reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

sonisia my dzisiaj chyba nie pospimy :D ja jak ukladam sie na bok gdzie on ma stopki to mnie bombarduje maluch jeden, a z kolei tam gdzie ma glowe cholernie sie boje wiec spie w kojcu na prawym boku podlozona poducha pod brzuch, zawinieta miedzy nogami, zeby malemu nie ciasnic i jakos da sie przezyc :)
jestem strasznie glodna .... ah :(

a Brunio jak sie trzyma ?

reklama
Sonisia nie przejmuj sie:) Moja mama opiekuje sie dziewczynka, ktora ma szpotawosc jednej stopki, juz taka sie urodzila. Dziecko ma juz prawie dwa latka, normalnie sie rozwija i chodzi i skacze i biega, tylko czasami sie przewraca, ale ma specalne buciki ortopedyczne i zajmuje sie nia ortopeda i wszystko sie cofa, za jakis rok ponoc ma juz nie byc sladu po tym. Lekarze powiedzieli ze moze juz tak mialo byc a moze mala gdzies wcisnela stopke jak byla jeszcze w brzuchu i ta sie wykrzywila lekko.

Heloł ciotki:-)!

Agata- dobrze, że jesteś, mam nadzieję, że Ty i maluchy czujecie się dobrze. Jak będziesz miała chwilkę to napisz więcej, bo my tu wszystkie myślimy o WAS!!!!

Sonisia- Nie martw się na zapas! Twój mały na pewno tak ułożył chwilowo nóżkę, więc nie warto się stresować mówię Ci:tak:

Ewela- witaj w klubie, ja zalałam rękę sosem z gołąbków, ale jakoś lodowata woda mi pomogła i nic mi się nie stało. Ja od wczoraj na lekkiej dietce, tzn. ograniczam się z jedzeniem, gdy nie jestem głodna. Bo z nudów podjadam z lodówy jak dzikus. Szczególnie serki i sery;-)

reniuszek- ja jakoś nie mam zaufania do staników z allegro, jednak kurde wolałabym przymierzyć...
Aaaaa i powiem Ci, że Filip przeszedł dzisiaj sam siebie, dwa razy budziłam się w nocy, tak mocno walił. Jestem w szoku ile on ma siły, no kurde i po kim to takie ruchliwe ja się pytam???? Bo chyba nie po tatusiu:-p:-p:-p

agata89- szacun za fryzurę!!! Jesteś jednak luzara:-) Ja muszę raz na jakiś czas zmienić coś we włosach. Miałam już wszystkie kolory i prawie wszystkie długości:-)

No a dzisiaj ma być -6/-8 stopni co oznacza, że nie wychodzę z domu:-p:-p:-p:-p:-p

Dzień dobry:)

Widzę, że dzisiaj nie jestem pierwsza;) Ja na razie tylko na chwilę, bo trzeba ogarnąć mieszkanie przed wizytą księdza...Ech, ciekawe jacy są, bo w lecie wymienili cały skład u nas w parafii i będzie jakiś nowy. Bo tak na kazaniach, to strasznie nudny:crazy:A tak poza tym to ciąg dalszy leniuchowania:)
Pauletta - w Krk zimno jak nie wiem; byłam na chwilkę w sklepie po bułeczki...brrr...chyba się już dzisiaj nigdzie nie ruszam:-)
sonisia - mam nadzieję, że jednak Bruno tylko tak się ułożył i wszystko będzie OK :tak:
ewela - współczuję oparzenia; ja sobie tak poparzyłam rękę w zeszłym roku i niestety został ślad:-(

Miłego dnia wszystkim:-D

reniuszek tez w nocy robiłam juz listę rzeczy które dzisiaj zjem na śniadanie :D :D
w końcu obudzilam sie na plecach, ale ginek powiedział ze powoduje to ucisk na żyle główna i ja mogę być lekko nie dotleniona, a przez to macica tez więc zakaz na całego z tym ;) moze to takze powodować także częstsze stawianie sie macicy, więc muszę cos pokombinowac.

bruno dał ładnie spać, wiedział ze mama sie martwi i nie dał popisu.

ziewaczka dzięki za info, ale tak sie naczytalam w necie o leczeniu ze szok .. żeby takiemu maluszkowi ścięgna Achillesa przecinac i w gipsie.. :sad: jestem przerazona.
pójdę po weekendzie na konsultacje usg do specjalisty genetyka w 3d, żeby dokładnie małego jeszcze ogladnal i mam nadzieje ze te stopki kochane jednak obydwie są proste .. nawet nie przypuszczalam ze stopki są takie ważne na badaniu..!

pauletta to trzymam kciuki za silna wole :)
a filipek ruchliwy pewnie po Tobie :tak: lobuz mały. bruno jest jednak po obudwojgu rodzicach grzeczy w łóżku i stara sie w nocy (po godzinach szczytu ruchliwosci) grze czne spać :happy:

karina ostatnio w dd TVN była "etykieta" podczas koledy.. najbadziej spodobało mi sie ze strój "wizytowy" i a kapcie to najwieksza obraza :D:D:D mam nadzieje ze nie dasz sie zwariować :p

idę sobie i malemu humor poprawić jakimś dobrym śniadaniem :)

Hej dziewczyny!
Do nas wczoraj wpadły na chwilę znajome z fundacji zwierzakowej, dostaliśmy pakę pampersów i album dziecka (wstawiłam zdjęcie na zakupowym). Było miło, dawno nikt nas nie odwiedzał, więc przyjemny wieczór.
Za to dziś rano popłakałam mężowi w rękaw, bo dotarło do mnie, że jak urodzę i będę w szpitalu, to cała rodzina i tak będzie za granicą.. I tak przykro mi się zrobiło, że poza nim i jego rodzicami nikt mnie nie odwiedzi w tym szpitalu...:-(
karina26 - co do księży to ja mam jednego w rodzinie i jak pojechałam do niego do Rzymu autostopem, to normalnie do 2-3 w nocy siedzieliśmy, piliśmy wino i gadało mi się z nim tak dobrze jak z nikim :tak: Fajny czas, strasznie dobrze wspominam!
sonisia, reniuszek - co do staników, to ja zaczynam się trochę martwić. Na początku ciąży piersi jak balony, a teraz znowu malutkie, minimalnie większe niż przed ciążą...

Miłego dnia brzuchatki!

sonisia - noo z tymi kapciami to ciekawe...:rofl2:mam tylko nadzieję, że zacznie wizytować od góry i mi nie naniesie śniegu i błota do domciu;-)
kivinko - są różni księża:) (na szczęście); mój mąż ma brata ciotecznego księdza, ale z nim to by się tak na pewno nie pogadało...jak mieliśmy ślub, to sam się władował do prowadzenia mszy; mina mojego proboszcza była bezcenna:eek:

Pauletta ja tez kupuje w butiku z bielizna, bo zawsze na miejscu sie okazuje, ze potrzebuje rozm wiekszy :-D:-D:-D a mam taki sklepik gdzie maja wszystkie staniki Alles i sa bomba :)) u mnie tez mroz - kurtka jednak sama sie rozpina :-D
karina lekkiej koledy !! :)
sonisia ja mam sposob jak sie ulozyc, zeby lezec lekko bokiem i troche na plecach :D ale majstruje przy tym z kojcem i leze na plasko w pozycji pochylonej na bok, zeby nie uciskac :D
juz zjadlas sniadanie ?? :-) ja dalej obmyslam plan ... Maksymis tez byl grzeczny - spi wtedy kiedy ja spie, budzi sie razem ze mna - kocham go za to ! zeby tak juz zostalo :D
mam nadzieje, ze wszystko bedzie okey i usg w trijwymiarze pokaze wiecej i bedzie prawidlowo ! NO BRUNO - slyszysz ??! :)):*
co do przyjmowania koledy czytalam o tym rowniez :D karina pamietaj na galowo w wyjsciowych butach !!
kivinko nie martw sie piersiami na poczatku zwykle puchna i bola, pozniej sie normalizuje :) niektorym rosna kilka rozmiarow, innym nie , ale nie ma to zadnego wplywu na pokarm !! :* fajna wycieczka do rzymu stopem :D ja w tym roku planowalam do hiszpani ale jakos takos wyszlo, ze o ciazy sie dowiedzialam i zle przechodzilam pierwsze miesiace :D o porod sie nie martw i pobyt w szpitalu , na pewno Cie ktos odwiedzi jak sie dowie, ze masz malenstwo !! ZOBACZYSZ! :) kolezanki masz super :))

:)ide na sniadanki :tak:

Dzieciaczki przecudowne:))) kochane maleństwa! raz jeszcze gratulejszyn Agata!
kivinko: wiem, że miłe takie odwiedziny! do mnie często mój szef dzwoni i pisze, że beze mnie tak pusto i inaczej :(( a ja nawet na kawę nie mogę wpaść do nich przez te skurcze.... i kochaną szyjkę..... tak poza tym maleńka to już za kilka dni wpadasz w 32 tydzień:))) a wiesz, że to magiczny tydzień ;-):-)
Sonisia, Reniuszek.. widzę, że zachciewajki ciążowe pełnąparą ;) ja póki co apetyt na słodkie i na owoce i warzywa:) wczoraj przed snem 3 kiwi i 2 manadrynki wciągnęłam... już myślęo jakiejś dobrej sałatce jarzynowej....

Ja dziś kiepsko się czuję, chyba jakieś choróbsko mnie bierze...głowa pęka, zatoki zawalone... oby szybko sobie poszło...
Kasia pisała, że 36 tydzień i stosuje naturtalne metody wywołanie porodu ;) spokojnie kochane- przynajmniej do 37!!!;-):-)... a tak serio ja też czekam aby dotrwać do bezpiecznego terminu i jak stuknie mi 37 to od razu biorę się za okna, szafki, i całą resztę... i wcale nie dlatego coby szybciej urodzić, ale raczej dlatego, że teraz nic mi nie wolno... i mimo, że mąż się stara to chałupa zapuszczona jak nie wiem co ;)
Reniuszek odnośnie fenka to biorę ten isoptin 15 minut wcześniej i nie mam jużtakiej rzeźni... pierwszy dzień brałam razem z fenkiem i może dlatego jeden nie zaczął działać...w każdym razie dzięki dziewuszki za rady :)))
Sonisia! no pewnie, że szkaj konsultacji! wiesz, że co lekarz to opinia! nie nakręcaj siętylko marsz do jakiegoś super speca! gdybyś mieszkała koło mnie poleciłabym Ci mojego guru;-)... zresztą za tydzień mam kontrolę szyjki i jak coś drgnie znowu to szpital... ale ja przed tym znowu mam zamiar skonsultować to z moim super ginem:tak:... bo jednak jemu ufam bardziej niż mojemu prowadzącemu.....nie prowadzi on mojej ciąży tylko ze względu na cenę za wizytę.. musielibyśmy się zapożyczyć...no ale jak mus to mus i nie ma to tamto ;)
Ja mam jutro imprezę u szwagra w lokalu- 40-dziecha i najchętniej bym się z domu nie ruszała... no ale z grzeczności trzeba pojechać i posiedzieć.... bo inaczej siostra by mnie chyba wyklęła;) ... a nie uśmiecha mi się tam jechać ze względu na nakaz odpoczynku i szyjkę... no ale moja familia nie kuma raczej moich dolegliwości i myślą, że to jakieś wymysły są.... :no::wściekła/y:

reklama
Witajcie Brzuchatki,

Zdjęcia Jasia i Marcelinki po prostu przecudne-niech rosną zdrowo kruszynki:-)
Sonisia- nie martw się na zapas, ja też myślę, że Bruno się po prostu tak ułożył:tak:
CobraOna- żeby dzieciaczek był dobrze odżywiony, to musi mieć dobry przepływ w pępowince, a temu pomaga leżenie na lewym boku- niektórzy ginekolodzy przepisują też preparaty na poprawę krążenia, właśnie w tym celu.
Ewela- współczuję oparzenia- olejem to paskudnie boli, bo przez to że tłusty to się dłużej trzyma skóry:sorry:
Reniuszek- fajny taniec Maksymilianka-super pamiątka taki fimik

Do góry