reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

No świetnie... właśnie dostałam telefon z fundacji, że nasz tymczasowy Misiek zrobił się agresywny i jego obecna właścicielka sobie nie radzi :( Cholera jasna! Nie mam pojęcia co zrobić!

reklama
sonisia- spokojnie kochana, poczekaj na następną wizytę ,albo konsultacje i może mały tylko tak się ułożył, chociaż wiem, że łatwo pisać czy mówić, nawet gdyby (odpukać) to będzie dobrze, na wrześniówkach jedna dziewczynka miała problem z obiema nóżkami fakt, że mieli gips i ćwiczyli, ale już przed roczkiem było ok ! a zresztą co ja piszę przecież Bruno tylko jakoś dziwnie się położył ;-)
pauletta- ja dziś z małą przyjechałam do rodziców do Rumi i masakra, o 9 było -13, ale teraz już nieco cieplej i Ninka poszła poszaleć na śniegu :-) a później drzemka, a ja szybciutko na bb i nauka..
lene55- oj rozumiem Cię, gdyby u mnie była taka sytuacja i wszystko zostało na głowie G jeśli o sprzątanie itp to wole nie myśleć jak mieszkanko by wyglądało chocby po miesiącu jego "działania"
A ja tam zamierzam trzymać się do terminu jako samego terminu:-D, niby 37tc jest ok, no ale jednak z jakiegoś powodu ciąża trwa te 40tc , a nie 2 czy 3 krócej więc spokojnie dziewczyny, wytrzymamy już te kilka dni więcej ;-):tak:
kivinko- ja w poprzedniej ciąży zmieniłam rozmiar stanika tylko o jeden, szczerze mówiąc to dopiero na samej końcówce coś mi tam urosło nieco ;-):-D ale za to 2-3 doby po porodzie miałam taki nawał i piersi zrobiły się tak duże i wypełnione, że do dziś w to nie wierze :-D normalnie jakby na maxa ktoś je napompował, albo wstrzyknął tonę jakiegoś botoksu czy czegoś :-D

hej:)
dopiero 12 a tu już tyle postów - produkcja w toku :)
u mnie bez rewelacji, Em dalej choruje i zaraża :( na dworze -8 aktualnie a w nocy było - 15 :/
Codziennych obowiązków ciąg dalszy. Zupa juz się gotuje - pomidorowa, a dla mięsożerców kotlety mielone w brązowym sosie, ziemniaczki i chyba mizeria...
kivinko - nie martw się porodem i pobytem w szpitalu, ja to w sumie chyba wolałabym żeby olbrzymie tłumy mnie nie odwiedzały, bo to zaraz po poprodzie może być męczące...Pomyśl, ze jak juz będziecie w domku to na pewno jacyś goście was odwiedzą :) a misiek może ma chwilowy kryzys i zaraz mu przejdzie?!
sonisia - nie przejmuj się na zapas, może faktycznie Bruno ułożył sobie stopkę tak że na usg mogła wydawać się przekrzywiona...wszystko będzie dobrze
ewelka - ty na siebie uważaj a nie przy gorącym oleju eksperymentujesz
reniuszek - tez muszę rozejrzeć się za stanikiem do karmienia - jeden juz mam dostałam w prezencie od kuzynki męża :) no ale warto mieć coś na zamianę no i choc jeden taki "wyjściowy" hehehe
ja też się dzisiaj nie ruszam z domku...brrrrrr jak zimno
buziaki

ntmkw-termin mam na 9 kwietnia, nastawiłam się już na ten szpital no ale w razie "w" biorę pod uwagę jeszcze Lutycką...mój małżonek przeżywa że będą korki i się przez te Jeżyce nie przebijemy na czas i urodze mu w samochodzie:-D nie ogarnia że to tak szybko raczej nie pójdzie...

Ostatnia edycja:
iloonka spokojnego dnia :)) ja dzisiaj tez sie krzatalam troszke - zrobilam sobie owsianke i tak zajadam co chwile przegryzajac papryka, jablkiem i popijajac kawa zbozowa :-D

dzisiaj wszystko okrutnie mnie boli- wiezadla daja o sobie znac.... i chodze jak polamana zaczynam martwic sie porodem i ubzduralam sobie, ze moze porozmawiam z moja super ciocia, zeby byla ze mna przy porodzie, bo babeczka jest niesamowita, a samej czuje, ze jednak nie dam rady :-D

a no.... i standardowo otworzylam okna i ubralam sie w kurtke hahah - posiedzialam tak troche , zeby nas podotleniac :-D

ilooonka niestety, wiem jak to tam wygląda i wcale nie jest tak kolorowo, żeby wziąść urlop... Mama najwcześniej w połowie maja przyjedzie z bratem, ojciec dopiero na wakacje....

kivinko - kurcze :/ to nie wiem jak mogłabym cie jeszcze pocieszyć...szkoda, że mieszkamy tak daleko- to ja bym cie odwiedziła :) a rodzinka męża?
reniuszek - wpsółczuje ci tych dolegliwości. Ja dzisiaj o dziwo spałam w mairę i tylko dwa razy wstwałam ale przekręcanie się z boku na bok to masakra...do tego jakieś dziwne sny, że się z płaczem obudziłam...

reklama
O matko!! Padam na ryjek…jednak takie sprzątanie to już nie dla mnie. Mam nadzieję, że to był już ostatni raz i następnym razem będzie pomoc męża:/ Boli mnie teraz kręgosłup, ale za to mała zaczyna brykać :-D
reniuszek – tak, tak, już szykuję galowy strój;) szczególnie teraz, jak się w nic nie mieszczę :-D(swoją drogą ciekawe kto to wymyślił); a propos wycieczek, to ja przeżyłam na początku ciąży wycieczkę do Włoch (6-8 tydz)…autobusemJ także mam nadzieję, że mi się mała podróżniczka urodzi, bo w przyszłym roku planujemy jechać w końcu do Szkocji (co planujemy od 3 lat:/)
kivinko – może to tylko chwilowe i musi się psiak przyzwyczaić do nowej sytuacji; mam nadzieję, że będzie OK.; co do odwiedzin, to jestem w podobnej sytuacji…będzie mnie odwiedzał tylko mąż, ale mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i że szybko wrócimy do domku:tak:
Agata – tak nam właśnie mówili ostatnio na szkole rodzenia – że przeważnie nie ma sensu kupować specjalnego stanika do karmienia w większym rozmiarze niż ma się teraz, bo tak naprawdę, to tylko na te dwie doby, kiedy jest nawał będzie potrzebny większy i wystarczy zwykły bawełniany wtedy:-)

Do góry