książkę.

reklama
witajcie,
ja na chwilkę. Odwiedziła mnie dzisiaj 'kwietnióweczka" ze szkoły rodzenia i troszke sobie poplotkowałysmy :)
Teraz ide troche poleżeć :) Emilka tańczy, więc ja troszkę "popodglądam"
buziaki moje brzuszki kochane :*

sonisia- gratulacje, to ładnie podziałałaś i będziesz miała pół roku spokoju od uczelnianych spraw :-) fajnie, że skupisz się tylko na maluszku, a wcześniej przeprowadzce :tak:
kasia- i to się nazywa powrót :-D oj kochana takiego posta to ja dawno nie widziałam :-D ale oczywiście na plus ;-) mam nadzieję, że da radę z tym piecem coś zrobić i to szybciej niż w piatek :tak:
ziewaczka- gratulacje ! za takie osiągnięcie to nawet podwójne lody Ci się należą ;-):tak:
reniuszek- łączę się z Tobą w bólu jeśli chodzi o zgagę.. ostatnio łapie mnie coraz częściej i to już chyba nawet nie wiąże się ze zjedzeniem czegoś konkretnego.. dla mnie to zupełnie nowe ,bo z Ninką nie miałam i tak normalnie też nie należe do wrażliwców..:no:

A my dziś na 18:20 mamy wizytę na usg i będziemy spr przepływy więc później,albo jutro dam znać co u Tosiaka :tak: a poza tym to wiadomo, próbuje się jak najwięcej uczyć i nie będę Wam już o tym smęcić tym bardziej, że sesja aż do końca lutego więc ile można :-D

kivinko ja tez sie boje ze zielona jestem w sprawach opieki na kims tak tyciusienkim, ale mowia, ze swoje dziecko jak sie ma to sie inaczej do tego podchodzi, poza tym w szpitalu ucza przeciez jak przewijac, kąpac, brac na rece, karmic itp. Najpierw ze 2 razy pielegniarka kąpie dzidzie a Ty tylko patrzysz, to samo z przewijaniem, takze mysle ze w szpitalu sie szybko tego naucze.

Rekinasia
moj emek ma zmieniac pieluchy wzorowo! Chrzesniaka swojego przewijał, takze ma doswiadczenie i sie nie wymiga ze nie umie, czy cos tam cos tam:-D

zjadlam wielki deserek mniaaaam, ale celulit mi sie cofa na szczescie, juz 2 tygodnie go morduje pod prysznicem rekawica sizalowa, takze nie mam wielkich wyrzutow sumienia z powodu deserku:) Praca wydrukowana, piekna, achhhh moje dzielo:p Sie podniecam jak glupia, a przeciez teraz co drugi to magister, ale co tam:-)

Witajcie dziewczyny ,coś więcej hmm mamusia już dwójki dziewczynek i oczekująca trzeciego maleństwa ;) podobno płci odmiennej :) ale młodsza przed samym porodem miała być chłopcem:-D i nagle zmiana hi hi ,ale najważniejsze że zdrowe ..męczę właśnie z suwaczkami

Ostatnia edycja:
reniuszek ja w dziekanacie tez nie zwojowalam za wiele, a z dziekanem od ręki :)
ciesze sie bardzo bo będę miała spokojna głowę i będę w 100% dla mojego maluszka :tak:

maksio - hi5..!!! :lauh2:

pewnie będzie miał niezłe afro jak cię tak zgaga męczy! :p

pauletta chory facet to najgorsza zmora :D moj tez narzeka ze go cos boli ale dostał konska dawkę leków i mam nadzieje ze sie zdusi w zarodku!

ja dziś lepiej (odpukac) z brzuchem, narazie nie mdli więc sie ciesze :))
od razu humor lepszy!!!

a na tej stronie z serwetkami najwlasciwsza sie moze na jakieś z małym księciem..?

wiercipietka witaj :tak:

kivinko ale masz tempo dziewczyno! :szok:
super ze te rury nie popekaly !!!

ziewaczka garatulacje..!!!!!! :happy: to teraz 3mamy kciuki..! :):)

g_agnes mmm na łososia mam 100 pomysłów, ale chcesz z grilla czy z foli np?
pyszny jest posypany przyprawa do ryb, a następnie 3 plasterki cytryny bez skórki, listki św bazyli i do pieca w foli - pysznisci :)
albo z foli z suszonych pomidorami, rozmarynem i feta.. ;)

kasiagaw ooo zazdroszczę takiego przytulania pod kocykiem..!!!! :D:D
buziaki :***

ja tak w biegu tylko kilka postów narobilam bo znowu nerwowy dzien, grr.
mam jeszcze 10 min na zjedzeniu obiady i na SR .... pff

do wieczora kochane!

reklama
agata trzymam kciuki za wizytę i czekamy na wieści...

ziewaczka ja też pękałam z dumy nad swoją praca magisterską, także don`t worry...be proud:)

wiercipiętka śliczne suwaczki:)

sonisia powodzenia w SR...czekamy na relację:)

kivinko jestem pewna, że wszystko jest ok ale dla pewności zapytaj Gina na wizycie jak on to widzi...w końcu dzieciaki śpią i oby ich sen był tak samo twardy jak się urodzą:-D:-DTakże nie schizujmy się niepotrzebnie:tak::tak:

A ja mykam do sklepu na drobne shopping i biorę się za pieczenie muffinek z konfiturą wiśniową. Szukam wszędzie źródeł ciepła, a piekarnik solidnie nagrzewa w kuchni, więc do dzieła! :-):-)

Do góry