reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

sonisia my dzisiaj chyba nie pospimy :D ja jak ukladam sie na bok gdzie on ma stopki to mnie bombarduje maluch jeden, a z kolei tam gdzie ma glowe cholernie sie boje wiec spie w kojcu na prawym boku podlozona poducha pod brzuch, zawinieta miedzy nogami, zeby malemu nie ciasnic i jakos da sie przezyc :)
jestem strasznie glodna .... ah :(

a Brunio jak sie trzyma ?

reklama
Sonisia nie przejmuj sie:) Moja mama opiekuje sie dziewczynka, ktora ma szpotawosc jednej stopki, juz taka sie urodzila. Dziecko ma juz prawie dwa latka, normalnie sie rozwija i chodzi i skacze i biega, tylko czasami sie przewraca, ale ma specalne buciki ortopedyczne i zajmuje sie nia ortopeda i wszystko sie cofa, za jakis rok ponoc ma juz nie byc sladu po tym. Lekarze powiedzieli ze moze juz tak mialo byc a moze mala gdzies wcisnela stopke jak byla jeszcze w brzuchu i ta sie wykrzywila lekko.

Heloł ciotki:-)!

Agata- dobrze, że jesteś, mam nadzieję, że Ty i maluchy czujecie się dobrze. Jak będziesz miała chwilkę to napisz więcej, bo my tu wszystkie myślimy o WAS!!!!

Sonisia- Nie martw się na zapas! Twój mały na pewno tak ułożył chwilowo nóżkę, więc nie warto się stresować mówię Ci:tak:

Ewela- witaj w klubie, ja zalałam rękę sosem z gołąbków, ale jakoś lodowata woda mi pomogła i nic mi się nie stało. Ja od wczoraj na lekkiej dietce, tzn. ograniczam się z jedzeniem, gdy nie jestem głodna. Bo z nudów podjadam z lodówy jak dzikus. Szczególnie serki i sery;-)

reniuszek- ja jakoś nie mam zaufania do staników z allegro, jednak kurde wolałabym przymierzyć...
Aaaaa i powiem Ci, że Filip przeszedł dzisiaj sam siebie, dwa razy budziłam się w nocy, tak mocno walił. Jestem w szoku ile on ma siły, no kurde i po kim to takie ruchliwe ja się pytam???? Bo chyba nie po tatusiu:-p:-p:-p

agata89- szacun za fryzurę!!! Jesteś jednak luzara:-) Ja muszę raz na jakiś czas zmienić coś we włosach. Miałam już wszystkie kolory i prawie wszystkie długości:-)

No a dzisiaj ma być -6/-8 stopni co oznacza, że nie wychodzę z domu:-p:-p:-p:-p:-p

Dzień dobry:)

Widzę, że dzisiaj nie jestem pierwsza;) Ja na razie tylko na chwilę, bo trzeba ogarnąć mieszkanie przed wizytą księdza...Ech, ciekawe jacy są, bo w lecie wymienili cały skład u nas w parafii i będzie jakiś nowy. Bo tak na kazaniach, to strasznie nudny:crazy:A tak poza tym to ciąg dalszy leniuchowania:)
Pauletta - w Krk zimno jak nie wiem; byłam na chwilkę w sklepie po bułeczki...brrr...chyba się już dzisiaj nigdzie nie ruszam:-)
sonisia - mam nadzieję, że jednak Bruno tylko tak się ułożył i wszystko będzie OK :tak:
ewela - współczuję oparzenia; ja sobie tak poparzyłam rękę w zeszłym roku i niestety został ślad:-(

Miłego dnia wszystkim:-D

reniuszek tez w nocy robiłam juz listę rzeczy które dzisiaj zjem na śniadanie :D :D
w końcu obudzilam sie na plecach, ale ginek powiedział ze powoduje to ucisk na żyle główna i ja mogę być lekko nie dotleniona, a przez to macica tez więc zakaz na całego z tym ;) moze to takze powodować także częstsze stawianie sie macicy, więc muszę cos pokombinowac.

bruno dał ładnie spać, wiedział ze mama sie martwi i nie dał popisu.

ziewaczka dzięki za info, ale tak sie naczytalam w necie o leczeniu ze szok .. żeby takiemu maluszkowi ścięgna Achillesa przecinac i w gipsie.. :sad: jestem przerazona.
pójdę po weekendzie na konsultacje usg do specjalisty genetyka w 3d, żeby dokładnie małego jeszcze ogladnal i mam nadzieje ze te stopki kochane jednak obydwie są proste .. nawet nie przypuszczalam ze stopki są takie ważne na badaniu..!

pauletta to trzymam kciuki za silna wole :)
a filipek ruchliwy pewnie po Tobie :tak: lobuz mały. bruno jest jednak po obudwojgu rodzicach grzeczy w łóżku i stara sie w nocy (po godzinach szczytu ruchliwosci) grze czne spać :happy:

karina ostatnio w dd TVN była "etykieta" podczas koledy.. najbadziej spodobało mi sie ze strój "wizytowy" i a kapcie to najwieksza obraza :D:D:D mam nadzieje ze nie dasz sie zwariować :p

idę sobie i malemu humor poprawić jakimś dobrym śniadaniem :)

Hej dziewczyny!
Do nas wczoraj wpadły na chwilę znajome z fundacji zwierzakowej, dostaliśmy pakę pampersów i album dziecka (wstawiłam zdjęcie na zakupowym). Było miło, dawno nikt nas nie odwiedzał, więc przyjemny wieczór.
Za to dziś rano popłakałam mężowi w rękaw, bo dotarło do mnie, że jak urodzę i będę w szpitalu, to cała rodzina i tak będzie za granicą.. I tak przykro mi się zrobiło, że poza nim i jego rodzicami nikt mnie nie odwiedzi w tym szpitalu...:-(
karina26 - co do księży to ja mam jednego w rodzinie i jak pojechałam do niego do Rzymu autostopem, to normalnie do 2-3 w nocy siedzieliśmy, piliśmy wino i gadało mi się z nim tak dobrze jak z nikim :tak: Fajny czas, strasznie dobrze wspominam!
sonisia, reniuszek - co do staników, to ja zaczynam się trochę martwić. Na początku ciąży piersi jak balony, a teraz znowu malutkie, minimalnie większe niż przed ciążą...

Miłego dnia brzuchatki!

sonisia - noo z tymi kapciami to ciekawe...:rofl2:mam tylko nadzieję, że zacznie wizytować od góry i mi nie naniesie śniegu i błota do domciu;-)
kivinko - są różni księża:) (na szczęście); mój mąż ma brata ciotecznego księdza, ale z nim to by się tak na pewno nie pogadało...jak mieliśmy ślub, to sam się władował do prowadzenia mszy; mina mojego proboszcza była bezcenna:eek:

Pauletta ja tez kupuje w butiku z bielizna, bo zawsze na miejscu sie okazuje, ze potrzebuje rozm wiekszy :-D:-D:-D a mam taki sklepik gdzie maja wszystkie staniki Alles i sa bomba :)) u mnie tez mroz - kurtka jednak sama sie rozpina :-D
karina lekkiej koledy !! :)
sonisia ja mam sposob jak sie ulozyc, zeby lezec lekko bokiem i troche na plecach :D ale majstruje przy tym z kojcem i leze na plasko w pozycji pochylonej na bok, zeby nie uciskac :D
juz zjadlas sniadanie ?? :-) ja dalej obmyslam plan ... Maksymis tez byl grzeczny - spi wtedy kiedy ja spie, budzi sie razem ze mna - kocham go za to ! zeby tak juz zostalo :D
mam nadzieje, ze wszystko bedzie okey i usg w trijwymiarze pokaze wiecej i bedzie prawidlowo ! NO BRUNO - slyszysz ??! :)):*
co do przyjmowania koledy czytalam o tym rowniez :D karina pamietaj na galowo w wyjsciowych butach !!
kivinko nie martw sie piersiami na poczatku zwykle puchna i bola, pozniej sie normalizuje :) niektorym rosna kilka rozmiarow, innym nie , ale nie ma to zadnego wplywu na pokarm !! :* fajna wycieczka do rzymu stopem :D ja w tym roku planowalam do hiszpani ale jakos takos wyszlo, ze o ciazy sie dowiedzialam i zle przechodzilam pierwsze miesiace :D o porod sie nie martw i pobyt w szpitalu , na pewno Cie ktos odwiedzi jak sie dowie, ze masz malenstwo !! ZOBACZYSZ! :) kolezanki masz super :))

:)ide na sniadanki :tak:

Dzieciaczki przecudowne:))) kochane maleństwa! raz jeszcze gratulejszyn Agata!
kivinko: wiem, że miłe takie odwiedziny! do mnie często mój szef dzwoni i pisze, że beze mnie tak pusto i inaczej :(( a ja nawet na kawę nie mogę wpaść do nich przez te skurcze.... i kochaną szyjkę..... tak poza tym maleńka to już za kilka dni wpadasz w 32 tydzień:))) a wiesz, że to magiczny tydzień ;-):-)
Sonisia, Reniuszek.. widzę, że zachciewajki ciążowe pełnąparą ;) ja póki co apetyt na słodkie i na owoce i warzywa:) wczoraj przed snem 3 kiwi i 2 manadrynki wciągnęłam... już myślęo jakiejś dobrej sałatce jarzynowej....

Ja dziś kiepsko się czuję, chyba jakieś choróbsko mnie bierze...głowa pęka, zatoki zawalone... oby szybko sobie poszło...
Kasia pisała, że 36 tydzień i stosuje naturtalne metody wywołanie porodu ;) spokojnie kochane- przynajmniej do 37!!!;-):-)... a tak serio ja też czekam aby dotrwać do bezpiecznego terminu i jak stuknie mi 37 to od razu biorę się za okna, szafki, i całą resztę... i wcale nie dlatego coby szybciej urodzić, ale raczej dlatego, że teraz nic mi nie wolno... i mimo, że mąż się stara to chałupa zapuszczona jak nie wiem co ;)
Reniuszek odnośnie fenka to biorę ten isoptin 15 minut wcześniej i nie mam jużtakiej rzeźni... pierwszy dzień brałam razem z fenkiem i może dlatego jeden nie zaczął działać...w każdym razie dzięki dziewuszki za rady :)))
Sonisia! no pewnie, że szkaj konsultacji! wiesz, że co lekarz to opinia! nie nakręcaj siętylko marsz do jakiegoś super speca! gdybyś mieszkała koło mnie poleciłabym Ci mojego guru;-)... zresztą za tydzień mam kontrolę szyjki i jak coś drgnie znowu to szpital... ale ja przed tym znowu mam zamiar skonsultować to z moim super ginem:tak:... bo jednak jemu ufam bardziej niż mojemu prowadzącemu.....nie prowadzi on mojej ciąży tylko ze względu na cenę za wizytę.. musielibyśmy się zapożyczyć...no ale jak mus to mus i nie ma to tamto ;)
Ja mam jutro imprezę u szwagra w lokalu- 40-dziecha i najchętniej bym się z domu nie ruszała... no ale z grzeczności trzeba pojechać i posiedzieć.... bo inaczej siostra by mnie chyba wyklęła;) ... a nie uśmiecha mi się tam jechać ze względu na nakaz odpoczynku i szyjkę... no ale moja familia nie kuma raczej moich dolegliwości i myślą, że to jakieś wymysły są.... :no::wściekła/y:

reklama
Witajcie Brzuchatki,

Zdjęcia Jasia i Marcelinki po prostu przecudne-niech rosną zdrowo kruszynki:-)
Sonisia- nie martw się na zapas, ja też myślę, że Bruno się po prostu tak ułożył:tak:
CobraOna- żeby dzieciaczek był dobrze odżywiony, to musi mieć dobry przepływ w pępowince, a temu pomaga leżenie na lewym boku- niektórzy ginekolodzy przepisują też preparaty na poprawę krążenia, właśnie w tym celu.
Ewela- współczuję oparzenia- olejem to paskudnie boli, bo przez to że tłusty to się dłużej trzyma skóry:sorry:
Reniuszek- fajny taniec Maksymilianka-super pamiątka taki fimik

Do góry