Gagnes-dokladnie ja tez jestem pod wrazeniem szybkiego porodu u Zeberki, zdaje sie ze sezon dla kwietniowek sie otworzyl na dobre...
Martolinka-to fakt, moja siostra, mama i ciotka pracuja w liceum i gimnazjum i czasami bardzo narzekaja ze do nocy sie przygotowuja do zajec. Dziedziny rozne polonistka, anglistka i biolog i narzekaja tak samo wiec to chyba nawet od przedmiotu nie zalezy.
Kivinko-kciuki zacisniete!
MamiDo-to moj maz zawsze robi takie rzeczy np. ostatnio znalazlam kawe w zarazarce
Glowa w chmurach...wiec to sie zdarza nie tylko ciezarnym
A wiadomosc o Zeberce rewelacja z samego rana :-) Wyglada jakby wszystko poszo ladnie i gladko.
EmiliaS-ja tez mam iphona i powiem Ci ze sie uzaleznilam, wszystko na nim robie, zdjecia, BB, internet, nawet odpalam gielde i zciagnelam sobie program farmaceutyczny, takze jestem zachwycona, wszystko z tym malym bubelkiem mozna a miesci sie do kieszonki w torebce :-)
Kasiagaw-ten "swaddle' jest w sumie podobny do rozka ale jest z miekkiego materialu, moj rozek jest sztywny-ma wkladke z kokosa na pleckach a ten swaddle jest bez glowki i z bawelny bardziej do spania a nie noszenia. Choc rozek moze byc i do noszenia i do spania tez.
Sonisia-ja tez mam bodziaki jako bluzeczki, nie tylko jako bielizne ale na te body mozesz spokojnie dac sweterek/bluze lub kocyk. Do takich bodziakow mam spodenki i skarpetki lub polspiochy (spodenki z nozkami). W sumie takiego bobasa ubierasz podobnie do siebie (z wyjatkiem pampersa
).
A ja dzis mialam wizyte, wszystko okey ale po porannej wiadomosci o Zeberce napalilam sie na rodzenie a tu mnie troche ostudzili, ze "tylko dzidzia wie kiedy wyjdzie ale...prognozuja ze dotrwam spokojnie do terminu" Damn it! jeszcze 3 tygodnie i 2 dni, ja chce juz!
Poza tym przez ostatnie kilka dni wciagnelam sie w thriller Agaty Christie, hehe mialam taka jazde ze balam sie doczytac do konca. W momencie jak morderca sie czail za drzwiami ofiary (oczywiscie w ciemnym pokoju, bo awaria pradu) moja cora z hukiem upuscila kubek z mlekiem i wylala...myslalam ze zawalu dostane.
Chyba sie przerzuce na jakas lzejsza lekturke...