reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Magda
może i to prawda ze powinno się wstać szybciej, ale to już nie jest zależne od pacjentki tylko szpitala..
ja już też ubrałam Mateusza na wiosnę i cieszę się ze mam wszystko kupione i nie wypadną nam żadne zakupy po porodzie bo jednak będzie to utrudnione
Kivinko
gratuluję że próba się powiodła:-D

reklama
czesc dziewczynki,
melduję się tylko, zyję... w dpukaku ofcourse ;-)
Nie udzielam się ostatnio ale czytam Was codziennie i trzymam kciuki, szczególnie za nasze bliźniakowe bohaterki :)
Ja mam ostatnio doła, rwa kulszowa uziemiła mnie prawie, nogi drętwieję, spuchłam i gęba zmieniona- to chyba top co kivinko pisadła - tak miałam przed pierwszym porodem teraz też jak chomik wyglądam....poza tym spać trudno, duszę się normalnie , i nie wiem czemu, okno mam optwarte a oddechu złapać nie mogą nawet w dzień... i jakiś skurcze od kilku dni około 4 nad ranem atakują ... czuję ze godzina 0 tuż tuż....:shocked2:
Miłej niedzieli dziewczyny!

kivinko no to gratuluję udanej nocki...biedactwo z tą opuchlizną...już niedługo...

lene Ty podobnie jak Kinga już niedługo finiszujesz, więc trzymam za Ciebie kciuki i nie daj się tej rwie kulszowej...

magda miłej niedzieli z rodzinką!

robaczku
jak samopoczucie? jejku nie chce mi się wierzyć, że to już niedługo Twój termin...ja już też z nicierpliwością czekam na swój...już bym tak bardzo chciała mieć Zosie przy sobie...

afi jak tam brzuchol po bilardzie?

My dziś mieliśmy lokatora na noc, bo eMka kumpel został u nas...Chłopaki ostro wczoraj poszaleli i musiałam się nimi w nocy zająć, bo posnęli w takich pozycjach, że myślałam, że z nich pęknę...Nie szło ich ruszyć, więc w ruch poszedł ZRASZACZ do kwiatów...dopiero lekki prysznic ich obudził i nakłonił do przeniesienia się do łóżka...:-D:-D

Zmykam na ogródek się wyłożyć na leżaczku, bo piękne słonko za oknem.

Miłego dnia Brzuszki...korzystajcie z cudownej wiosenki:)

kasia: już sobie wyobrażam Cię z tym zraszaczem :))) dobrrre
kivinko mi też kilka dni temu zrobiły się serdelki a obrączki nie noszę już hoho nie pamiętam od kiedy :).. zapomniałam Wam napisać, że w domu mam szpital, mąż i córa na antybiotyku...ja ogarniam się coraz bardzioej, stresuję porodem i zastanawiam czy będzie cc jak za pierwszym razem czy sn jednak... szwagierka wysłała paczkę z USA dla małego, już nie mogę się doczekać :)
Darucha daj cynk co tam u Ciebie i chłopaków? jak szpitalne życie?

kurde skasowalam sobie takiego długiego posta .. pfff

kasia jak eM..? funkcjonuje? :D
po takiej nocnej pobudce? :laugh2:

super taka piekna pogoda .. kurcze ja z radością wlozylam wczoraj gdyby sweter zamiast tego przyciasnego zimowego płaszcza :p

ale dzisiaj jakoś słońce wstydliwe.. mam nadzieje ze u was odwrotnie i ze grill wypali!! :)

kivinko noo oo, do 3 x sztuka. :D:D ale na porodowke jeszcze sie nie wybierasz? :p nie ma co.. :)

a temperatura dla maluszka najlepsza od 19 do 22 st :)

lene noo tylko sie cieszyć ze juz niedługo przytulisz swoje malenstwo..!

robaczek a jakie plany na dzisiaj?

magda ja natomiast o tej godzinie zostalam zbudzona przez eMka i oglądaliśmy sobie tv do 10.. :) uwielbiam miec go koło siebie, bo w tygodniu to nie ma szans.

aaa no to jak inny fryc to kaszana :D ja muszę swoje podciac bo wstyd z takimi wiorami na głowie ;)

teraz leze sobie pod kocem, okno na osciez otwarte i ciesze sie swiergotem ptaków .. :)

po południu jedziemy z eMkiem na randkę, a przy okazji chce kupic jakis płyn do prania bo w tygodniu powoli zacznę pranie dla młodego - przynajmniej ciuszki do szpitala :tak:

widze brzuchatki ze w pelni korzystacie z wiosny, taka tu cisza :))

Ostatnia edycja:
Witajcie :-)
Słoneczko dziś jakoś się nie może przebić, ale jest przyjemnie ciepło więc i tak fajnie :-)a poza tym siedzę na uczelni więc w sumie nie ma różnicy ,bo i tak nie mam jak skorzystać z takiej pogody ;-) teraz mam okienko i na 16 ponownie jadę i do 21 :tak: poza tym jestem po poważnej rozmowie z Tosią ,że ma grzecznie siedzieć w brzuszku do 30-tego marca do południa minimum :-D , bo mam 30-tego na 11:00 zaliczenie z rachunkowości i chciałabym mieć to za sobą przed porodem (oryginalny termin zaliczenia 15-nasty kwietnia więc w ogóle kichowaty i z babka powiedziała, że moge napisać wcześniej jak chce ;-)) Nie dam rady teraz na spokojnie odp więc miłego dnia , spacerowania i leżakowania :-)

Ostatnia edycja:
cześć dziewczyny!
Ja tylko na chwilę się przywitać i życzyć milutkiej niedzieli! :-)
Chyba w całej Polsce dzisiaj tak PIĘKNIE!!! Ja mimo, że zakatarzona nie mogłam skorzystać z okazji i nie wyjść na spacer z eMkiem. Tylko, ze ten ma dzisiaj nockę i musieliśmy wracać, żeby coś zjadł i zdrzemnął się przed robotą. A teraz z mamą lecę gdzieś do lasu :-p:-)
Odezwę się pewnie wieczorkiem! Buziaki!

Kasia
ja podobnie jak Kivinko i Lene zaczynam nabierać wody.. widze po dłoniach nogach itp no i nie moge się już doczekać bo wiem że najpóźniej 30 będę mieć synka po tej stronie brzucha
najgorzej jest w nocy, bo strasznie mi biodra cierpną i źle się śpi, na plecach już w ogóle nie śpię a strony musze co chwilę zmieniać ale odliczam już dni a nie tygodnie i to mi dodaje sił:-)
Lene
zdrówka dla męża i córki!
ja czekam na paczkę od ciotki z włoch więc mamy podobnie;-)
Sonisia
ja dziś leniu****ę;-) Mateusz się już trochę dotleniał z mężem na podwórku, teraz śpi i jak wstanie to moze na pizzę skoczymy.. już za mną chodzi od jakiegoś czasu i pasuje zaspokoić tą zachciankę:-D
udanej randki;-)

wiosna pobudziła do życia kwietniówki i pustki na bb;-)

Witajcie :tak:

nad morzem teraz słoneczko dopiero sie przebiło. Antek spi , M tez a ja mam spokój;-)

Sonisia tego łososia kupiłam w Auchan przy kartuskiej w Gdańsku;-)

Tylko tyle , bo Twój Styl czeka na mnie do poczytania;-)

reklama
Witam Brzuchatki;)

kivinko świetnie że nocka udana:D ja mojemu zapowiedziałam że teraz tydzień spędzamy w łóżku bo chce już urodzić:p

lene współczuję tych wszystkich dolegliwości

kasia no to miałaś wesołą nockę;) a teraz wylegiwanie się na słoneczku, zazdraszczam strasznie;)

sonisia to masz domową wersję "kasiowego leżakowania w ogrodzie"?;) udanej randki życzę!

Pogoda świetna w ten weekend i od razu samopoczucie lepsze u Was dziewczęta, mam wrażenie;) Ja dziś już po spacerku, niestety samotnym bo małż się zbuntował i stwierdził że po wczorajszej wycieczce nie ma siły. Ostatnio jestem nie do zdarcia więc pomykałam sobie po parku kilka ładnych godzin. Co do wciśnięcia się w spodnie- byłam w mega szoku bo jak tylko zaczął mi rosną brzuch spodnie przestały wchodzić a tu taka niespodzianka;) Dziś chciałam iść za ciosem i wyciągnęłam z dna szafy spódniczkę na ten wiosenny spacer ale ona niestety nie chciała współpracować:/
Po spacerku chwila odpoczynku i zabieram się za ciasto drożdżowe z twarożkiem a później chyba strojenie kąciku Kuby mnie czeka.
Miłego dnia kobitki!;)

Do góry