reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

kivinko jak jej spiewasz to Emilka sie pewnie uspokaja i dziala to na nia usypiajaco i kojaco - nie martw sie !!
podobnie jest ze swiatlem - dzidzia zaslania sie raczkami i raczej taka schowana :))) a dotyk wiadomo - zacheta do zabawy i reakcja murowana :)
mam nadzieje, ze nie przystawiasz telefonu do brzucha ani w poblizu, bo to zabronione :)

reklama
Kivinko....:sorry2: jakiej ty sie reakcji spodziewałaś? Dzicko w brzuchu może odróżnić czy jest bardzo ciemno czy troche mniej, czy coś szumi, czy nie, przecież ona jest otoczona wodą i warstwami skóry...

Julianna nie chce sie wtracac, ale na tym etapie rozwoju dziecko slyszy i widzi, co prawda inaczej niz my na zewnatrz , ale jest to udowodnione naukowo. I reaguje jak najbardziej - w zaleznosci od tego jaki to jest dzwiek. No i Pampers w swojej kampanii promocyjnej dla kobiet w ciazy dolacza plyte na ktorej jest muzyka slyszana uchem matki i uchem dzidziusia w brzuchu :)) wiec kivinko nie bez podstawnie sie zastanawia :) o ile dobrze zrozumialam :D Sory dziewczyny

Ostatnia edycja:
Zgadzam się z reniuszkiem. Dziecko na tym etapie słyszy już wiele. Moja Zosieńka jak usłyszy muzyczkę, to sobie wesoło podskakuje, a jak zaczynamy z eMkiem rano rozmawiać to od razu włącza się kopniakami do konwersacji. Także kivinko zapytaj lekarza, ale myślę, że nie masz się co martwić. Raz Dzidziolki są bardziej a raz mniej aktywne. A przed światłem się zasłaniają, więc nie ma się co dziwić, że się nie ruszają skoro kierujemy w nie promienie świetlne. Ja Wam się przyznam, że jak nie chce Zosia w nocy spać, to wystarczy, że wstanę do łazienki i już się Łobuziara uspokaja. Hehe...

U nas kryzys piecowy zażegnany...przyszedł inny Pan fachura i naprawił...mam nadzieję, że tym razem już na dobre...w końcu ile można leżeć pod kocem:-D:-D

kasia dobrze ze fachowiec sie znalazl :D u nas nie ma szans na fachowca a piec fiksuje dalej :-D i najprawdopodobniej tatko przywiezie montera z austrii, zeby pozagladal w te rurki i cisnieniomierze, bo strach w oczach :D
no ale kochana ciesze sie, ze macie cieplutko - to najwazniejsze :))
a dzieci czesto usypiaja-uspokajaja sie pod wplywem muzyki - nie ma sie co dziwic :)) moj maksymilian bardzo nie lubi tej piosenki Moon Boots - Off My Mind | HD - YouTube zawsze sie awanturuje jak jej zaczynam sluchac :D za to upodobal sobie mimal techno trentemoller'a i po minutce juz siedzi cicho i spi brzdac :D

Witam ponownie mamusie z bb:-):-)
raz pojawiam się, a zaraz znikam.......,ale jestem już na l4,więc mam znacznie więcej wolnych chwil, mogę posiedzieć przy kompie i spędzić miło z Wami czas na pogaduszkach oraz wirtualnek kawie:-):-) widzę że po raz kolejny jest zmiana listy, muszę chyba wysłać dane na priva do Reniuszka
za chwilę poczytam inne wątki, jestem ciekawa co pozmieniało się u Was;-)

reklama
reniuszku to powodzenia z piecem...co do muzyczki to Zosia uwielbia grę kościelnych organów...normalnie jak tylko je usłyszy to szaleje...aż chyba zacznę do kościoła częściej uczęszczać:-D:-D chętnie bym gdzieś nabyła pianino i sama jej pograła...no wszystko przede mną:tak::tak:

aniaw
witaj ponownie:)

Do góry