reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Karina no to sie wzielas wreszcie za te ubranka, ja mialam plan na dzis ale pogoda nieciekawa i nie mam gdzie suszyc wiec po raz kolejny musze to przelozyc:wściekła/y:
Kasia teraz juz raczej na bierzaco bede z wami :-)
Martolinka niezle wymyslili z tym zakazem a dzieciaki i tak se poradza;-)
Ja tez cykora dostalam ze jeszcze nic nie spakowane:szok: ale juz walizke ze strychu przytargalam wiec jakies postepy sa;-)
Mum to be witaj w klubie nie jestes sama, mam nadzieje ze zdazymy...

reklama

karina
dziękuje za pamięć :happy2: jestem i czytam cały czas, ale u mnie nie wiele ciekawego więc nie mam co pisać. Dziś basen, pranie, sprzątanie...ogóllnie ogarneła mnie mania sprzątania wszystkiego...szafy itp. Teraz prubije sie stopniowo przekopać przez stertę kartonów i worów nie rozpakowanych jeszcze po przeprowadzce...straszne jak człowiek obrasta w niepotrzebne rzeczy...
U mnie juz od kilku tygodni wszystko czeka na wielki dzień, czasem to juz zapominam że ta ciąża sie kiedys skończy...a ciekawe bardzo kiedy się skończy...coś się nie zapowiada że prędko ;-)

cześć brzuszki..!

ja mam chwilowy przystanek w McDonalds na obiad ;) baaardzo zdrowo!

po pierwsze - kivinko 3mam kciuki bardzo bardzo...! moze juz za kilkanaście godzin bedziesz Mama na całego..! :*
ale daj znać co z tym spojeniem, bo ja tez mam o to podejrzenia..

zeberka[/B. gratulacje kochana.....!!!!!! :happy: witaj na świecie Szymonku!

na chwile was zostawiam a tu TAKIE newsy..!
kurcze chyba sie powoli zabiore za ta torbę do szpitala .... ale w przyszłym tygodniu będę miała chwile dopiero ;)

afi
wiem co to bodziaki, ale kupiłam młodemu taki wyglądający jak koszula z guzikami i kolnierzykiem co nie wyglada jak bielizna :D
ale moze jak pisze magda bedzie juz na tyle ciepło ze wystarcza do tego spodenki i cacy :tak:

a od kiedy uzywalyscie rajstop..? potrzebne są w ogole?

magda fajne ze sie spotkałas z darucha..! a ona ma z chłopcami mniejszy brzuszek niż ty..?

ziewaczka mamy dostać ten monitor od tesciowki :)
a kupilas bezprzewodowy czy normalny..?

Karina ooo widzisz, to tak miało być żeby meble poprzestawiac :tak:! :)

emilia ach ja kocham iphona..! odkąd tylko wyszły to jestem od nich totalnie uzalezniona..
sciagaj aplikacje BB na tel, bedzie Ci smigal szybciutko i jak ja bedziesz mogła nocna pora na bb siedzieć :D

kasiagaw kurcze tez tak masz, ze tesknisz za eMekiem jak w wychodzii? ja wczoraj aż sie musialam powstrzymywać żeby do niego nie dzwonić :D

renatal mysle ze zawsze warto miec dodatkowe papiery, mogą sie przydać :)

dobra lasencje, tyle na razie bo jeszcze muszę suszarka kupic w leroy'u i na SR .. buziaki!

ale mam doła!!!!!!!!!!!!
Napisałam o tym na dolegliwościach, ale w skrócie chodzi o rozstępy na brzuchu:(:(
3 tygodnie do porodu, niech to szlag!!!!!!!!

Z pozytywnych rzeczy zrobiłam dziś pyszną babkę ziemiaczaną lub blaszaka ( różnie ludzie to nazywają) na obiad

Julianna ja się jutro biorę za przeglądanie piżam, szali itp. także porządki szafowe ruszyły pełną parą...już nawet sobie przygotowałam wielki koc i mam zamiar rozłożyć się z tym na łóżku i układać...

sonisia no też tak mam! Jak tylko eMek wychodzi to nie wiem co ze sobą zrobić i wynajduje sobie różności, żeby tylko się nie nudzić...

g_agnes głowa do góry....rozstępy bledną i można je naprawdę skutecznie zakryć...ja mam na cycuchach...

Właśnie wciągnęłam kanapkę z subwaya - była przepyszna i idę poodkurzać, bo za chwilę ma kumpela wpaść na kawkę i pokazać mi zdjęcia z nart. Zawsze jeździłyśmy razem, więc pewnie łezka mi się w oku zakręci...

Miłego wieczorku:)

Gagnes-dokladnie ja tez jestem pod wrazeniem szybkiego porodu u Zeberki, zdaje sie ze sezon dla kwietniowek sie otworzyl na dobre...
Martolinka-to fakt, moja siostra, mama i ciotka pracuja w liceum i gimnazjum i czasami bardzo narzekaja ze do nocy sie przygotowuja do zajec. Dziedziny rozne polonistka, anglistka i biolog i narzekaja tak samo wiec to chyba nawet od przedmiotu nie zalezy.
Kivinko-kciuki zacisniete!
MamiDo-to moj maz zawsze robi takie rzeczy np. ostatnio znalazlam kawe w zarazarce :baffled: Glowa w chmurach...wiec to sie zdarza nie tylko ciezarnym :-D A wiadomosc o Zeberce rewelacja z samego rana :-) Wyglada jakby wszystko poszo ladnie i gladko.
EmiliaS-ja tez mam iphona i powiem Ci ze sie uzaleznilam, wszystko na nim robie, zdjecia, BB, internet, nawet odpalam gielde i zciagnelam sobie program farmaceutyczny, takze jestem zachwycona, wszystko z tym malym bubelkiem mozna a miesci sie do kieszonki w torebce :-)
Kasiagaw-ten "swaddle' jest w sumie podobny do rozka ale jest z miekkiego materialu, moj rozek jest sztywny-ma wkladke z kokosa na pleckach a ten swaddle jest bez glowki i z bawelny bardziej do spania a nie noszenia. Choc rozek moze byc i do noszenia i do spania tez.
Sonisia-ja tez mam bodziaki jako bluzeczki, nie tylko jako bielizne ale na te body mozesz spokojnie dac sweterek/bluze lub kocyk. Do takich bodziakow mam spodenki i skarpetki lub polspiochy (spodenki z nozkami). W sumie takiego bobasa ubierasz podobnie do siebie (z wyjatkiem pampersa :-D).

A ja dzis mialam wizyte, wszystko okey ale po porannej wiadomosci o Zeberce napalilam sie na rodzenie a tu mnie troche ostudzili, ze "tylko dzidzia wie kiedy wyjdzie ale...prognozuja ze dotrwam spokojnie do terminu" Damn it! jeszcze 3 tygodnie i 2 dni, ja chce juz! :-p
Poza tym przez ostatnie kilka dni wciagnelam sie w thriller Agaty Christie, hehe mialam taka jazde ze balam sie doczytac do konca. W momencie jak morderca sie czail za drzwiami ofiary (oczywiscie w ciemnym pokoju, bo awaria pradu) moja cora z hukiem upuscila kubek z mlekiem i wylala...myslalam ze zawalu dostane. :-D Chyba sie przerzuce na jakas lzejsza lekturke...

Hej Dziewczynki!

Kasiagaw nigdy nie bylam wielka fanka technologii ale jak zobaczylam tego nowego iphona to jakos nie moglam odpuscic:) :) Na narty jeszcze sie nie raz wybierzesz wiec glowa do gory, ani sie nie obejrzysz a bedziesz zabierala Zosie :)

Mum to be ja od jutra piore i moze w ten weekend sie zaczne pakowac ;) wiec nie jestes sama!

Sonisia BB juz zainstalowane :) :) nie wiedzialam nawet, ze jest taka aplikacja!

Maly mi dzisiaj ladnie daje popalic, 10 ruchow to chyba mam na minute, a nie na godzine :) :)
Wlasnie wrocilam z malych zakupow z plynem do prania i do plukania i od jutra jak bedzie pogoda to lecimy z praniem! Zapomnialam dzisiaj rano napisac ze snilo mi sie w nocy, ze malenstwo juz bylo z nami i spalo sobie w lozeczku. Tylko o dziwo byla to dziewczynka :) w snie jakos mnie to nie zdziwilo, ale po przebudzeniu zaczelam sie zastanawiac co by bylo gdyby...

Iza ja chyba tez sie niedlugo uzaleznie :) Gratki udanej wizyty, ja tez ostatnio bylam i raczej wczesniejszy porod sie nie zapowiada...

Milego wieczoru :****

Ostatnia edycja:
izka ja mam właśnie taki miękki rożek z możliwością włożenia wkładu kokosowego, więc myślę, że spokojnie Zosia będzie mogła sobie w nim śpiochać...tymbardziej, że on jest taki kołderkowaty...co do Agaty Christie to ja po przeczytaniu "Dziesięciu murzynków" miałam dosyć i już więcej do takich dreszczowców nie wróciłam, bo normalnie do dziś się oglądam za siebie jak sobie o tej książce pomyśle...:-D:-D

Emilia co do nart, to myślę, żeby już na następny sezon się wybrać do Czech z Zosią i eMkiem, bo będziemy się zmieniać i jeździć jeden dzień ja, a drugi Mąż, więc Zosia szybko wyfrunie z nami na pewno :tak::tak:

reklama
sonisia taki przewodowy ten monitor angelcare z jedna plytka, moja mama kupila dla wnusi:)
gagnes no to mnie przerazilas tymi rozstepami, to ja mam 2 tyg do terminu porodu i mysle sobie jak dobrze ze mnie ominely te wstretne rozstepy, juz czasami zapominam o smarowaniu nawet, a tu takie cos...masakra, wspolczuje:(
izka ja nie ogladam ani nie czytam horrorow w ciazy, chyba by mi wody odeszly ze strachu, no to mialas przezycie z tym kubkiem:D

zaraz zasiadamy z emkiem do ogladania kota w butach, mam nadzieje ze bedzie rownie fajny jak szrek, kuzyn mnie dzis odwiedzil, siedzial 3 godziny i myslalam ze juz go wyprosze bo ze zmeczenia chcialo mi sie plakac i zaczelam sie trzasc... nie nadaje sie juz na dluzsze pogawedki;/

Do góry