reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Dziękuję tym, co trzymały kciuki :-)
Jestem po usg, widziałam 3 mm dzidzię i tyle w zasadzie ;-) lekarz powiedział, że się pospieszyłam trochę i zaprosił mnie za 2-3 tyg. Ale i tak się cieszę, że zobaczyłam tą kropeczkę.
odebrałam wyniki z laboratorium - czy ktoś z Was ma Hashimoto? wyszło mi bardzo niskie tsh, 0,016. M-c temu jeszcze było w normie....nie wiem, czy się martwić, a do endo dostać się nie łatwo....
Ja mam hashi.
Czemu podejrzewawsz u siebie ta chorbe? Samo tsh wg mnie sugeruje nadczynnosc, do diagnozy o hashi brakuje ci jeszcze wynikow przeciwcial, usg i diagnozy endo.

reklama
Bunny nie wiem , czy te badania sa tez na NFZ....

paulusia jak sie chodzi na prywatne wizyty do gina to trzeba płacić i za badania, w przychodni uznają tylko skierowania od lekarzy z ich danej trzychodni, przynajmniej u mnie tak jest. też za każde płaciłam ale coż, wszystko dla naszych maleństw :)
:tak:dokładnie tak . Mój gina jest na emeryturze , ma prywatny gabinet a co za tym idzie brak umowy z NFZ.Mam do niego na tyle zaufania , ze nie zmienie choc słono kosztuje. USG ma nowiuśkie w gabinecie. moze nie trafiłam na odbrego lekarza na NFZ

magdusia robią usg na Nfz ale przysługiwały tylko 3 na całą ciąże jak było wszystko ok i dlatego chodziłam dodatkowo prywatnie, a lekarza miałam super tylko teraz gdzieś zaginął i muszę zmienić:/ W tej ciąży też zamierzam chodzić na Nfz i ewentualnie na usg prywatnie bo za pieniążki wydane na gina wole coś bobaskowi kupić a sporo tego będzie:):)Trzymam kciuki za wizytę:):):)

Ostatnia edycja:
magdusia robią usg na Nfz ale przysługiwały tylko 3 na całą ciąże jak było wszystko ok i dlatego chodziłam dodatkowo prywatnie, a lekarza miałam super tylko teraz gdzieś zaginął i muszę zmienić:/ W tej ciąży też zamierzam chodzić na Nfz i ewentualnie na usg prywatnie bo za pieniążki wydane na gina wole coś bobaskowi kupić a sporo tego będzie:):)

ok, teraz mam rozjaśnioną sytuacje :) ja jak podliczyłam też sie zastanowiłam ale jednak zostanę u mojego zaufanego :)

Witam dziewczyny!
Juz wczesniej sie przedstawialam, ale jakos ciezko mi z euforia podchodzi do tej ciazy, wiec tylko podczytuje. To juz moja czwarta ciaza, a tylko pierwsza byla udana, stad ten strach i brak wiary w powodzenie. Na usg bylam juz w 6 tc i widzialam pecherzyk, do piatku tez beta rosla cudnie. Dzisiaj mam wizyte wieczorem i wlasnie dzisiaj piersi bola mniej i koszmarnie dokuczajace wczesniej wrzody nagle jakby odpuscily - i to calkowicie. Pewnie dzisiaj nie uslysze dobrych wiadomosci. Ale postanowilam do Was napisac i choc troche nacieszyc sie byciem kwietniowka!

Mocno trzymam kciuki za pozostale dziewczyny, ktore maja dzisiaj usg :)

Kinga rob szybko bete i bedziesz wiedziala co i jak. Jestem ostatnio fanka tego badania, hehe

Ja do gina tez chodze prywatnie, jest swietnym specjalista i bardzo nowoczesny sprzet. I wlasnie najgorsze to placenie za badania rkwi/moczu. Ogromne pieniadze sie zostawia w laboratoriach.

magdusia widze, ze "wiekowo" ciaze mamy podobne, jestem bardzo ciekawa co dzisiaj zobaczysz :)
Kinga trzymam kciuki z calej sily!

A tymczasem umieram z tego upalu, nie moge sobie miejsca znalezc, zjadlam dzis tylko jogurt naturalny i wszystko zwrocilam, masakrycznie sie czuje... :(

Tez chodze do gina prywatnie, ale jak mialam zrobic morfologie, ob, cukier i mocz to poszlam do ogolnego, powiedzialam, ze jestem w ciazy i on dal skierowanie na badania bezplatne

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja mam hashi.
Czemu podejrzewawsz u siebie ta chorbe? Samo tsh wg mnie sugeruje nadczynnosc, do diagnozy o hashi brakuje ci jeszcze wynikow przeciwcial, usg i diagnozy endo.

Miałam hashi zdiagnozowane ok. 1,5 roku temu...stąd już wiem, że mam.
I dlatego tym bardziej martwi mnie ten wynik tsh...Co o tym sądzisz?

reklama
Dziewczyny poradzcie, dzisiaj na bieliźnie zobaczyłam brązowe plamienie, nie wiem co mam robić nie jest tego dużo ale mimo to strasznie się boję o moje maleństwo. Jestem sama w domu z małym i nie wiem co mam robić.
Ja tak miałm wczoraj, mój gin na urlopie w przychodni rejonowej nie mam USG, wiec poszłam prywatnie do obcego gina, uspokoiłam się, choć zapłaciłam 150zł za wiztyę i 100 za USG - masakra! Co do wizyt prywatnych ja kiedyś chodziłam do swojej gin prywatnie, ale poszukałam w internecie i zalazłam gdzie przyjmuje na NFZ i tym sposobem mam swojego, sprawdzonego lekarza za darmo. Z USG w moim przypadku nie ma żadnego problemu, robi mi kiedy poproszę, np ostatnio w 5t.c. mimo że powiedziała że nie wiele będzie widać i że zrobimy następne za 3 tyg, tak więc co gin to obyczaj... A z tymi badaniami to juz w ogóle szok...wczoraj ten prywatny gin mi wypisał jakie badania mam zrobić i wyszło 450zł! Wole iść do swojej i wziąć skierowanie...

Do góry